Aron de Haas

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Aron de Haas

  1. Dat is inderdaad voor vele instellingen een probleem, het is niet of lastig te achterhalen wie de betaling in de cryptocurrency heeft gedaan. Dit is waarom we er maximaal € 1000,00 aan hebben gekoppeld als voorbeeld, welke we mogelijk gaan verlagen. + dat het niet de bedoeling is dat men via deze weg coins wisselen en laten storten op hun eigen rekening. Mochten we het idee hebben dat de service veelal gebruikt wordt voor geldwitwas praktijken gaan we account en id verificatie inbouwen. Wat we er mee hopen te bereiken is dat men via deze weg meer met hun coins gaan doen, nu daadwerkelijk dingen gaan en kunnen kopen bij bedrijven met hun coins. Het staat averechts met decentralisatie maar het is nodig, tevens is het ook een mock naar bedrijven die geen cryptocurrency ondersteunen dit wel te doen. Zodra onze dienst echt overbodig is hebben we ons doel bereikt.
  2. Ik denk dat je voor de details het beste even met DNB contact kunt opnemen. DNB moet een eventuele vrijstelling uiteindelijk ook registreren namelijk. Klopt maar de omschreven dienst wordt volgens het artikel van de wet in die zin niet gezien als betaaldienst, echter wordt de geld wisseltransactie (crypto naar fiat, als crypto als geld wordt gezien) uitgevoerd door een derde partij. Ik zal eens contact opnemen. // Edit : Het is 09:00 geweest. Contact gehad met DNB, omdat er op dit moment geen wetgeving is omtrent cryptocurrency (c.q. Bitcoin) valt het niet onder de reikwijdte van de DNB maar onder algemeen toezicht, daarbij is er ook geen sprake van 'Opvborderbare gelden' omdat als het als gelden wordt gezien het een opdracht is tot 'doorbetaling' aan derde. Ward mag ik je hartelijk bedanken voor je reacties, zo te zien had ik in mijn nachtelijke uurtjes beter moeten googlen om zelf het antwoord te kunnen vinden.
  3. Hey ward, Bedankt voor je reactie. Het bedrijf wat de transactie van crypto naar euro verleent is een Nederlandse betaalprovider, wij betalen enkel de begunstigde, of maakt dit niets uit? + crypto is nog niet bepaald als geld. Gezien er sowieso aan alle punten voor vrijstelling wordt voldaan hoef je dus enkel vrijstelling aan te vragen? http://www.toezicht.dnb.nl/2/50-228421.jsp
  4. Een moeilijke vraag om te formulieren dus hierbij een uitleg. We hebben vandaag een dienst in beta uitgebracht waar wij mensen de mogelijkheid geven hun rekening te betalen met cryptocurrency. Hoe werkt dit dan? Simpel, 1) Men voert op onze website het bedrag van de rekening en de gegevens van de begunstigde in. 2) Ze betalen het bedrag + transactiekosten aan ons in een cryptocurrency valuta. 3) Wij schrijven het bedrag over aan de ingevoerde begunstigde. Zo hoeft men niet eerst hun cryptocurrency te verkopen op een beurs voor fiat, te laten storten op hun rekening om zo de rekening te kunnen betalen. De transactie in cryptocurrency wordt verwerkt door een Nederlandse betaalprovider, deze betaald ons dan weer uit in euro. De Nederlandse wetgeving kennende zullen hier vast wel (op grote of winstoog merkende schaal) wel regels voor zijn. Helaas heb ik nergens een passend antwoord op mijn vraag kunnen vinden en hoop ik hier te kunnen worden geholpen. Alvast bedankt.
  5. Pump; De gestelde vragen, deze zijn per brief verzonden aan de belastingdienst. 1) Dienen wij omzetbelasting (21%) te rekenen/betalen bij verkoop van de GiftCard 2) Dienen wij omzetbelasting (21%) te rekenen/betalen bij inwisseling van de GiftCard 3) Dienen wij omzetbelasting (21%) te rekenen/betalen over onze brutowinst marge.
  6. Mooie artikelen, bedankt. Is er hier ook een fiscus die hier meer over weet? Er werd ons aangeraden een brief te sturen in de hoop een officieel antwoord te krijgen uiteraard gaat hier een lange tijd over heen en willen wij zo snel mogelijk met dit project starten.
  7. Dat zou natuurlijk de perfecte uitkomst zijn! Maar ik vrees dat dat niet opgaat, omdat cryptocurrency door de overheid niet wordt gezien als 'waardepapier'. Bedankt voor jullie reactie, ik hoop dat er maandag meer reacties komen van deskundige daar we dit uiteraard zeker willen weten.
  8. Bedankt voor je reactie. Het is eigenlijk iets anders. Men kan straks bij ons een GiftCard kopen met een bepaalde waarde. Bijvoorbeeld € 50,00. Deze GiftCard geven ze aan een vriend(in), zakenpartner of famillie lid als cadeau. De ontvanger kan deze GiftCard bij ons omwisselen voor Bitcoin of Guldencoin (Cryptocurrency). Op het moment van inwisselen stellen wij een bepaalde koers vast, gezien deze elke minuut veranderd. Laten we zeggen standaard koers + 2,5%. Dus bedrag / onze koers = aantal ontvangen coins. Onze marge bij inwisselen van de GiftCard is dus 2,5% van de koers (niet 2,5%). Ik neem aan dat wij enkel 21% BTW hoeven te betalen over de marge wij inwisselen en niet bij verkoop van de GiftCard?
  9. Helaas enkel beschikbaar voor abbonees; Ik neem aan dat wij enkel BTW moeten betalen over de marge, ik weet dat het hele Cryptocurrency (Bitcoin) verhaal voor vele onduidelijk is. Wij verdienen straks enkel aan de transactie voor inwisseling, over deze marge moeten wij neem ik aan dan 21% btw rekenen ongeacht de transactie naar een persoon buiten de EU is?
  10. Daar ben ik mee geholpen, kunnen we weer verder rekenen. Nogmaals bedankt. Nu kan ik een extra vraag stellen; Ik neem aan dat deze regelgeving ook toepasbaar is bij overige landen; Binnen EU 21% BTW bij inwisseling Buiten EU 0% BTW bij inwisseling
  11. Beste Rene, Wat slecht dat ik niet op het woord 'cadeaubonnen' heb gezocht. Dit lijkt mij inderdaad passend bij ons product. Bedankt voor de snelle reactie,
  12. Goedemorgen, Wij zijn druk bezig met de ontwikkeling voor een nieuwe GiftCard op de cryptocurrency markt. Nu een vraag welke geld voor verkoop Giftcards binnen NL. Optie 1) Men koopt een GiftCard van € 50,00 dit is inclusief 21%? Men wisselt GiftCard in voor Bitcoins tegen een bepaalde koers, Bitcoins zijn niet belast? De 21% bij verkoop van een GiftCard moet je afdragen, dus die ben je kwijt. Netto waarde is dan € 41,32. Gezien er 'cryptocurrency' mee kan worden gekocht kan je men voor een bedrag van € 41,32 bitcoins aanbieden waardoor de giftcard gewoon € 9,00 minder waard is. Optie 2) Men koopt een GiftCard voor € 50,00 welke niet belast is met 21%. Men wisselt de GiftCard in voor Bitcoins tegen een bepaald tarief, wij betalen 21% over de marge (marge regeling) Welke van de twee opties wordt gehanteerd en is juist? Of zijn beide opties fout. //edit : Uiteraard heb ik google en zoekfunctie gebruikt maar kon zo 1,2,3 niet iets concreets vinden.
  13. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en draait de shop een wereld omzet, zijn we flink tevreden en verdien ik er een goed stuk brood mee. Naast deze webshop hebben we inmiddels een 10tal andere webshops ernaast draaien, inclusief een groothandel voor led verlichting en bieden wij zon 800 producten aan.
  14. Het is echt heel duidelijk dat de meningen over acties mbt goede doelen heel ver uiteenlopen.
  15. Met producten is het denk heel simpel. - staffel kortingen of kortingen met omzet - bestellingen van een vaste klant vooruit verzenden - vaste klanten kerst presentje geven of 1x in de zoveel tijd een speciale aanbieding
  16. Mijn kleine yes moment van vandaag is dat we gemiddeld per dag meer dan € 100,00 ophalen voor serious request 2012
  17. Ik denk dat het bij 90% van de (serieuze) bedrijven een win-win situatie is. Ze krijgen extra aandacht, en helpen de babies. Uiteraard verwachten wij ook meer omzet wat gunstig is voor ons, en om die reden ook gunstig is voor de opgehaalde donatie bedrag.
  18. Tof! Dat waardeer ik ;D Ben benieuwd wat het bedrag wordt. De eerste € 20,00 zijn opgehaald bij ons igg.
  19. Zijn hier nog bedrijven die een speciale actie houden voor Serious Request 2012? http://seriousrequest.3fm.nl/live/ Wij kwamen namelijk op het idee om gedurende de periode dat de DJ's zich in het glazen huis bevinden 5% van onze totale omzet (van al onze webshops) te doneren aan Serious Request. http://www.ledstripxl.nl/serious-request.html Misschien inspireer ik meerdere mensen/bedrijven om via deze wijze een actie te maken en de babies te helpen! Maar het meest benieuwd ben ik naar diegene die wel of geen actie houden en de motivatie hierachter. Daarom graag reacties gewenst uiteraard ook waarom niet.
  20. Heb wel diverse telefoontjes gepleegd voordat ik dit topic heb gestart. Dus niet compleet eigen initatief maar wel voordat ik actie had ondernomen (brief gestuurd). Valt me alles mee. Ps : Bedankt voor alle reacties! Wordt je blij van zon higherlevel.
  21. Dit topic kan gesloten worden ;D Nog voordat ik actie kon ondernemen kreeg ik een brief van de belastingdienst of ik opnieuw het rekeningnummer door wou geven. Zo gezegt zo gedaan, ongeveer 10 dagen later had ik netjes het geld op mijn rekening.
  22. Ga gewoon ff langs het belastingkantoor.... voordat een aangetekend stuk op de juiste plek is ben je al weer een paar dagen verder en de sfeer is bepaald. Ga met je grootste glimlach en je uitleg van je financiële positie naar het het BD... Dat is natuurlijk ook een optie! Dat gaat even wat sneller, en die glimlach wordt ondanks al het gedoe geen enkel probleem!
  23. Bedankt voor alle positieve feedbacks. Ik ga beginnen met het versturen van een aangetekende brief met daarin een korte uitleg van de situatie en het verzoek om het bedrag binnen een termijn over te maken op het correcte rekeningnummer. Mocht ik binnen 14 dagen geen reactie hebben gehad ga ik toch zeker langs het belasting kantoor, is niet in de buurt maar kijken of ik daar wat kan bereiken. Ik houdt jullie op de hoogte.
  24. Daar had ik niet eens over nagedacht hoe slecht. Bedankt voor de nuttige informatie hopelijk komt er wat uit.
  25. Goedemorgen/middag! Ik kom hier voor advies, aangezien ik met een klein/groot probleem zit. Voor de belasting teruggave van de omzet belasting van kwartaal 4 van 2011 moest ik een rekeningnummer opgeven omdat deze gewijzigd was. Dit keurig gedaan en na enkele weken bevestiging van de belasting dienst ontvangen. Echter stond er op deze bevestiging een verkeerd rekeningnummer, ik natuurlijk gebeld en het verhaal uitgelegd toen heeft deze medewerker mij verteld dat het op de brief verkeerd stond en het geen wat ik opnoemde juist was. Ongeveer een week later nog steeds geen betaling ontvangen dus ik weer enige tijd in de telefonische wachtrij gestaan om 'vriendelijk' geholpen te worden, mevrouw wist mij toen te vertellen dat het naar een verkeerd rekeningnummer was overgemaakt en dus nu iemand anders gelukkig is aangezien deze een leuke vakantie toeslag op zijn rekening heeft staan. Nu is mijn vraag erg simpel. Kan ik een civiele procedure starten tegen de belasting dienst of moet ik inderdaad afwachten tot hun contact hebben opgenomen met de gelukkige eigenaar van mijn gelden, en bij geen reactie een civiele procedure tegen de onrechtmatige eigenaar van mijn gelden starten? Wel jammer aan Nederland is als ik te laat betaal ik een boete moet betalen maar dat ze bij de belastingdienst maanden de tijd krijgen om iets uit te zoeken en uit te betalen. * Ik ben niet nieuw hier, maar het email adres van mijn oude gebruikersnaam bestaat niet meer en ik daar mijn wachtwoord van kwijt ben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.