de--spijker

Senior
  • Aantal berichten

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door de--spijker

  1. Goedemorgen allemaal, Ik werk nauw samen met een sportvereniging. Alle vrijwilligers die voor de vereniging werken krijgen een vrijwilligersvergoeding. Uiteraard geheeld volgens de regels van de belastingdienst. Nu zijn er echter een aantal vrijwilligers die heel veel extra kosten maken voor de vereniging en een maximale vrijwilligersvergoeding ontvangen. Uiteraard kunnen zij kiezen voor alleen een onkostenvergoeding, maar ik ben hier om te kijken of het mogelijk is om naast de maximale vrijwilligersvergoeding ook nog wat extra's te vergoeden. - is het mogelijk om bepaalde kosten direct door de vereniging te laten betalen? Op deze manier hoeven ze het niet zelf voor te schieten en gaat dit buiten de vrijwilligersvergoeding om. Het gaat bijvoorbeeld om hotelkosten/vliegreizen voor buitenlandse toernooien. - als het bovenstaande mogelijk is, zou dat dan ook kunnen met een tankpas? Ze krijgen een tankpas van de vereniging en houden bij welke km's ze hebben gereden. De vereniging moet natuurlijk ook zeker zijn dat er dan niet privé mee getankt wordt. - Zijn er wellicht nog andere mogelijkheden tot extra tegemoetkomingen? Uiteraard maken deze vrijwilligers heel veel uren en andere kosten. Het is goed aan te tonen dat het vrijwilligerswerk blijft. Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt!
  2. Tot nu toe moet ik nog steeds bericht krijgen van de RDW. De belastingdienst geeft geen duidelijk antwoord (belastingtelefoon natuurlijk). Veel onderwerpen gaan over een zakelijke bestelbus die als camper wordt omgebouwd voor privé gebruik. Uiteraard mag dat niet. Mijn vraag heb ik nog niet echt een antwoord op kunnen vinden.
  3. Bedankt voor de reacties. Het gaat mij erom dat ik zakelijk een bestelbus goed kan gebruiken en zakelijk een camper. Als het dan even kan koop ik er liever geen twee. Vandaar de vraag.
  4. Ik hoor je al denken; kijk even op de belastingsite voor de voorwaarden voor een bestelbus en de voorwaarden voor een camper en dan weet je het antwoord. Toch kan ik het antwoord niet helemaal vinden. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen. Ik wil een zakelijk bestelbus kopen die aan de voorwaarden voldoet van een bestelbus. Deze wil ik ook bijna dagelijks gaan gebruiken als bestelbus, maar ik heb niet heel de laadbak nodig als ik een L4H3 bestelbus koop. Als ik in de laadbak minimaal ten minste 200 cm lang, ten minste 130 cm hoog over een breedte van ten minste 20 cm en een lengte van ten minste 200 cm vrij houdt met een vlakke vloer en geen zitplaatsen achterin maak, kan ik dan wel gewoon een bed/wc/keuken/kasjes maken? De bestelbus als camper gebruiken wil ik een aantal keren per jaar naar beurzen enzo. Voor beide is en blijft het gebruik puur zakelijk. Mag het bovenstaande? De bestelbus voldoet naar mijn mening wel aan alle voorwaarden van een bestelauto, maar niet aan alle voorwaarden van een camper (geen vervoer van personen achterin) Ik hoor graag jullie mening en ideeën. Alvast bedankt weer!
  5. Allen bedankt voor jullie reacties en ook voor de zorgen voor mijn ouders. Uiteraard laat ik hun geen groot risico lopen. Ik ga de diverse ideeen eens verder onderzoeken. Bedankt voor jullie reacties.
  6. Beste JansenmeteenJ, ik heb ook aan een constructie zitten denken met erfenis, maar nog niet deze. Ik ga er eens mee aan de slag. Ik neem aan dat je jou hypotheek met doorzettingsvermogen en een goed investeringsplan hebt gekregen?
  7. Beste Norbert, Bedankt voor je snelle reactie. Een garantstelling van mijn ouders kan toch maar voor een bepaald deel van de hypotheek en niet heel de hypotheek? Of heb ik dit de garantstelling verkeerd begrepen?
  8. Beste mensen, Hopelijk kunnen jullie creatieve geesten mij helpen met de onderstaande vraag. Mijn onderneming heb ik al meer dan 3 jaar en is mijn enige inkomstenbron. De laatste 3 jaren is door allerlei redenen mijn winst erg laag. Ik hoef dus niet bij een bank aan te kloppen voor een hypotheek. Momenteel woon ik in een huur huis. Liever besteed ik het geld dat ik aan de huur betaal om een hypotheek af te lossen. Mijn ouders willen graag helpen. Handig om erbij te vertellen dat mijn ouders meerdere huizen (3) bezitten met een flinke overwaarde. Ook hebben mijn ouders een redelijke hoeveel spaargeld, maar niet genoeg om een huis te kopen. Zijn er opties voor mij om toch aan een koophuis te komen met de hulp van mijn ouders? Hopelijk hebben jullie een paar ideeën waarmee ik aan de slag zou kunnen. Alvast bedankt!
  9. Beste mensen, Ik heb sinds een aantal jaren (meer dan 3) en klein onderneming en een eigen huis. Nu wil ik kleiner gaan wonen. Op basis van mijn laatste 3 jaarcijfers kan ik ongeveer €45.000 lenen. De huidige woning waar in in woon is getaxeerd op €180.000. De woning waar ik voor wil kijken is €110.000. Mijn ouders willen eventueel ook garant staan en hun overwaarde is meer dan het aankoop bedrag van het huis. Mijn vraag is: met dit verhaal kijkt een bank dan nog steeds alleen naar de fiscale winst van de laatste 3 jaren of kan er meer gedaan worden volgens jullie? Is raar dat ik nu natuurlijk gemakkelijk een duurder huis kan betalen, maar geen goedkoper huis kan kopen. Ik hoor graag van jullie!
  10. Nu wil ik eigenlijk geen oude koeien uit de sloot halen (doe het toch), maar door omstandigheden had ik de tooltjes nog niet geprobeerd. Nu is er weer tijd voor, maar alle tooltjes die ik kan vinden zijn gebaseerd op Windows. Ik werk zelf met Apple OS X. Iemand nog meer tips dan. De hulp wordt erg gewaardeerd!
  11. Mijn excuses, ik bedoel een xml bestand en geen csv bestand. Geen idee waarom ik die heb omgedraaid.
  12. Beste mensen, Voor mijn verdediging sportschool maak ik gebruik van automatische incasso's voor onze leden. Deze voer ik netjes in op de ING webpagina en elke maand kan ik de contributie gemakkelijk incasseren. Dit is vanaf 1 februari 2014 niet meer mogelijk door de SEPA incasso's. Dit moet ingelezen worden dmv een csv bestand. Schijnbaar kunnen bepaalde boekhoudprogramma's deze bestanden maken, maar ik besteed mijn boekhouding uit. Weet iemand een goede en goedkope manier om dit nog steeds zelf te blijven doen in 2014? Alvast bedankt (Mocht ik wat moeten verduidelijken, dan hoor ik dat graag.) [Mod edit: titel aangepast]
  13. TwaBla ook jij bedankt. Zit wel wat bruikbaars bij:)
  14. Marco bedankt! Het financieel rondrekenen en een deel zelf ophoesten is geen probleem. Bedankt voor je reactie!
  15. Met de zoekfunctie heb ik helaas niet de infomatie gevonden die ik zocht, vandaar dat ik maar een topic open. Sinds een aantal jaren heb ik naast mijn werkt als administrateur een 'sportschool' (eenmanszaak). De aanhalingstekens staan er omdat dit niet een sportschool is die iedereen verwacht. Mijn sportschool huurt nu nog zalen en daar wordt voornamelijk zelfverdedigingsporten gegeven. Via de gemeente ben ik een van de vier 'kanshebbers' om een gebouw te kopen die voor ons perfect zou zijn. Het gebouw/ de loods is erg oud en zal volledig opgeknapt en ingericht moeten worden naar mijn ideeën. Het gebouw zelf zal niet zo duur zijn, maar er zit nog een redelijke lap grond bij ook. Ideaal voor dingen te organiseren en misschien toekomstige uitbreiding, maar duur om nu erbij te kopen. De taxatie zal binnenkort plaats vindenen alle informatie over het gebouw krijg ik binnen een paar weken (alles duurt lang, maar het is de gemeente). Mijn ondernemingsplan is zo goed als af en als de verkoopprijs redelijk is, dan krijg ik die financieel wel dicht. Mijn vraag is nu: als alle informatie binnen is en verwerkt kan ik dan het beste naar een bank toe gaan (cijfers laatste 3 jaar niet indrukwekkend, omdat het van een hobby naar steeds groter gaat) of naar een andere kredietinstelling? (een die misschien meer naar het onderpand kijkt als alleen naar de cijfers van de laatste 3 jaar) Graag jullie ideeën hierover en eventuele namen van kredietinstellingen. Alvast hartstikke bedankt!
  16. Iemand die over het een na laatste een mening heeft?
  17. Een paar dagen geleden had ik een vraag over of een kansspel was toegestaan of niet. Inmiddels heb ik daar via de Kansspelautoriteiten een ‘vaag’ antwoord op gekregen. Op de volgende vraag konden/wilde ze me echter geen duidelijk antwoord geven. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Dit gaat over het Best of the Best (www.botb.com) principe. Diegene die weleens op Europese vliegvelden komt heeft het waarschijnlijk weleens gezien. Je kan een (super)auto winnen. Dat doe je door het midden van de bal (die weg gefotoshopt is) op een sportfoto (meestal voetbal) te raden. Nadat de eind datum is verstreken raad een sportexpert (onder toezicht van een advocaat en notaris) ook het midden van de bal. Diegene die het dichtstbij de sportexpert zit wint de auto. De vraag nu; is dit een kansspel? Definitie van een kansspel is: Een spel is een kansspel indien de spelers een prijs of premie kunnen winnen en zij geen overwegende invloed op de uitkomst van het spel hebben Bij dit spel heb je wel degelijk zelf invloed, maar ook weer niet heel veel omdat de ‘expert’ ook kiest en niet gewoon de bal terug in de foto wordt geplaatst. Ik hoop dat jullie me snappen. Kijk anders eens op de site van Best of the Best. Ben erg benieuwd naar jullie meningen aangezien de Kansspelautoriteit er geen uitspraak over kon/wilde doen.
  18. Nee niet zoiets:) Maar heb van de kansspelautoriteiten als een 'vaag' antwoord gekregen. Begin zo nog een topic waarop zij geen antwoord konden/wilden geven.
  19. Ok ik ga eens bellen. Denk misschien weten jullie het hier vandaar. Bedankt!
  20. Bedankt! Het wordt bellen dan maar:) Gelijk een andere vraag; misschien kennen jullie het wel het Best of the Best programma op vliegvelden. Hierbij kan je een (super) auto winnen dmv in een sportfoto het midden van een bal (die weg is gehaald) te gokken. De verloop van tijd zal een sport expert, onder toezicht van een advocaat en notaris, ook gokken waar het midden van de bal is. De winnaar is diegene die het dichtste bij de expert zit. Is dit ook een kansspel? Je hebt immers zelf (heel weinig) invloed op de uitkomt. Nogmaals bedankt!
  21. Beste mede highlevelers, Het idee wat speelt is simpel en vast al vaker gedaan (mits toegestaan is natuurlijk). Je verloot een item, zeg auto, en daarbij maak je duidelijk dat er minimaal aantal X loten verkocht moeten worden tegen een X bedrag en dat er maar een maximaal aantal kaarten worden verkocht over een bepaalde looptijd. Wordt het minimum aantal loten niet verkocht krijg je, je geld terug en anders gaat de prijs eruit. Zo ver niets moeilijks. Ik ben op de hoogte van een vergunning die je moet hebben en de kansspelbelasting en andere zaken, maar heel simpel: is dit toegestaan? Bij te weinig verkoop ben je, lijkt mij, alleen je kosten kwijt die je hebt gemaakt, maar je hoeft niet de prijs (die waarschijnlijk veel hoger ligt dan de kosten) uit te keren. Bij alles boven het minimum aantal tot het maximum maak je wint. Zelf als ik dit soort topics lees denk ik; kom op geld verdienen is ook weer niet zo makkelijk. Bij dit zie ik alleen niet de valkuilen, behalve het niet verkrijgen van de vergunning misschien? Alvast bedankt en hopelijk is het niet een te 'stomme' vraag.
  22. Beste mmint, Bedankt voor je snelle antwoord!! En ook Frans natuurlijk. Dat is pas duidelijk!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.