Jump to content

dmb86

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  wavebinnenvaart.nl
 1. Ik ben op zoek naar basisstatuten voor een per 1-10-2012 op te richten bv. Het is voor mij een vervelende bijkomstigheid dat deze verplichting er is want ik ben de enige persoon die zich verbind aan het bedrijf. Ik las dat de bond van notarissen vanwege het versoepelde bv recht een dergelijk document hebben opgesteld het is echter (volgens mij) nergens nergens openbaar gemaakt. Bestaat er een dergelijk document? eenvoudig van opzet, of eventueel zelf op te stellen? Zoals jullie begrijpen wil ik er zo min mogelijk kosten aan hebben, dat er een notaris aan te pas moet komen om het te ondertekenen is al vervelend op zich.
 2. dmb86

  Relatiebeding

  Bedankt voor de uitleg. Ik zal de verschillende behandelde opties eens goed tegen het licht houden. Als zelfs mijn toekomstig opdrachtgever al bereid is moeite te doen dit relatiebeding te "omzeilen" dan ga ik er vanuit dat er hier en daar nog wel mogelijkheden op ons pad komen. Ik heb trouwens wel een stroman achter de hand die naar mijn mening nooit hiermee in verband zal kunnen worden gebracht. Maargoed voordat ik tot dit soort acties overga zal al het andere eerst uitgesloten moeten worden.
 3. dmb86

  Relatiebeding

  Nog een voorstel: Ik heb een collega die bereid is voor dit alles een bevrachtingskantoor op te richten, ik laat mijn relatie(s) het werk bij hem onderbrengen, waarna ik het voor hem uitvoer. Dat kan dan toch wanneer de stelling van letsel & claim juist is?
 4. dmb86

  Relatiebeding

  Bedankt! ik heb weer het idee dat er toch een opening is. Dat zou dus betekenen dat wanneer bedrijf A,B, en C opdrachtgever zijn van mijn bevrachter en wanneer zij ook vermeld staan als "verzender/ontvanger" op de transportdocumentatie dat deze uitgesloten zijn om mee samen te werken. Een indirecte opdrachtgever van mijn bevrachter zou wel mogen, dus de opdrachtgever van bedrijf A,B of C behoort wel tot de mogelijkheden?
 5. dmb86

  Relatiebeding

  De definiëringen van wie waarmee wordt bedoelt staan inderdaad in het begin van het contract. Hier wordt echter alleen ingegaan op hen met de term "bevrachter" en ons als "vervrachter". In het knipsel dat ik geupload heb wordt voor de eerste maal de term opdrachtgever(s) gebruikt. Overigens ook de laatste maal want 11.6 is het laatste artikel
 6. dmb86

  Relatiebeding

  In die bewoording is het mij telefonisch later nog eens uitgelegd ja. En als ik dan naderhand zeg "ik heb alleen maar opdrachten gedaan voor opdrachtgever A, B en C, dan zijn volgens hem D, E, en F daarbij betrokken geweest. Bijvoorbeeld dat ze voor een bepaald percentage eigenaar zouden zijn van een product. Ik geloof er in vele gevallen niet veel van, maar als zij per direct alle vervoersdocumenten zo opstellen dat er namen in vermeld staan die er eigenlijk niet te zoeken hebben, alleen omdat zij nu weten dat ik hier mogelijkheden in heb dan worden de kansen alsmaar kleiner. Ik zal toch nog iets anders moeten bedenken, het zou zonde zijn om die mogelijkheden die je enige toekomstperspectieven zijn te laten inperken. Zoals het nu gaat dan kan ik er beter mee stoppen, er ligt een enorm gat tussen de weekomzet die men rechtstreeks van een opdrachtgever zou kunnen ontvangen en wat er nu betaald wordt door de diverse tussenpersonen.
 7. dmb86

  Relatiebeding

  Nee dan houdt ik inderdaad niets meer over, zoals ik al schreef velen werken samen direct of indirect. Doordat dit in het relatiebeding ook zo vermeld staat, direct of indirect, zijn eigenlijk alle "achterliggende" optie ook uitgesloten. Volgens mijn rechtsbijstand zou het betekenen dat je wanneer je zo een dergelijk iets overeenkomt dat je dan op het moment dat je uit elkaar gaat, iets heel anders moet gaan doen. Zoals bijvoorbeeld andere ladingen e.d. (waarvoor niet ieder schip is ingericht). Wat betreft het overleggen dat is niet mogelijk, ze hebben zich een positie verworven dat men van hen afhankelijk is en dat is nu juist de reden waarom ik zelf meer waarde hecht aan mijn rechtstreekse contacten. Ze waren bereid één uitzondering te maken, dit ging echter om een opdrachtgever waarmee ik nu juist geen contacten onderhoud. dus hier heb ik niets aan. Bovendien zou ik dan voor hen het vervoer mogen uitvoeren echter moest ik het alsnog via hen "laten lopen". Dat zou dus betekenen dat zij provisie opstrijken door mijn opgebouwde relaties. Kortom zeer complex verhaal en verschrikkelijk moeilijk te accepteren, vandaar dat ik ook een uitweg zoek op wat voor manier dan ook. En ook al is het allemaal op het randje dan mag dat van mij ook, dat staat namelijk niet in vergelijking op welke wijze zij ons (collega binnenvaartondernemers en ik) uitknijpen en behandelen. Ik dacht er ook aan om het eventueel "gratis" te doen, dan zijn het namelijk geen commerciële activiteiten, vervolgens een constructie bedenken om toch mijn weekomzet te verkrijgen maar die heb ik nog niet helemaal uitgedacht.
 8. dmb86

  Relatiebeding

  Een van mijn relaties heeft momenteel al een bv waar hij tzt pas iets mee gaat doen, wanneer ik het via die bv laat lopen is dat een optie of is die ook afgeschermd? Hier kan ik immers in het verleden (en momenteel) nog nooit voor gewerkt hebben.
 9. dmb86

  Relatiebeding

  Beste forumleden, Ik heb hier al een hele hoop posts over een concurrentiebeding of een relatiebeding voorbij zien komen in mijn zoektocht naar een oplossing. Echter niet een die aansluit op mijn probleem. Ik ben namelijk op zoek naar een oplossing voor het volgende: Ik heb een binnenvaartonderneming en enige tijd geleden ben ik door een concurrent mijn vaste opdrachtgever kwijtgeraakt. We hebben hier 2 maal een 2 jarig contract mee gehad en in die periode veel mensen in de regio leren kennen. Hiermee bedoel ik potetiële opdrachtgevers voor de nabije toekomst. Het opbouwen van deze relaties is al begonnen toen ik nog in loondienst was, nog vóór dat ik zelf met een eigen schip daar mijn eerste contract tekende dus. Dat eerste contract heb ik immers ook verkregen doordat ik er toen al regelmatig een praatje maakte e.d. Nu is dit specifieke werk dus sinds kort verleden tijd en moet ik noodgedwongen voor een tussenpersoon gaan werken. (Dit is nu juist die tussenpersoon die mij er op mijn oude stekje uitgewerkt heeft maargoed we hebben weinig andere keuze.) Wij waren tot op heden voornemens om met hem (wat ons betreft tijdelijk) een overeenkomst te tekenen. Er staat echter een relatiebeding in het contract en aangezien vrijwel alle opdrachtgevers op wat voor manier dan ook altijd wel iets met elkaar te maken hebben, zou ik na mijn vertrek bij hem nergens anders een contract kunnen afsluiten.. Het aanpassen of zelfs verwijderen van het relatiebeding behoort niet tot de mogelijkheden, dit heb ik vanzelfsprekend reeds met hem besproken. Wel weet ik 100% zeker dat ik op termijn beter werk aangeboden krijg van een van mijn relaties. (wat dus ook een relatie van mijn huidige tussenpersoon is) Nu heb ik zelf geen juridische kennis maar wat er in de eerste zin achter de komma staat: "met betrekking tot de met het schip in de huurperiode uitgevoerde reizen" dat betekend toch met andere woorden eigenlijk dat wanneer ik duidelijk kan aantonen dat mijn contacten/relaties al van vóór de huurperiode stammen, dat hij dan geen poot heeft om op te staan wanneer hij het voor zou laten komen? Mocht ik het mis hebben, alle omwegen die jullie zien om dit te omzeilen zijn uiteraard ook welkom. Alvast bedankt voor jullie reacties.
 10. Goedenavond, Tijdens de post van je laatste reactie was ik zelf ook nog even op zoek naar informatie hierover. Ik kom dan voornamelijk terecht op sites van het SVB - bureau belgische zaken en grens info punt. Ik denk dat ik er maar even wat dieper in ga duiken. als ik nu via betrouwbare bronnen. (websites van de staat) kan ontcijferen welke belastingen op mijn situatie van toepassing zijn wanneer ik alles zou overhevelen naar België en daarbij ook de percentages dan zet ik dat tegenover datgene wat nu in NL van toepassing is. Wanneer de uitkomst hiervan ongeveer gelijk is, is dit wel acceptabel, en gaan we met alles over naar België. Hier heb ik tenslotte over ca. 20 jaar voordeel van als het bedrijf groter is. Bovendien kunnen we het (als we het doen) beter nu doen, naarmate je meer opbouwd moet je ook meer afrekenen wanneer je NL verlaat. of dit nu in termijnen mag is niet zo heel relevant. weg is weg. Zouden er boekhoudkantoren zijn die zich hierin specialiseren? Groet, Dennis
 11. Bedankt voor de reactie Odeon, Wat betreft de privé aangelegenheden: Het onderwijs is volgens mij van een hoger niveau, het is alleen (ik denk de oorzaak van het hogere niveau) allemaal wat gedisciplineerder. (uniformen e.d) Ze beginnen op jongere leeftijd en het lijkt allemaal wat theoretischer te zijn. ik ben daar wel voor mijn vrouw is hier echter minder enthousiast over. maargoed zoals ik al schreef, hier komen we op termijn wel uit. Heb je als "nederbelg" ook moeite gehad om je daar te settelen? Ik bedoel dat in de zin van dat je daar makkelijk contacten legt met de plaatselijke bewoners en dat ze ook openstaan voor je komst. Ik heb al diverse malen gelezen dat ze juist niet zo op de komst van de Nederlanders zitten te wachten. Ik zelf kan daar niet echt mee zitten, maar voor mijn gezin vindt ik het ook wel belangrijk dat je wat contacten hebt in de directe omgeving. Zakelijk: Ik heb er wel eens een vinger achter proberen te krijgen waarom diverse ondernemers in mijn netwerk zich dan toch vestigen in België. Er zal toch iets gunstigs aan moeten zijn. Ik las zojuist in een artikel dat vermogen daar minder belast wordt. Maar zal dit dan het enige voordeel zijn? Er heen gaan als je zakelijk al "binnen" bent heeft ook weinig zin. Ook dan moet je des te meer afrekenen in Nederland. Wat ik me wel realiseer is dat de ondernmers waarvan ik weet dat ze het gedaan hebben al wel op leeftijd zijn en grote bedrijven hebben in de transportwereld. Zal het voordeel dat er is dan toch meer toe te passen zijn voor vermogende mensen? Een ding wat ik wel vaak zie is dat auto's waar je je hier in NL helemaal scheel aan betaald daar duizenden euro's goedkoper zijn. maar ook dat is iets wat me nu nog niet direct de grens over trekt. Je schreef: "Je kunt natuurlijk ook gewoon naar België emigreren en je onderneming in Nederland aanhouden. Je moet dan wel blijven beschikken over een vaste basis in Nederland." maar ik ben zo iemand die het in nederland ook wel behoorlijk vervelend begint te vinden. Wij hebben helaas niet het talent/geluk gehad dat we een super idee hadden en daardoor nu nooit meer te hoeven werken. Wij vallen in de categorie hard werken verschikkelijk veel uren maken en weinig overhouden. Vandaar dat mijn interesse wel is gewekt als ik hoor dat het elders beter is.
 12. Beste forumleden, Ik ben binnenvaartondernemer en bevaar dus momenteel met mijn gezin beroepsmatig de binnenwateren. Wanneer mijn zoon de leeftijd heeft om naar school te gaan, gaat mijn vrouw terug aan de wal wonen. Nu twijfelen wij echter erg tussen België en Nederland om te gaan wonen. Net over de grens (ten noord-oosten van Antwerpen) vinden wij een geweldige omgeving met mooie huizen en veel vrijheid. Privé zijn er nog een aantal zaken waar we niet uit zijn (o.a. het onderwijs daar) maar waar ik advies/informatie over zoek is hoe ik eventueel ook zakelijk de overstap kan maken. Er is wel eens iets soortgelijks ter sprake gekomen met kennissen, die zeggen dan dat we het zouden doen omdat er daar een "gunstiger klimaat" heerst voor bedrijven. Hier had ik wel eens iets over opgevangen, maar ben er eigenlijk helemaal niet zo van overtuigt. Dus kortom: wat is er gunstiger en minder gunstig bij onze zuiderburen? Er zal toch ook eerst in Nederland afgerekend moeten worden, vanwege het beeindigen van de onderneming? Is dat dan wel de moeite waard? Mochten er leden zijn die hier antwoorden op hebben dan hoor ik het graag, ik kan dan ook nog wat meer openheid geven over het bedrijf mocht dit nodig zijn. Of misschien zijn er advieseurs die zich hierin gespecialiseerd hebben? In ieder geval alvast bedankt. Groet, Dennis
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept