Jump to content

sicialiana

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  via een nieuwsbrief

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ben in 2012 begonnen. Heb klaarblijkelijk nog geen besef dat we al weer in 2013 leven. Excuses voor de onduidelijkheid. Staat de aangifte van 2012 er ook pas rond februari op of betreft het de aangifte 2013 die er pas in februari op staat? Heb toch maar even de belastingtelefoon gebeld die me mededeelde dat de uitnodiging tot aangifte over 2012 pas in februari worden verstuurd.
 2. Dat verklaart dan een hoop. Ik wacht het dus even af! Dankjewel voor je reactie. Het is pas mijn eerste jaar dat ik aangifte doe vandaar dat het nog een beetje nieuw is. Ik had ook de BT kunnen bellen maar had daar laatst twee idioten te pakken voordat ik uiteindelijk na de derde keer bellen iets voor elkaar kreeg dat ik er tegenwoordig zo ver vandaan als mogelijk wil blijven. :)
 3. Dankjewel voor je duidelijk antwoord. Ik heb mijn bedrijfje uiteraard bij de KVK ingeschreven als onderneming en heb aangifte omzetbelasting gedaan. Vind het dus ook vrij merkwaardig dat ik de aangifte inkomstenbelasting uit onderneming er niet bij zie staan. Ik ga er mee aan de slag! Nogmaals bedankt!
 4. Een kennelijk basic vraag maar kwam er via de site van de belastingdienst niet uit. Ik ben dit jaar met mijn onderneming begonnen. Is het voor het aangeven van de inkomsten voldoende om de "aangifte inkomstenbelasting te gebruiken" waar je immers ook je inkomsten uit onderneming kan opgeven of dient dit tevens op een andere manier te gebeuren? Op de internetsite van de Belastingdienst zie ik dat het ook via de website kan gebeuren echter is het onduidelijk waar dit dan precies dient te gebeuren (zie namelijk niets als ik op mijn ondernemingsportal inlog). Merci alvast!
 5. Is hier wellicht ook iemand met fiscaal talent aanwezig die mij in deze kwestie kan adviseren? Overigens geeft mijn broertje dit uiteraard op onder inkomsten uit overige werkzaamheden.
 6. Beste Joost, Dankjewel voor je reactie. Het bedrijf bestaat uit twee activiteiten (hopelijk deze maand nog een derde). Het ene is verlenen van advies inzake het wel of niet investeren in Nederland in de IT sector. Het andere is IT werkzaamheden aan databases. Inkomensverdeling is ongeveer 50%, met dien verstande dat ik bij de IT werzaamheden wel meer uren maak. Zoals ik reeds heb aangegeven in een ander topic heb ik voor de IT werkzaamheden ook wel eens iemand ingeschakeld wat zonder meer kan omdat ik de werkzaamheden vanuit huis uitvoer en niet persoonlijk hoeft te gebeuren.
 7. Ik verwacht dit jaar een resultaat van ongeveer 14.000 en twee opdrachtgevers. Het lijkt me dat de belastingdienst vraagtekens over het aantal bestede uren kan hebben en/of vragen stelt of ik geen verkapte werknemer ben. Mijn opdrachtgevers zijn gevestigd in Europa en in de VS, niet in Nederland. Mijn vraag is stel dat de belastingdienst mij niet als ondernemer ziet. Kan ik dan los van het feit dat ik niet van de zelfstandigenaftrek en startersaftrek gebruik kan maken mij als verkapte werknemer beschouwen en zodoende van mij bedragen eisen m.b.t. de misgelopen werkgeverspremies? Of worden mij inkomsten dan gezien als resultaat uit overige werkzaamheden. Is het tevens zo dat als de belastingdienst het er niet mee eens is dat er dan automatisch een boete uitrolt voor het verkeerd aangeven van je status of blijft het slechts bij een verandering van de aanslag?
 8. Wat wellicht ook niet onbelangrijk is te melden is dat het hier om thuiswerk gaat en dat ik hem heb gezegd dat hij zelf mag bepalen of dat hij alles al dan niet zelf doet of dat ie het wat uitbesteed. Het gaat namelijk om een opdracht om simpel datawerk in te voeren wat elk persoon kan doen. Bovendien weet ik niet zeker of ik uberhaupt wel door de belastingdienst geaccepteerd word als een echte ondernemer. Daar ik niet al te veel uren maak, slechts twee opdrachtgevers heb enz.
 9. Omdat het fiscaal voor hem voordeliger zou zijn daar hij geen inkomen heeft en alleen bijdrage ziektekostenwet hoeft te betalen terwijl ik er gewoon voor 33% voor belast wordt vandaar zou het gunstiger uitpakken als het op deze manier zou kunnen.
 10. "personen van wie de arbeidsrelatie vooral wordt bepaald door een familierelatie" zijn er van uitgezonderd. Zou het dan hier onder kunnen vallen waardoor er als nog geen fictief dienstverband is. Ik weet niet precies wat deze zinssnede inhoud vandaar dat ik het even vraag.
 11. Ik vroeg het met name af omdat ik hem voor anderhalve maand heb ingehuurd en een beetje huiverig ben of ik werkgeverspremies e.d. dien af te dragen.
 12. Beste mensen, Ik doe zelf regelmatig thuiswerk en kan hierdoor naast mijn studie in mn levensonderhoud voorzien (adwords zaken voor google). Nu heb ik het momenteel druk met mijn eindstuderen en wilde mijn broertje graag een maandje dit werk van mij overnemen. Heb ik het juist dat ik hem dat werk kan laten doen, hem er voor kan betalen en dan middels het "Opgaaf van uitbetaalde bedragen aan een derde" formulier dit bij de belastingdienst kan opgeven? Ik krijg namelijk voor het verrichte werk op mijn rekening uitbetaald. Alvast bedankt!
 13. Het gaat om een betaling die deze Nederlandse CV dient te ontvangen van de Italiaanse onderneming voor een percentage van inkomsten van een huizenverkoop. Italiaanse onderneming weigert geld te sturen zonder een BTW nummer.
 14. Ik hou me bezig met een transactie tussen een CV met een buitenlandse eigenaar (braziliaans) en een italiaanse onderneming. Het factureren vindt plaats vanuit een Italiaanse onderneming. Het probleem is dat wij een BTW nummer nodig hebben van de CV maar deze stelt er geen te hebben omdat ze een buitenlandse eigenaar heeft? Kan dit kloppen?
 15. Hartstikke bedankt voor de snelle uitgebreide antwoorden dit helpt me enorm daar ik er echt middels allerlei zoektermen naar gezocht had op het internet maar het niet heb kunnen vinden (zal waarschijnlijk ook met mijn zoekkwaliteiten te maken hebben ;) Nogmaals erg bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept