Jump to content

kans8

Senior
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  eigenlijk sporadisch
 1. Goedendag, Ben woonachtig in NL en heb BV. Met deze NL-BV wil ik Belgische BVBA oprichten waarbinnen rechtspersoon NL-BV zaakvoerder is die mij aanstelt. Als maatschappelijk zeteladres wil ik dus eerst een Regus achtige oplossing kiezen met een virtueel kantoor en zo mogelijk domiciliëring. Ik wens zeker de eerste 2 jaar geen geld te besteden aan kantoorhuurkosten omdat zowel ik als aan te nemen 1-3 Belgische medewerkers voornamelijk onderweg zijn/bij klanten. Zonde van geld in startfase. Er moet echter in de statuten ook een administratieve/werkelijke zetel opgenomen worden vanuit waar bedrijf wordt geleid meen ik. Is het geoorloofd door KBO dat deze administratieve/werkelijke zetel zich in NL bevindt? Dank!
 2. klopt. titel is beetje verwarrend. Wanneer ik persoonlijk borg sta dan zal het alleen lening worden met leuke rente en meer niet. Bij geen borg en mogelijk kans op geen teruggave vind ik bijvoorbeeld extra 10-20% over lening geen probleem. Uiteraard met afspraken over eerder aflossen en dan iets minder ontvangen naar verhouding. Voor wat hoort wat. Is ingecalculeerd. Geld is alleen nodig om 1e jaar zonder enige liquiditeitsstress zeker te overbruggen indien het echt heel erg lastig gaat. Het (software dienst) is een beproefd concept maar ik wil zo conservatief mogelijk inschatten en dan kan het zijn dat ik wat meer ruimte nodig heb. Ik geef mezelf bijvoorbeeld 1e half jaar geen fee. Verder kennen de personen mij al enige jaren, kennen mijn plan en helpen ze ook hierbij met feedback. Echter nu ik dit ter sprake ga brengen wil ik een beetje feeling krijgen met onderwerp. Om het geld (zeker met deze bedragen) zal het ze echt niet gaan, het is om mij te helpen, maar filantropen voor starters zijn het ook niet ;)
 3. wat krijg je terug? bijvoorbeeld 8% rente per jaar en na 3 jaar een extra van 10% als dank. Lijkt me beter dan op de bank zetten. Zekerheden kunnen eventueel geboden worden. Zijn ook bekenden van me en die wil ik graag te vriend houden. Stel dat er geen zekerheden worden geboden kan ik denken aan rente + bv € 2.500 slottermijn als extra na 3 jaar.
 4. Goedendag, Om mijn startplan rond te krijgen heb ik naast eigen inleg van 25K nog maximaal 20K nodig. Er zijn 2 personen die allebei 10K hebben. Kans bestaat ook dat gedurende eerste half jaar blijkt dat het geld niet nodig is maar ik ga uit van een echte worst case. Is een voorstel om x% rente te betalen over een looptijd van 24 of 36 maanden voldoende? Wat zou schappelijke rente zijn? Is het in dit soort gevallen gebruikelijk ook aan het einde iets van een slottermijn als extra te betalen als dank voor het gelopen risico of zit alles in de rente? Ik wil hen uiteraard vragen welke voorwaarden worden gesteld maar wil ook voorbereid zijn op eventuele opmerkingen in het gesprek. grt/dank
 5. ik heb advies gekregen (2 verschillende partijen, 1 uit B en 1 uit NL die hiermee te maken hebben) met mijn bv als rechtspersoon voor 99% aandelen te krijgen in bvba en voor 1% door mij als natuurlijk persoon. BV/rechtpersoon is bestuurder en bv factureert management fee aan bvba. Op deze wijze zou er bescherming bvba zijn. Is daar nog opmerking bij te plaatsen? mvg
 6. Dank voor uw reactie. Inmiddels is duidelijk geworden dat arbeidsrecht in België ook juist veel voordelen oplevert waaronder de door u genoemde en ook qua ontslagrecht. Veel soepeler dan in NL, al heb je natuurlijk liever dat medewerker voldoet. Vanuit huidige situatie doen we in een NL bedrijf net zoveel met Belgen als met NL klanten dus we weten inderdaad dat je niet op de NL manier moet handelen (niet voor iedere collega weggelegd is gebleken) ook al wordt dat voor bepaalde zaken juist wel op prijs gesteld. Software en heel duidelijk zijn over zaken wordt erg geapprecieerd. Nu nog hopen dat die vpb gaat dalen van 33,9 naar 20%. Misschien heeft u nog andere tips aangaande opzet BVBA?
 7. Aanvullend. We denken inmiddels een software bvba in B op te zetten (van daaruit wordt software gefactureerd) en in NL een BV die NL consultants huisvest (startend met 1 a 2). Als het loopt dan kunnen we in de software BV ook consultants uit België opnemen. Op die wijze denken we het ook voor medewerkers eenvoudiger te maken. Bovendien worden inkomsten in NL lager VPB belast dan in B (NL consultant werk wordt in rekening gebracht bij software BVBA en die winst wordt in NL lager belast 20% tegen 33,9%). Ideeën hierbij?
 8. met VI doel je op Vaste Inrichting denk ik? Opzet is overigens als volgt, Holding bv in NL. Daaronder Werk BVBA België waarin software wordt verkocht en de consultants werkzaamheden voor klanten in België uitvoeren qua inrichting software. Ook wanneer er NLconsultants in dienst mochten treden zullen die dan 85% van hun werk in Belgie verrichten. De vraag kwam naar boven omdat wij dachten op die wijze onbekende arbeidsmarktzaken te kunnen omzeilen door Belgische medewerkers via NL BV te laten werken. Dan heb je Belgen in dienst maar wel volgens de bij ons bekende NL arbeidsmarkt regels. Daarbij menen we (obv wat onderzoek) dat je als werkgever in Belgie nog meer lasten hebt voor medewerkers dan in NL. Wat te kort door de bocht misschien maar je zoekt uiteraard altijd naar het voorkomen van onbekende zaken die weer de nodige tijd zullen kosten of wat je weer zult moeten uitbesteden aan deskundigen. als we er niet aan kunnen ontkomen dan is het niet anders.
 9. met VI doel je op Vaste Inrichting denk ik? Opzet is overigens als volgt, Holding bv in NL. Daaronder Werk BVBA België waarin software wordt verkocht en de consultants werkzaamheden voor klanten in België uitvoeren qua inrichting software. Ook wanneer er NLconsultants in dienst mochten treden zullen die dan 85% van hun werk in Belgie verrichten. De vraag kwam naar boven omdat wij dachten op die wijze onbekende arbeidsmarktzaken te kunnen omzeilen door Belgische medewerkers via NL BV te laten werken. Dan heb je Belgen in dienst maar wel volgens de bij ons bekende NL arbeidsmarkt regels. Daarbij menen we (obv wat onderzoek) dat je als werkgever in Belgie nog meer lasten hebt voor medewerkers dan in NL. Wat te kort door de bocht misschien maar je zoekt uiteraard altijd naar het voorkomen van onbekende zaken die weer de nodige tijd zullen kosten of wat je weer zult moeten uitbesteden aan deskundigen. als we er niet aan kunnen ontkomen dan is het niet anders.
 10. Aha. Werkzaamheden consultants (of ze nu NL of B zijn) zullen voor 85% in België zijn en rest in NL ingehuurd door derde NL BV waarmee we soms samen zullen werken. Als dit zo bepalend is dan is er dus geen keuze als ik het goed begrijp en moet het België worden? Maar een NL consultant die we dan in dienst nemen in België en dan 90% van zijn werk in B doet maar in NL woont zal dus ook in B belasting betalen. Iemand in NL wil ook zijn hypotheekrente aftrekken dat kan hij dan weer zelf regelen met de Belastingdienst. De auto voor deze persoon moet dan ook weer een NL auto zijn omdat hij niet op B kenteken mag rijden. Dit zijn van die typische zaken waar er wel meer van zullen zijn. Dan durf je bijna weer geen NL-er in "Belgische dienst" te nemen vanwege rompslomp.
 11. Aha. Werkzaamheden consultants (of ze nu NL of B zijn) zullen voor 85% in België zijn en rest in NL ingehuurd door derde NL BV waarmee we soms samen zullen werken. Als dit zo bepalend is dan is er dus geen keuze als ik het goed begrijp en moet het België worden? Maar een NL consultant die we dan in dienst nemen in België en dan 90% van zijn werk in B doet maar in NL woont zal dus ook in B belasting betalen. Iemand in NL wil ook zijn hypotheekrente aftrekken dat kan hij dan weer zelf regelen met de Belastingdienst. De auto voor deze persoon moet dan ook weer een NL auto zijn omdat hij niet op B kenteken mag rijden. Dit zijn van die typische zaken waar er wel meer van zullen zijn. Dan durf je bijna weer geen NL-er in "Belgische dienst" te nemen vanwege rompslomp.
 12. Goedemorgen, Wij willen een software bvba oprichten in België. Meerdere Belgische potentiële klanten en partners geven aan dat dit wenselijk is. Geen probleem, is makkelijk te doen. Voor de implementatie van de software willen we met Belgische en evt. Nederlandse consultants werken. Nu vragen wij ons af of het voordelen heeft om gekoppeld aan de Belgische BVBA (softwareverkoop) een NL BV op te starten waarbinnen we de consultants/personeel onderbrengen. Wij hebben geen ervaring met arbeidsrecht in België en die onbekendheid brengt ons op dit idee, NL is bekend terrein op vlak arbeidsrecht. Naar ons idee kunnen NL en B medewerkers prima vanuit de NL BV werken. Maar mogelijk dat er ervaringsdeskundigen op dit forum zijn die andere mening hebben en wellicht voordelen weten te benoemen om in België BVBA dan wel NL BV het personeel onder te brengen. Of duidelijk de verschillen kunnen benoemen waarmee rekening te moeten houden. Dank voor uw tips! Groet
 13. Goedemorgen, Wij willen een software bvba oprichten in België. Meerdere Belgische potentiële klanten en partners geven aan dat dit wenselijk is. Geen probleem, is makkelijk te doen. Voor de implementatie van de software willen we met Belgische en evt. Nederlandse consultants werken. Nu vragen wij ons af of het voordelen heeft om gekoppeld aan de Belgische BVBA (softwareverkoop) een NL BV op te starten waarbinnen we de consultants/personeel onderbrengen. Wij hebben geen ervaring met arbeidsrecht in België en die onbekendheid brengt ons op dit idee, NL is bekend terrein op vlak arbeidsrecht. Naar ons idee kunnen NL en B medewerkers prima vanuit de NL BV werken. Maar mogelijk dat er ervaringsdeskundigen op dit forum zijn die andere mening hebben en wellicht voordelen weten te benoemen om in België BVBA dan wel NL BV het personeel onder te brengen. Of duidelijk de verschillen kunnen benoemen waarmee rekening te moeten houden. Dank voor uw tips! Groet
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept