Jump to content

Aron de Haas

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Julianadorp
 • Phone number
  0223746010
 • Branch
  Industrie & bouw
 • Branch 2
  32
 • Branch 3
  31
 • Website address
 1. Dat is inderdaad voor vele instellingen een probleem, het is niet of lastig te achterhalen wie de betaling in de cryptocurrency heeft gedaan. Dit is waarom we er maximaal € 1000,00 aan hebben gekoppeld als voorbeeld, welke we mogelijk gaan verlagen. + dat het niet de bedoeling is dat men via deze weg coins wisselen en laten storten op hun eigen rekening. Mochten we het idee hebben dat de service veelal gebruikt wordt voor geldwitwas praktijken gaan we account en id verificatie inbouwen. Wat we er mee hopen te bereiken is dat men via deze weg meer met hun coins gaan doen, nu daadwerkelijk dingen gaan en kunnen kopen bij bedrijven met hun coins. Het staat averechts met decentralisatie maar het is nodig, tevens is het ook een mock naar bedrijven die geen cryptocurrency ondersteunen dit wel te doen. Zodra onze dienst echt overbodig is hebben we ons doel bereikt.
 2. Ik denk dat je voor de details het beste even met DNB contact kunt opnemen. DNB moet een eventuele vrijstelling uiteindelijk ook registreren namelijk. Klopt maar de omschreven dienst wordt volgens het artikel van de wet in die zin niet gezien als betaaldienst, echter wordt de geld wisseltransactie (crypto naar fiat, als crypto als geld wordt gezien) uitgevoerd door een derde partij. Ik zal eens contact opnemen. // Edit : Het is 09:00 geweest. Contact gehad met DNB, omdat er op dit moment geen wetgeving is omtrent cryptocurrency (c.q. Bitcoin) valt het niet onder de reikwijdte van de DNB maar onder algemeen toezicht, daarbij is er ook geen sprake van 'Opvborderbare gelden' omdat als het als gelden wordt gezien het een opdracht is tot 'doorbetaling' aan derde. Ward mag ik je hartelijk bedanken voor je reacties, zo te zien had ik in mijn nachtelijke uurtjes beter moeten googlen om zelf het antwoord te kunnen vinden.
 3. Hey ward, Bedankt voor je reactie. Het bedrijf wat de transactie van crypto naar euro verleent is een Nederlandse betaalprovider, wij betalen enkel de begunstigde, of maakt dit niets uit? + crypto is nog niet bepaald als geld. Gezien er sowieso aan alle punten voor vrijstelling wordt voldaan hoef je dus enkel vrijstelling aan te vragen? http://www.toezicht.dnb.nl/2/50-228421.jsp
 4. Een moeilijke vraag om te formulieren dus hierbij een uitleg. We hebben vandaag een dienst in beta uitgebracht waar wij mensen de mogelijkheid geven hun rekening te betalen met cryptocurrency. Hoe werkt dit dan? Simpel, 1) Men voert op onze website het bedrag van de rekening en de gegevens van de begunstigde in. 2) Ze betalen het bedrag + transactiekosten aan ons in een cryptocurrency valuta. 3) Wij schrijven het bedrag over aan de ingevoerde begunstigde. Zo hoeft men niet eerst hun cryptocurrency te verkopen op een beurs voor fiat, te laten storten op hun rekening om zo de rekening te kunnen betalen. De transactie in cryptocurrency wordt verwerkt door een Nederlandse betaalprovider, deze betaald ons dan weer uit in euro. De Nederlandse wetgeving kennende zullen hier vast wel (op grote of winstoog merkende schaal) wel regels voor zijn. Helaas heb ik nergens een passend antwoord op mijn vraag kunnen vinden en hoop ik hier te kunnen worden geholpen. Alvast bedankt.
 5. Pump; De gestelde vragen, deze zijn per brief verzonden aan de belastingdienst. 1) Dienen wij omzetbelasting (21%) te rekenen/betalen bij verkoop van de GiftCard 2) Dienen wij omzetbelasting (21%) te rekenen/betalen bij inwisseling van de GiftCard 3) Dienen wij omzetbelasting (21%) te rekenen/betalen over onze brutowinst marge.
 6. Mooie artikelen, bedankt. Is er hier ook een fiscus die hier meer over weet? Er werd ons aangeraden een brief te sturen in de hoop een officieel antwoord te krijgen uiteraard gaat hier een lange tijd over heen en willen wij zo snel mogelijk met dit project starten.
 7. Dat zou natuurlijk de perfecte uitkomst zijn! Maar ik vrees dat dat niet opgaat, omdat cryptocurrency door de overheid niet wordt gezien als 'waardepapier'. Bedankt voor jullie reactie, ik hoop dat er maandag meer reacties komen van deskundige daar we dit uiteraard zeker willen weten.
 8. Bedankt voor je reactie. Het is eigenlijk iets anders. Men kan straks bij ons een GiftCard kopen met een bepaalde waarde. Bijvoorbeeld € 50,00. Deze GiftCard geven ze aan een vriend(in), zakenpartner of famillie lid als cadeau. De ontvanger kan deze GiftCard bij ons omwisselen voor Bitcoin of Guldencoin (Cryptocurrency). Op het moment van inwisselen stellen wij een bepaalde koers vast, gezien deze elke minuut veranderd. Laten we zeggen standaard koers + 2,5%. Dus bedrag / onze koers = aantal ontvangen coins. Onze marge bij inwisselen van de GiftCard is dus 2,5% van de koers (niet 2,5%). Ik neem aan dat wij enkel 21% BTW hoeven te betalen over de marge wij inwisselen en niet bij verkoop van de GiftCard?
 9. Helaas enkel beschikbaar voor abbonees; Ik neem aan dat wij enkel BTW moeten betalen over de marge, ik weet dat het hele Cryptocurrency (Bitcoin) verhaal voor vele onduidelijk is. Wij verdienen straks enkel aan de transactie voor inwisseling, over deze marge moeten wij neem ik aan dan 21% btw rekenen ongeacht de transactie naar een persoon buiten de EU is?
 10. Daar ben ik mee geholpen, kunnen we weer verder rekenen. Nogmaals bedankt. Nu kan ik een extra vraag stellen; Ik neem aan dat deze regelgeving ook toepasbaar is bij overige landen; Binnen EU 21% BTW bij inwisseling Buiten EU 0% BTW bij inwisseling
 11. Beste Rene, Wat slecht dat ik niet op het woord 'cadeaubonnen' heb gezocht. Dit lijkt mij inderdaad passend bij ons product. Bedankt voor de snelle reactie,
 12. Goedemorgen, Wij zijn druk bezig met de ontwikkeling voor een nieuwe GiftCard op de cryptocurrency markt. Nu een vraag welke geld voor verkoop Giftcards binnen NL. Optie 1) Men koopt een GiftCard van € 50,00 dit is inclusief 21%? Men wisselt GiftCard in voor Bitcoins tegen een bepaalde koers, Bitcoins zijn niet belast? De 21% bij verkoop van een GiftCard moet je afdragen, dus die ben je kwijt. Netto waarde is dan € 41,32. Gezien er 'cryptocurrency' mee kan worden gekocht kan je men voor een bedrag van € 41,32 bitcoins aanbieden waardoor de giftcard gewoon € 9,00 minder waard is. Optie 2) Men koopt een GiftCard voor € 50,00 welke niet belast is met 21%. Men wisselt de GiftCard in voor Bitcoins tegen een bepaald tarief, wij betalen 21% over de marge (marge regeling) Welke van de twee opties wordt gehanteerd en is juist? Of zijn beide opties fout. //edit : Uiteraard heb ik google en zoekfunctie gebruikt maar kon zo 1,2,3 niet iets concreets vinden.
 13. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en draait de shop een wereld omzet, zijn we flink tevreden en verdien ik er een goed stuk brood mee. Naast deze webshop hebben we inmiddels een 10tal andere webshops ernaast draaien, inclusief een groothandel voor led verlichting en bieden wij zon 800 producten aan.
 14. Het is echt heel duidelijk dat de meningen over acties mbt goede doelen heel ver uiteenlopen.
 15. Met producten is het denk heel simpel. - staffel kortingen of kortingen met omzet - bestellingen van een vaste klant vooruit verzenden - vaste klanten kerst presentje geven of 1x in de zoveel tijd een speciale aanbieding
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept