Jump to content

Ilse11

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik was het forum tijdje uit het oog verloren. Door het spotje weer terug gekomen voor de handige tips en ervaringen van mede ondernemers.
 2. Ik vond het ook lastig om de vraag goed te formuleren. Ik val inderdaad net tussen de grens van 1345-1883. Ik heb de rekensom toegepast. Het antwoord wat je geeft, daar kan ik wat mee. M.i. lijkt mij dit ook een goede praktische oplossing. Maar wat is eigenlijke de officieeele regel?
 3. En ja hoor weer een vraag over de KOR en BTW. Mijn situatie is als volgt. Helaas val in niet geheel onder de KOR, maar wel tussenin. Nu heb ik voor kwartaal 3 al een deel betaald. Hoe verreken ik dit in met kwartaal 4? In principe moet ik in totaal 654 betalen. Ik heb 324 betaald. Of moet dit via een suppletie?
 4. Ik heb zojuist bij de btw aangifte alle voorbelasting opgeteld en vergeleken met de te vorderen btw en kom inderdaad hoger uit. Wel vreemd dat dit niet alleen op deze manier is te achterhalen. Jammer voor mij, want ik val nu niet binnen de KOR. Bedankt voor de reacties!
 5. Joost, Bedankt voor het antwoord. M.i. ontbreekt dit koppeling ook. Nu mijn vraag.. hoe koppel ik dit? Mijn boekhouder heeft dit begin van het jaar ingesteld (niet volledig dus c.q niet goed uitgelegd). Ik boek op dit moment in dagboek inkoop op grootboekrekening reclame binnen EU het bedrag wat ik betaal voor Google Adwords.
 6. Ik was net bezig om te antwoorden en zie nu jouw bericht. Ik ga er morgen even naar kijken. Ik zal dan even terugkoppeling geven of het is gelukt. Overigens de instellingen voor grootboekrekening reclame binnen EU is: functie: 62 inkopen binnen EU hoog (rubriek 4b) op verlies/winst rek. Klopt dit?
 7. Nee, daar staan de facturen van google adwords niet tussen. Ik zie ook dat er geen btw wordt ingehouden als ik het factuur inboek. Ligt dit hier aan? Mijn boekhouder heeft dit zo ingesteld.
 8. Ik maak voor mijn webshop gebruik van Snelstart. Nu heb ik het gehele jaar geadverteerd met Google Adwords. Nu boek ik dit op een aparte grootboekrekening: reclame binnen EU. Bij het berekenen van de BTW aangifte staat er keurig bij 4b het bedrag en BTW wat ik verschuldigd ben in het kwartaal. Nu is mijn vraag. Is deze BTW al bij mijn voorbelasting opgeteld (zo ja, waar kan ik dit zien)? Of moet ik dit handmatig doen? Ik hoop dat iemand mij hierop het antwoord kan geven. Alvast bedankt!
 9. O.a. de kosten per transactie voor een mobiel pinapparaat. Bij Sepay is dit 0,18 en bij rent-a-pin 0,29
 10. Zojuist even op de site van sepay en rent a pin gekeken. Wat mij opviel is dat er wel verschil is in kosten per dag en kosten per transactie. Waar heeft dit mee te maken of is dit verschil in prijs gewoon toe te rekenen aan de vrije markt!
 11. Ik een vraag over het in de boekhouding verwerken van workshops. Wij geven workshops op locatie. Hier rekenen wij een vast bedrag + eventuele kilometervergoeding (buiten straal van 15 km). Hoe verwerk ik dit in de boekhouding? Is het handig om een aparte grootboekrekening hiervoor aan te maken? Ik werk met Snelstart. Het bedrag is overigens ook contant betaald. Daarnaast een vraag wat betreft gebroken artikelen. Wij verkopen artikelen die zeer breekbaar zijn. Het komt regelmatig voor dat de klant door verzending - hoe goed het ook zit ingepakt - een gebroken artikel ontvangt. Wij sturen de klant opnieuw het artikel op. Moet ik hiervoor elke keer een creditfactuur meesturen of kan ik dit onder gebroken voorraad wegboeken. Het komt namelijk ook voor dat wij een artikel per ongeluk laten vallen. Ik heb hier nog geen aparte grootboekrekening voor. Is het handig om ook hiervoor een aparte grootboekrekening te maken?
 12. Wat je uitlegt klinkt heel logisch. Ik ga er is mee aan de slag. Hartelijk dank.
 13. Goedemorgen allemaal, Ik gebruik het programma Snelstart) voor mijn boekhouding. Nu heb ik 1 grootboek rekening 'tussenrekening Ideal' en 1 Ideal dagboek. Ik boek de Ideal inkomsten als volgt. 1. facturen inboeken bij debiteuren en boeken op grootboekrekening verkoop 2. Bedrag uitgekeerd per batch psp bij crediteuren inboeken als creditfactuur op grootboekrekening tussenrekening Ideal 3. Overzicht Ideal transacties koppelen aan facturen in dagboek Ideal. Nu staat er op mijn kolommenbalans Ideal dagboek een bedrag aan de debet kant en bij de tussenrekening Ideal een bedrag aan de credit kant. Hoe moet ik dit tegen elkaar wegboeken? Via memoriaal? Zo ja, hoe. Het bedrag aan de debet kant is groter dan het bedrag aan de credit kant. Dit komt doordat de Ideal kosten voor psp hierin verrekend zijn. Graag hoor ik jullie reactie.
 14. Dat is inderdaad een goede tip, om een aparte grootboekrekening ervoor te openen. Ik verkoop nl. zeep en dat is zeer kwetsbaar. Het gebeurd met regelmaat dat iets niet heel aankomt bij de klant. Bedankt voor de tip.
 15. Oke, en hoe verwerk ik dan de kosten van de artikelen + verzendkosten in de boekhouding?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept