Jump to content

zelfstandigen.be

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.zelfstandigen.be

Company info

 1. Klopt, het gaat om zelfstandigen in bijberoep. Een VAR verklaring kennen wij niet. Wat maakt dat er een grote groep mensen als schijnzelfstandigen werken. Dat zijn dan weer mensen met het statuut van zelfstandige maar in feite verdoken werknemers. Omdat je op die manier als opdrachtgever serieus op op de werkgeversbijdragen kunt besparen, komt schijnzelfstandigheid in bepaalde sectoren veel voor. In die mate dat de staatssecretaris voor fraudebestrijding een nieuwe wet heeft ingediend (die van kracht wordt vanaf januari 2013).
 2. @Ron Bedankt (ook voor de verwijzing naar het Zorgindicatiebesluit hoewel ik daar uit de buurt wil blijven ;) @Odeon Precies wat je zegt: iets dat je "erbij" doet. Nevenactiviteit zou je het ook kunnen noemen maar dat verwijst dan te veel naar een hobby. Hier gaat het wel degelijk om mensen die inkomsten uit hun nevenactiviteit halen (hoe gering ook). Vooral de opmars van de webwinkels valt op. Ondertussen zijn er al meer dan 200 000 mensen met een zelfstandig bijberoep actief. Tot grote ontevredenheid van de ondernemersorganisaties trouwens maar dat is dan weer een ander verhaal.
 3. In Nederland is de term ZZP ingeburgerd. Iets wat we in Vlaanderen niet kennen. Daar zijn het allemaal zelfstandige ondernemers of KMO's (MKB). De grootste groei (qua aantal) bij die zelfstandige ondernemers, situeert zich momenteel bij de zelfstandigen in bijberoep. Daarom werken wij momenteel aan een project voor deze doelgroep. Hierbij denken wij eraan om de term ZIB te promoten. Dat is korter en bekt lekkerder. Nu vragen wij ons af of deze term ook in Nederland gebruikt wordt. En zo ja, in welke mate kun je dit qua bekendheid vergelijken met het gebruik van de term ZZP?
 4. Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat qua internettoepassingen, BNP Paribas Fortis als beste naar voor komt. Maar die bank zal bij Nederlanders niet zo populair zijn zeker :) Al bij al maakt het niet zo veel uit. Zolang je maar voor een grootbank kiest...
 5. Nu nog hopen dat KBC verder werkt maakt van het aanpassen van zijn interface voor wat pc-banking betreft. Het aantal negatieve reacties qua gebruikersvriendelijk van haar website zijn niet meer bij te houden ;)
 6. Ik zou graag willen weten hoe het verder is afgelopen. Altijd interessant om te vernemen hoe iemand van buiten België naar Vlaanderen kijkt qua ondernemerschap.
 7. Een snelbetalende overheid in Vlaanderen? Die moeten we toch nog tegenkomen ;) Als je van plan bent een rekening te openen, kies dan vanuit Nederland voor een zogenaamde "grootbank". Anders wordt het een poespas. Dit zijn de grootbanken: BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Normaal hoort Belfius ook in dit rijtje thuis maar die bank (het vroegere Dexia) werd onlangs genationaliseerd.
 8. Klopt niet helemaal voor wat de ven. belasting betreft. Deze bedraagt normaal inderdaad bijna 34 %. Maar er bestaat ook een verlaagd tarief. Wie zichzelf minstens 36 000 eruo op jaarbasis uitkeert, geniet van het verminderd tarief van 25 %
 9. Drie dingen. 1. Wij hebben vorig jaar een Facebook pagina met 95 000 fans verkocht aan iemand die dacht dat hij het beter kon. De page heeft momenteel nog 63 000 fans. 2. Op het internet is het geen kwestie van mooi ogen (dat is natuurlijk meegenomen) maar het moet werken. Toen Sanoma het forum voor aanstaande moeders overnam, dachten zij er iets mooiers van te kunnen maken. Hebben ze ook gedaan. Alleen moesten ze na 3 maanden onder druk van de community het ontwerp bijsturen. 3. Ik denk dat je qua prijs eerder de vergelijking moet maken met het overnemen van een verzekeringsportefeuille. Je bent een tijdje zeker van je inkomsten maar daarna is het aan jou. Ofwel blijven ze (en neemt het klantenbestand misschien toe) ofwel gaan ze op een ander. In de verzekeringssector is 75 tot 100 % van de jaarlijkse commissie gebruikelijk. Wat zou neerkomen op een bedrag tussen de 3 500 en 5 000 euro. Dat lijk mij voor beide partijen billijk.
 10. Inderdaad een beetje onbeleefd. Mijn naam is Peter De Bruyn en in een vroeger leven was ik 20 jaar lang erkend fiscalist-boekhouder. Ondertussen ben ik van werk verschoven maar op basis van mijn vroegere kennis en ervaring een blog gestart. Bedoeld voor (startende) zelfstandige ondernemers in Vlaanderen (de term ZZP kennen wij niet). Wat wil het toeval nu (hoewel je in deze optiek misschien niet van toeval mag spreken), dat ik gisteren Highlevel op Twitter zag passeren. En dus dacht ik, hier moet ik eens een kijkje op nemen. Ik moet zeggen dat het reuze bevalt. Een pluim voor dit forum :-K
 11. Hallo We hebben gemerkt dat België in het algemeen en Vlaanderen in het bijzonder vaak over de tong gaan op Higherlevel. En dat hier dan een hoop onzin over wordt uitgekraamd ;) Daarom hebben we besloten om lid van Higherlevel te worden en zo het niveau op te krikken :)
 12. In welke richting zoek je om bekendheid te verwerven. Ik bedoel in welke sector van de e-commerce ben je actief?
 13. Onze Belgische vriend is blijkbaar verdwenen. Wij waren nochtans bijzonder geïnteresseerd in zijn businessmodel. Want waarvoor heb je "lokale sufferdjes" nodig en wat doe je maar eens om de paar jaar?!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept