Jump to content

rjonker

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  riccardo
 • Last name
  jonker
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt iedereen. Ik heb naar aanleiding van o.a jullie respons gezocht naar cijfers in deze branche . Verkopen 2011 met 46 % gedaald ten opzichte 2010 Reele verkoopprijs ligt op of mischien zelfs wel onder de productieprijs En ik kan niet anders concluderen dat hierin geen droog brood te verdienen valt Nu niet en over 2 jaar ook niet. Daarbij zit er geen ce kenmerk ( terwijl dit verplicht is )op de boot kosten hiervoor zijn 3000 En dan heb je een lijst met aanpassingspunten in het ergste geval is de mal al onbruikbaar. Uiteindelijk zal het huren van een pand mij de nek kosten. Conclusie zelfs met de beste intenties is de kans dit bedrijf rendabel te maken niet realistisch. Jammer maar de stekker gaat eruit. Ik ga verder zoeken naar een bedrijf met diversiteit waar ik iets kan creeren , mischien iets waar ik met 20m2 mee uit de voeten kan en waar ik in opgeleid kan worden. Vr.pr tot max 30.dznd. Iemand nog wat in de aanbieding?
 2. O en mijn vriendin volgt nu een cursus boek houden in eerste intantie om de boekhouder te controleren en voorwerk aan te leveren Tevens heb ik haar benoemd tot p.a, receptionist en loop"jongen"
 3. Beste peter niks negatiefs aan hoor opbouwend vind ik dat,stof tot nadenken. Met 2 sloepen uit de kosten zijn is even globaal gezegd daaromprobeer ik ook een goed ondernemersplan Te schrijven zodat ik alles overzichtelijk krijg voor mezelf. Ik krijg her en de nog wat offertes voor bv verzekeringen Ik ben zoekende naar een betaalbaar pand van 200m2 liefst aan het water natuurlijk in een straal van 30km van hoogeveen Ook overweeg ik me aan te sluiten bij de hiswa Ce keur zit niet op de deze boot hoe gaat zoiets in zijn werk? Heeft iemand nog voorbeelden van kosten waar je in eerste instantie niet aan denkt? Het werk wil ik van a tot z zelf doen die afwisseling trekt mij ook aan. Waar ik mensen nodig heb zal ik mensen uit mijn omgeving inschakelen Of een pensionado die enkele uren per maand wil bijspringen was ook een gedachte van me
 4. Dank u allen voor de reacties van allen pik ik wat op. Voorbeeld van de boot zal ik in een verdergevorderd stadium op terug komen. het merk is niet echt gepromoot en zal het bedrijf vanaf de grond moeten opbouwen. overname betreft eigenlijk alleen inventaris,opleiding en 2 sloepen. waarvan ik 1 wil gaan gebruiken als showmodel en dan wel op het water. Ja de markt is moeilijk als de markt makkelijk was had ik dit bedrijf niet kunnen overnemen. ik geef mijzelf 2 jaar de tijd om naast mijn huidige baan dit bedrijf op te bouwen als ik p.jr 2 sloepen verkoop kan ik break even draaien en dan kan ik 2 jaar overleven. 2 jaar om contacten te leggen 2 jaar om de markt te observeren 2 jaar om mij verder te specialiseren in deze ambacht. alle verkoop boven de 2 sloepen is winst geen onhaalbare doelstelling lijkt mij. winst die 100 procent in de marketing en nieuwe mallen kan worden gestopt. Een heerlijk idee om al mijn tijd te steken om iets op te bouwen tot een merk Alle waarschuwingen ten spijt ik word er eigenlijk alleen maar gemotiveerder door. Maar wees niet bang alle scenarios worden doordacht. Het is een bedrijf en geen hobby als ik van mijn hobby mijn werk zou maken zou ik niets verkopen. Alle suggesties zijn welkom (Ben nog een naam aan het bedenken) En nog steeds ben ik op zoek naar ondernemers uit de watersport op dit forum. mensen die mij af en toe eens de juiste kant op kunnen wijzen. Mij aan de juiste mensen kunnen introduceren. Die mijn sloep wel willen verkopen. of dat lege plekje bij hun stand nog willen vullen met een foldertje of een sloep :-[ En wie weet proosten we over 10 jaar op die 18 meter boot.
 5. Inmiddels is er een ontwikkeling dat een poolse man casco sloepen wil afnemen dus dat zou contunuiteit brengen in het bedrijf. Poolse boten zijn zeer populair door de prijs maar de kwaliteit is er ook naar loop maar eens door een haven en je pikt de poolse boten er zo tussenuit. Nederlandse kwaliteit dat is de norm en dan zullen veel klanten afhaken , maar ik wil wel achter mijn product staan zodat mensen als ze de boot verkopen na enkele jaren een leuk bedrag hebben om weer bij mij terug te komen. Een tender is mischien wel de nieuwe trend maar ik zal ook in het "low-budget "segment zitten en daar zal de sloep nog wel even populair blijven. en om even op de quote terug te komen. People NEED boats the icecap is melting you know grapje natuurlijk.
 6. Mijn passie ligt erin een product te bouwen van niets naar een gedegen eindresultaat waar een klant veel plezier aan zal beleven. Ongetwijfelt is het riskant om dit wereldje als buitenstaander in te stappen. Daarom vraag ik ook om enige hulp en ondersteuning. Verder blijf ik er gewoon bij werken voor een werkgever om rustig mijn bedrijf op te bouwen. Investering is niet dusdanig riskant dat ik alles op het spel zet. Mocht het mislopen sta ik over 2 jaar met lege handen , maar niet ondernemen is een groter risico. Het product overigens zal een 5m sloep zijn met een 9,9 pk ingebouwde bb moter aantrekkelijk voor mensen zonder vaarbewijs en zonder eenBE rijbewijs. Ideaal voor nieuwkomers in de waterwereld. Later bij succes grotere sloepen met electromoter of bij tegenvallende resultaten kan ik mij gaan toeleggen op andere vormen van polyester producten. Tips en adviezen zowel positief als negatief zijn welkom.
 7. Ik krijg ook zeker informatie vanuit de verkoper , maar om te voorkomen dat ik alles baseer op een te rooskleurig verhaal of de visie van een persoon zou ik graag een bredere basis van informatie willen hebben.
 8. Hallo medeondernemers Mijn naam is Riccardo 36 jaren jong uit het mooi gelegen Drenthe. Nu zit ik in de situatie dat ik een polyester sloepen fabrikant wil overnemen en op dit moment bezig ben met een ondernemingsplan. Zelf kom ik niet uit de polyester wereld en bij de overname zit een afgesproken inwerkperiode toch kan ik alle hulp van buitenaf gebruiken en dan vooral hoe ik mijn klant bereik. Vragen zoals: Hoe zit het klantenbestand in elkaar? Waar kan ik mijn klanten vinden? Hoe vind mijn klant zijn sloep? Wat zijn de criteria voor het aanschaffen van een sloep waar let je op? Hopenlijk zijn hier ondernemers die zelf een sloep hebben die mij enig inzicht in hun gedachtengang willen geven. Ook ben ik op zoek naar een ervaren ondernemer(s) die bekend is met polyester of met sloepen . Een ondernemer die mij af en toe met wijze raad van dienst kan zijn. Met vriendelijke groet Riccardo
 9. Deze vraag heb ik pas geleden ook voorgelegt aan het UWV. Ik heb een baan en wil daarnaast gaan ondernemen krijg ik als ik mijn baan kwijtraak Dan nog ww? Het antwoord was zeer duidelijk! Als ik ww wou ontvangen zou ik mij moeten Uitschrijven bij het KvK als ondernemer., dus kortom het ondernemen moeten staken. Of je nou winst maakt of niet maakt geen verschil. Ik zou zeggen wacht nog die 2,5 week af ben je je baan kwijt dan kan je via je ww een bedrijf opstarten. Krijg je verlenging begin dan met ondernemen.
 10. Hallo Ik ben zelf zeilmaker geweest, mischien kan ik je van dienst zijn voor een landelijke dekking Ik woon in drenthe. Je kan me bereiken op r.jonker@hotmail.com Mvg Riccardo
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept