babypalace

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door babypalace

  1. Juist. Dat is nou precies wat ik wil ziet er netjes uit die bon. Dus dit maak jij met een thermische printer in combinatie met een programma ofzo?
  2. Ik heb een laptop en ja ik heb er ook een printer/scanner op aangesloten. Dus gewoon een a4 bon wat dus ongeveer op een factuur zal lijken gaf jij in het begin? Ik weet wel dat ik bij exact en bij biedmeer een eigen lay out ''factuur'' kan printen. Deze kan ik tevens ook als bon gebruiken.
  3. Oke ik snap je nu wat beter. Meer tips zijn zeer zeker welkom. Ik heb nu namelijk het idee dat ik iets wil gaan kopen waar ik niet blij mee zal zijn, maar meer omdat ik een kassa ''moet'' hebben'. Ik wil inprincipe gewoon een kassasysteem met een normale bonformaat met artikelomschrijving net als die je bij de kruidvat of alberthijen etc. mee krijgt. En niet zo een klein bonnetje wat je meestal bij een avondwinkel meekrijgt zonder terug te kunnen zien wat je hebt gekocht. Maar goed daar breng je meestal ook niets retour, dus is het ook geen probleem. Ik kom dan echt iedere keer uit bij die touchscrean / kassacomputers die erg prijzig zijn en software nodig hebben die ook best prijzig zijn.. Voorraad etc. kan ik idd gewoon via mijn webwinkel bijhouden dus dat hoef ik niet in mijn kassasysteem.
  4. Haha, als dat zo makkelijk was.. had wel fijn geweest. ;D Ik denk dat ik toch maar voor een 2e hands Sharp kassa ga van marktplaats €200 met ingebouwde bonprinter natuurlijk. Wel jammer dat ik dan alsnog niet de bon incl omschrijving heb maar gewoon een heel klein bonnetje die daaruit komt. Achja moet toch ergens beginnen. Bedankt allemaal.
  5. Ik snap je niet helemaal, bedoel je alleen een pin systeem in de winkel? Maar er zijn toch genoeg klanten die liever cash betalen?
  6. Bestellingen komen van bezoekers van de winkel ja en mijn onlinewebshop die ik ook erbij heb opgezet. Mijn inkoop en voorraad beheer ik online via exactonline en biedmeer
  7. Dat topic heb ik al eerder gelezen. Ik vind niet dat je dat met mijn topic kan vergelijken. Hij vraagt informatie over een bepaalde kassa die hij op het oog heeft. Dat kan hij, zoals meerdere al als antwoord hebben gegeven, makkelijk in de gebruikershandleiding vinden. Ik heb geen specifieke vraag over een kassa model of hoe ik een model kan gebruiken, ik vraag me alleen af of iemand een goed kassa model kent die niet zo prijzig is incl product omschrijving op de bon en of er iemand weet of ik een laptop als kassa kan gebruiken indien ik er een software opzet :)
  8. Ik hoef niet perse een software, een oudere kassa zonder software met ingebouwde bonprinter zijn maar rond de 200 euro op marktplaats heel fijn dus! Maar het enige punt is dat ik een babyspeciaalzaak open. Wanneer de klanten iets willen ruilen, wil ik wel graag op de bon terug kunnen zien wat zij precies hebben gekocht. Ik verkoop namelijk losse artikelen maar ook complete babykamers en verschillende kinderwagens..
  9. Hi ik ben bezig met het inkopen van inventaris voor mijn winkel die ik binnenkort open, maar ik loop vast bij kassa's. Ik open mijn winkel vooral met kapitaal die ik geleend heb bij mijn tante, ik heb dus geen HELE grote lening en moet alles zo goedkoop mogelijk houden. Ik kan dus geen kassa van 1000 euro betalen, eerder tussen de 300-500 als dat mogelijk is enige voorwaarden is dat ik wil dat er op de bon een duidelijke product omschrijving staat ik neem aan dat dat weer via barcode-scan moet gaan, of is het mogelijk dat ik een laptop aanschaf bij de mediamarkt o.i.d. en dan een software erop zet en deze als kassa gebruik? Of is dit alleen mogelijk met een speciale computer. Alvast bedankt want ik ben echt een ''leek'' met kassa's en software's gelukkig kan ik wel goed kassa draaien / tellen dat scheelt!
  10. Tot nu toe lukt het, alleen met de twee bovenste vragen niet. Toch ga ik inderdaad een boekhouder opzoeken binnenkort en misschien mijn BTW aangifte uitbesteden. Dankjewel voor je reactie ik snap het nu. Iemand nog antwoord op mijn vraag over zakelijke lening en btw aftrekken? Dankje.
  11. Sorry niet vermeld ik koop uit een ander EU land
  12. Hi beste mensen, Ik heb via de WA JONG een starterskrediet gehad om mijn eigen webshop te kunnen beginnen.(wegens ziekte kan ik niet fysiek werken maar had ook geen zin om iedere dag niets te doen). Nu heb ik een paar vraagjes en ik hoop dat iemand deze kan beantwoorden omdat ik na een uur lang googlen niet echt wijzer ben geworden. *Ik heb een krediet gehad voor mijn onderneming. Kan ik hier iets van aftrekken bij de belastingdienst? *Ik koop in bij een groothandel die excl btw levert. Ik ontvang dus een factuur met totaalprijs van de artikelen zonder btw. Als ik deze producten verkoop aan klanten betaal ik hier binnenkort 21% (nieuwe regeling)btw over aan de belastingdienst. Maar hoe zit het met mijn ingekochtte producten waar ik bij de groothandel geen belasting over heb betaald hoe bereken ik dit? Dit is momenteel het enige waar ik nog tegenaanloop dus ik wou niet meteen een boekhouder inschakelen. Alvast bedank voor de moeite.
  13. Inderdaad. Ik denk dat dit het gevalletje ook wel is. Die gemenerikken, maar goed het is zijn werk. Nogmaals bedankt. Ik denk dat ik mijn geregistreerde KVK BTW en zakelijke rekening naam lekker laat hangen maar wel een ander domeinnaam neem! Ik ga daar dus echt niet voor betalen aan hun. 700 euro vragen ze dat is een hele voorraad voor mij... Een andere naam lijkt me goedkoper en wie weet bedenk ik een betere even goed me hersenen laten kraken vannacht. Groetjes.
  14. Ik ben ergens achter gekomen!! Mijn domeinnaam is geregistreerd door iemand die domeinnamen registreerd en daarna verkoopt? Ik heb namelijk net een mail gestuurd met dat ik al een kvk inschrijving en alles heb en of we dit kunenn oplossen, en kreeg dus een nette mail terug dat dat zeker kan omdat zij een groot aantal namen inkopen voor de verkoop en dat ik hem mag overkopen. Wat een vervelende situatie, hiervoor heb ik mijn magere starterskrediet niet aangevraagd!!! Ik denk dat ze hem mogen houden en ik toch echt een nieuwe ga bedenken. Nu hellemaal!
  15. Bedanktt!!! ik zag je reactie te laat vandaar mijn post met weer de zelfde vraag. Ik ga dan met volle moed nadenken over een nieuwe naam die er toch een beetje op lijkt. Ik hou mijn zakelijke rekening btw en kvk nummer dan gewoon en laat verder alles voor wat het is. Ik registreer mijn nieuw bedachte domeinnaam ook per direct dan!
  16. Bedankt. ik ga inderdaad dus even denken over een nieuwe naam die toch een beetje mijn oude naam blijft ondersteunen. De naam geheel opgeven wil ik namelijk echt niet. Hoef ik mijn handelsnaam niet te wijzigen bij de KVK als ik een ander domeinnaam neem? Ik ben blij dat jullie mee denken ik ben weer een beetje bij gekomen van de schrik.
  17. Dankje voor je antwoord. Dus als ik zou willen kan ik mijn handelsnaam en mijn zakelijke rekening gewoon laten voor wat het is, en mijn domeinnaam gewoon aanpassen naar een andere naam? Dat zal voor mij wel heel wat schelen want ik zie echt niet helemaal zitten om nu mijn trotste handelsnaam bij de kvk te moeten wijzigen, contact op moeten nemen met de belastingdienst aantal levaranciers waar ik al contracten mee heb op de hoogte moet stellen en mijn zakelijke rekening opnieuw moet aanvragen. Om een beetje in de buurt te komen maar niet de ''echte'' handelsnaam hier neer te zetten geef ik als voorbeeld www.babypaleis.nl en dan wil ik www.baby-paleis.nl ervan maken. Of dit wijsheid is weet ik inderdaad ookniet..
  18. Ja heel stom! Ik leef natuurlijk van een uitkering en wachtte op mijn starterskrediet. Biedmeer vraagt namelijk een bedrag per maand als je geregistreerd staat. Helaas is dit het nadeel van het wachten. Ik denk niet dat ik beschermd ben heb alleen een KVK inschrijving bekend bij de belastingdienst, btw nummer en zakelijke rekening op die naam. Ik neem aan dat ik dus mijn handelsnaam zal moeten veranderen? Of zal ik nu een domeinnaam registreren die bijna precies op de handelsnaam lijkt. Zij kunnen deze dan niet van mij opeisen gezien ik eerder ingeschreven sta en zij nog niet van start zijn ook die website is nog in de maak ik wijzig mijn handelsnaam dan niet bij de KVK want ik zet er simpelweg alleen een - tussen. Dus bijvoorbeeld www.blabla-deblabla.nl inplaats van www.blabladeblabla.nl Kan dit? Dankjewel voor jullie reacties.
  19. Help!!! Ik ben sinds 01-06-2012 geregistreed bij de KVK met een handelsnaam ik heb een zakelijke rekening een bankpas een kvk uitreksel bekend bij de Belasting enzovoort. Ik ben in afwachting van het starterskrediet van de uwv die deze maand wordt overgemaakt en had daarom wel alvast via biedmeer mijn webwinkel helemaal af gemaakt en ingericht maar nog niet online gegooid dus geen domeinnaam. Nu wil ik dit vandaag gaan doen!!!! en zie ik dat hij bezet is door iemand die zich sinds 1 augustus heeft ingeschreven bij de KVK onder mijn naam exact het zelfde als waarvoor ik geregistreerd sta en mijn webwinkel naar zou vernoemen. Ik sta geregistreerd als eenmaanszaak. Wat kan ik nu doen? Ik moet toch starten omdat het UWV anders ook niet meer in mij zal geloven maar deze domeinnaam wil ik echt houden het past precies bij mijn diensten ik ben een baby online shop en er bestaan ongeveer geen goede namen meer ik heb bijna 5 weken over mijn naam moeten nadenken. HELP! heb ik rechten ? wat zal mijn eerste stap moeten zijn.. groetjes een wanhopig meisje die eens een goeie stap wou zetten en met veel moeite de WA JONG wou verlaten door een baan te zoeken die bij mijn ziekte past zodat ik niet voor altijd in de uitkering blijf hangen:( pfff.
  20. Dankjewel voor jullie antwoorden! Ik ga meteen aan de slag en ga eventueel als het niet lukt hulp inschakelen! Om terug te komen op de meeste antwoorden Over de concurrentie: Ik word geen baby-kinderkledingwinkel. Ik start een babyspeciaalzaak met echt de hele babyuitzet zoals kinderwagens, kinderkamers, boxen, eetstoelen loopstoelen en nog veel meer daarnaast zal er ook een rek kinderkleding komen te hangen maar dat is een bijzaak. In V heb je nog geen babyspeciaalzaak, alleen kinderkledingzaken. - Over het stukje van het opzetten van de creche Dit heb ik neergezet zodat de bank niet denkt dat het ondernemen na een avondje zakken is opgekomen. Ik ben al langer aan het nadenken over een eigen onderneming en ben hier heel serieus mee bezig om mijn dromen waar te maken. -Groothandelaar. Dit zijn de rechtstreekse groothandels van de merken waar ik van inkoop. dus geen groothandel die inkoopt van de merken en het daarna aan ondernemers doorverkoopt. -ik wil gaan voor service en een goede prijs. Babydump zal wellicht meer kosten p/m maken met zulke grote winkels en duizende medewerkers hun prijs ligt daarom altijd hoger dan elders. Dit heb ik zelf meegemaakt bij het kopen van spullen voor mijn kindje. Dankjewel voor jullie reacties!!!
  21. Hoi allemaal ik heb een Lening aangevraagd bij de ING van 15.360 met een eigen vermogen van 25%. Nu hebben zij mij aanvraag ontvangen en hadden commentaar op mijn Financielplan en een klein stukje op mijn ondernemingsplan. Verder vonden zij het idee goed en hebben zij mij BKR alvast getoets deze was in orde dus met een goed plan willen zij mij aanvraag in behandeling nemen. Ik heb de stukjes waar zij kritiek op hadden in mijn ondernemingsplan aan o.a. meer vertellen over onderzoek en werkervaring aangepast. Mijn Financiel plan was ook niet helemaal oke omdat de Prognose door een financieel expert nagekeken moet worden. Hebben jullie nog tips/commentaar op mijn ondernemingsplan? Ik heb vernomen op dit Forum dat vooral je zelf blijven belangrijk is. Dit heb ik dus gedaan. *Het staat allemaal een beetje slordig dit komt omdat ik sommige stukken wegens privacy redenen eruit heb geknipt! Hij is in werkelijkheid gewoon netjes opgebouwd. Alvast bedankt, Groetjes. higherlevel.docx
  22. Ik begrijp het nu zelf ook niet helemaal meer en heb steeds meer de neiging om er vanaf te zien, maar het blijft aan me knagen dat zij de producten hebben die ik al heel lang wil hebben. Ik zal nog een mail sturen om een nette FOB prijs want ik denk inderdaad dat zij iets in hun voordeel proberen te krijgen.
  23. Oke, na aanleiding van mijn mail waarin ik vroeg liever FOB of EXW kon kreeg ik vandaag dit antwoord. For this bulk-cargo order, I suggest you sincerely EXW is better than FOB. Because the 6 CBM of FOB is far expensive than CNF. Pls confirm the PI again. The Price is EXW. You ask your agent to take delivery of goods when the delivery time comes. Thanks&Best Regards. Ook mijn order is veranderd in Other Condition: 1. Packing in export cartons. 2. The term: EXW Chenghai, China 3. All goods will be ready On or About beginning of June 4. Terms of payment: by T/T 100% deposit at order confirmation. 5. Shipping Mark:SHI Ziet het verhaal er nu wat beter uit? En wat bedoeld ze met een agent, moet ik een agent hier in Nederland zoals ''bosman'' wordt genoemd inhuren om het rond te krijgen? Het is nog wel een gedoe hoor dat importeren vanuit China haha, ik zal na al jullie antwoorden even een berekening maken en kijken of er dan nog wel wat winst overblijft.. Groetjes babypalace.
  24. Dankjewel voor jullie antwoorden dit bedoelde ik dus, gelukkig even navraag gedaan hier! Ik zal dan in iedergeval meteen een mail sturen en vragen of het op een andere manier kan zoals FOB of EXW en anders gaat het mooi over .. Als er nog meer punten zijn die jullie kunnen opmerken uit mijn verhaal hoor ik het graag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.