Jump to content

tex

Senior
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  lancelots.nl
 1. Raad je dit nu alsog aan (dus 2 suppleties in te dienen)?
 2. Zo'n vermoede had ik, bedankt voor je antwoord. Nu maar afwacthen of het geaccepteerd wordt. Vind het nog steeds raar met betrekking tot ob schulden. Ook al zou je die in de eerstvolgende aangifte corrigeren kan de bd dat niet zien (er is geen aparte invul veld ervoor). Dus hoe weet je bd dat je je openstaande ob schuld wel heb betaald?
 3. Ik baseer dit onder andere op deze topic Specifiek op het reactie van de bd: Normaal is het natuurlijk zo dat de omzetbelasting van Q1 2013 perfect aansluit op de IB en Q4 BTW aangiftes van 2012. Maar omdat ik nu pas ib aangifte in september heb gedaan is dit niet het geval. Eerstvolgende OB aangifte is in in mijn geval dus Q3 2013, aansluitend op mijn IB aangifte dan en niet de OB. Vandaar mijn verwarring. Maargoed, Ik heb nu -100 euro ingevuld bij prive gebruik in mijn Q3 aangifte. Hoe kan ik dit het beste corrigeren, door 2 suppleties in te dienen (1 voor Q3 2013 en 1 voor Q4 2012)?
 4. Maakt me niet uit of ik het op manier A of manier B doe, resultaat is hetzelfde. Ik heb begrepen dat als er dus ob schulden zijn van onder de 1000 euro dat je die in de eerstvolgende ob aangifte na je ib aangifte kunt corrigeren. IB 2012 heb ik in sepetember in gediend en en OB Q3 2013 is dus voor mij de volgende ob aangifte.
 5. Ja, als er eenmaal een controle achteraf is. Maar ik bedoel meer wat hier hier in staat. Als ze je boekhouding niet controleren kunnen ze niet achterhalen of je de openstaande omzetbelasting schuld bij je ib aangifte wel/niet hebt betaald als je die verwerkt heb in de volgende ob aangifte.
 6. Dat begrijp ik. Maar de belastingdienst controleert ook op btw schulden. Ik neem aan dat ze op een of ander manier moeten kunnen herleiden wie zijn openstaande ob heeft betaald en wie niet. Het is me nu niet duidelijk hoe dat gebeurt bij bedragen onder de 1000 euro, omdat er geen aparte suppletie wordt verstuurd.
 7. Bedankt voor je input. Dit heb ik ook gedaan, lekker simpel. Snap dan alleen niet hoe de bd dan ziet dat er een correctie gedaan is. Als het bijv. om te weinig opgegeven omzetbelasting zou gaan is er geen onderscheid tussen wat er gecorrigeerd is en wat de echte voorbelasting is van de desbetreffende kwartaal.
 8. Hi, Ik heb onlangs mijn ib aangifte voor 2012 opgestuurd en een definitieve aanslag terug gekregen. Echter heb ik in Q4 2012 100 euro teveel prive gebruik opgegeven in de OB aangfite en wil ik dit natuurlijk corrigeren. Nu lees ik overal dat je bij bedragen onder de 1000 euro een correctie mag doen in de eerstvoglende OB aangfite. Mijn vraag is dus, waar moet ik dat nu invullen? Ik zie namelijk nergens een veld met "correctie vorige aanslag" oid. Moet ik in dit geval 100 euro bij mijn voorbelasting optellen of -100 euro bij prive gebruik invoeren (kan dit uberhaupt)?
 9. Ik weet niet hoeveel je verdient maar het zou mischien interessant kunnen zijn je verhaal voor te leggen aan een expert (administratiekantoor). Dan kan iemand die verstand heeft van alle nuances naar jou situatie kijken en je adviseren hoe je dit het beste aan kunt pakken. Zo'n gesprek hoeft niet duur te zijn (mischien 100 euro) en kan zelfs gratis zijn omdat het een introductiegesprek is. Bespaart jou uren uitzoekwerk en dan weet je tenminste zeker dat het goed zit.
 10. Ok, duidelijk. Maakte me zorgen omdat ik het werk technisch thuis doe en in dit geval grotendeels voor een opdrachtgever. Mochten mijn werkzaamheden achteraf toch gezien worden als resultaat uit overige werkzaamheden zou ik dan theoretisch risico lopen omdat opdracht langer dan 1 maand is, verdien meer dan minimumloon enz. Maar kennelijk heb ik dit verkeerd geinterpreteerd. Vandaar dat ik dat hier vraag :-). En nee, er worden geen bestellingen ingepakt of gernalen gepeld oid.
 11. Iedereen nogmaals bedankt voor jullie input, hier heb ik zeker wat aan gehad. Nu ik toevallig het volgende artikel op de bd site gelezen heb (wat is een fictieve dienstbetrekking?) vraag ik me af of bovengenoemde verhaal als fictieve dienstbetrekking gezien kan worden? Dan heb ik het vooral over het gedeelte over thuiswerkers: thuiswerkers en hun hulpen Moet ik me hier zorgen om maken of zijn de argumenten van Joost en Hans ook hierop van toepassing? Mod edit: lange BD links aangepast tbv herstel forum layout
 12. tex

  Google Apps & BTW

  Hoezo kan dat niet? Als ik de suppltie omzetingbelasting invul en opstuur kom ik toch uit op 0 euro die ik moet bij betalen, of werkt dat bij belasting verleggen net iets anders?
 13. tex

  Google Apps & BTW

  Duidelijk. Heeft het nog zin om hiervoor een correctie in te dienen voor 2011 aangezien het om extreem lage bedragen gaat, ik geen gebruik maak van de kor en ik uiteindelijk 0 euro extra hoef te betalen?
 14. tex

  Google Apps & BTW

  Is ICP aangifte niet alleen van toepassing als ik zelf diensten lever? Ik dit geval neem ik een dienst bij Google af (zij hosten mijn email). Dit gaat dus niet om Adwords oid.
 15. tex

  Google Apps & BTW

  Hallo mede forumleden, Sinds vorig jaar host ik mijn zakelijke email address bij Google, waarvoor ik maandelijks 3,33 euro betaal. Op de facturen staat echter 0% btw. Klopt het dat de btw eigenlijk aan mij verlegd is, maar dat ik de verlegde btw als voorbelasting af mag trekken waardoor ik uiteindelijk geen extra btw betaal?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept