Jump to content

HenkBakker86

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt voor je antwoorden. Volgens mij maak je het alleen moeilijker dan dat het is. Ik wil gewoon weten of ik het zo goed doe of juist niet. Omdat ik geen zakelijke bank heb twijfel ik hier namelijk aan. Wat bedoel je bijvoorbeeld met spiegelen. Iemand die in een wat eenvoudiger taalgebruik mij kan helpen?
 2. Ik begrijp je niet helemaal. Eerst wordt alles als debiteur op mijn balans geboekt. Daarna boek ik alles naar prive ( onttrekking) omdat er geen zakelijke bank op mijn balans staat. Ditzelfde geldt voor de kosten. Eerst crediteur, daarna naar prive ( storting) Volgens mij klopt dit dan toch. Zonder het woord "gespiegelde boekingen" te gebruiken.
 3. Als ik je antwoord zo lees doe je toch hetzelfde als ik neem ik aan?
 4. Nu ik toch bezig ben, heb ik nog een vraag. Ik ben bezig mijn EV te bepalen op de balans. Ik heb geen zakelijke rekening. Ik doe het nu zo; Ik neem het EV van eind vorig jaar + winst dit jaar ( inclusief de KOR) - alle onttrekkingen ( alle bedragen die ik heb ontvangen inclusief de BTW) + alle stortingen ( alle bedragen die ik heb betaald inclusief de BTW) = EV dit jaar Omdat ik geen zakelijke rekening heb, heb ik alle gestorte bedragen als onttrekking genomen. Alle betalingen van mijn onderneming heb ik als storting genomen. Kan iemand mij vertellen of het zo in orde is. Dank!
 5. Het is me duidelijk. Ik kan ze niet aftrekken van mijn winst. Heb heb aangegeven topic doorgelezen. Als ik je goed begrijp Marjan kan ik het meenemen in de aangifte ib 2012 mits ik een bedrag betaald heb ik 2012. Als ik alles in 2013 betaal mag ik alles in 2013 aftrekken. Als ik een deel in 2012, 2013 en 2014 mag ik het betaalde bedrag in dat jaar aftrekken ( rekening houden met een drempel) Stel ik betaal in 2012 een studie die 3 jaar duurt. Mag ik dan alleen dit bedrag in 2012 aftrekken?
 6. vraagje, ivm met de jaarafsluiting heb ik een vraag over studiekosten. ik ben een werkgerelateerde opleiding begonnen in september en deze loopt 2 jaar. Ik heb de mogelijkheid om per maand of per jaar te betalen. Mijn vraag is: "als ik per jaar betaal en de factuurdatum is in 2012 is het studiebedrag dan afrekbaar voor het jaar 2012 of evenredig over de duur van de studie? en wordt het dan pas in het jaar 2013 en 2014 aftrekbaar? kan ik dit overigens verwerken in mijn boekhouding voor mijn bedrijf/ eenmanszaak, dus inboeken als kosten. of moet het worden verwerkt in de aangifte inkomstenbelasting. Bedankt
 7. De aangifte I.B. 2011 bijna klaar op een onzekerheid na. Het gaat namelijk om box 3. Wij hebben een vakantiehuis in het buitenland voor een bedrag van 50000 gekocht. Hier staat een lening tegenover van 30000. Dit moet ik neem ik aan meenemen in box 3. Moet ik hier nog rekening houden met een WOZ waarde in het buitenland, of is het gewoon bezittingen 50000 en schulden 30000?
 8. Zie de eerdere discussie over zonnepanelen (dit forum heeft een uitstekende zoekfunctie), die kosten zijn niet aftrekbaar. Het is me duidelijk. Ik neem aan dat er dan ook niks met de BTW kan worden verrekend?
 9. Haha, ik zag dat je het hebt aangepast ;)
 10. Leden, Nu heb ik in het 3e kwartaal 4 weken intern bij een klant gezeten. Als afscheid heb ik getrakteerd op gebak. Hoe verwerk ik dit in mijn boekhouding betreft de BTW en wat is aftrekbaar ( 73,5% of 100%) Bedankt
 11. Leden, Vanaf 4e kwartaal heb ik een eigen kantoor waar ik dan ook neem ik aan alle Internet- Telefoon aansluiten etc. volledig kan aftrekken. Ben nu nog bezig met de aangifte voor het 3e kwartaal ( is mijn bedrijf nog op mijn prive adres ingeschreven). Wie kan mij duidelijk uitleggen hoe ik een factuur van UPC moet inboeken. Via UPC heb ik mijn internet lopen welke ik ook nodig heb voor mijn bedrijf. Natuurlijk maken we daar ook prive gebruik van. Wat is een redelijk percentage om in te boeken. En mag ik ook BTW terugvorderen. Wat niet helemaal aansluit in dit topic, maar wel een vraag is; Wat te doen met een beveiligingssysteem op ons huis. Omdat ik mijn computers graag wil beveiligen heb ik een alarm op ons huis geplaatst. Is dit nog aftrekbaar ( BTW/ winst) Er wordt hier al veel over gediscussieerd, ik hoop dat een van jullie de exacte regels weet.
 12. Leden, Even voor mijn zelfvertrouwen; Ik heb zojuist een koffiezetapparaat gekocht die ik op kantoor neerzet. Het kantoor huur ik, ik neem aan dat ik de BTW kan terugvragen en het bedrag ex de BTW van de winst kan aftrekken?
 13. Ja, alleen overdekt parkeren met kwitantie en betalen op jouw rekening. Dus de bonnen wanneer ik de auto buiten langs de straat parkeer om bij een opdrachtgever te komen mag ik dan niet aftrekken????
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept