Jump to content

Leon_84

Senior
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Leon_84

  Balans vraag

  Volgende situatie; Mijn balans; Overlopende passiva 500 Werkelijke kosten; 350 Resultaat; 15250 Moet je dit verschil crediteren, dat mijn winst dus 15400 wordt of mag je het restant ( 150) ook op de overlopende passiva laten staan en meenemen naar volgende jaar?
 2. Beste mensen Om mij als zzp'er beter te ontwikkelen wil ik een cursus gaan doen. Mag ik deze cursus van mijn winst aftrekken? Het bedrag is 650 euro. Moet het dan op de balans staan of kan ik het direct van mijn winst aftrekken. En valt het ook onder de investeringsaftrek?
 3. Heb net even een berekening gemaakt en het lijkt erop dat ik veel minder BTW op de autokosten terugkrijg in 2012 dan wat ik aan bijtelling moet betalen '2.7% x brutocatprijs'. Valt hier nog wat te corrigeren of is dit nu eenmaal zo omdat er bij aanschaf al een heel bedrag aan BTW is teruggevraagd?
 4. ik zit met een zelfde casus. De bus die op mijn eenmanszaak staat heeft schade gehad. De verzekeringsmaatschappij vergoed het bedrag excl de BTW. De BTW en een bedrag voor het eigen risico moet ik terugbetalen. Mag ik de btw ook weer als voorbelasting terugvragen? Het eigen risico dat ik heb betaald mag ik dat van mijn winst aftrekken of is dit iets prive?
 5. Daarnaast kreeg ik ook een factuur voor het adviseren van het afsluiten van een pensioen. Is dit aftrekbaar van mijn winst? Zo nee wat kan ik er dan mee doen?
 6. Om als ondernemer beter naar te communiceren tegenover mijn klanten heb ik hiervoor een training gedaan. Nu krijg ik de factuur binnen en ben ik benieuwd hoe dit precies werkt. Kan ik alles van mijn winst aftrekken en de BTW terug vragen? Stel factuur 119. Aftrek 100 en BTW 19. Of is hier een speciale regeling voor mbt prive gebruik?
 7. Ik begrijp je wel. Wat ik bedoel aan te geven is dat ik net als bij mijn mobiel de huistelefoon ook als 50% inboek. Ik werkelijkheid is dit zeker te weinig, maar ik heb geen zin om alles op te tellen wat ik zakelijk- en prive heb gebeld. Heeft iemand hier ooit een controle over gehad, en werd daar moeilijk over gedaan?
 8. Haha, zal ik doen:) Nu ben ik wel benieuwd of ik de zakelijke lunchkosten nu goed boek ( 73,5%) Overigens is het zwaar belachelijk dat ik de telefoon waarvoor ik alleen maar zakelijk bel niet als zakelijk mag indienen!
 9. Ik werk vanuit huis als zzp'er en gebruik eigenlijk alleen maar mijn vaste telefoon voor zakelijke gesprekken. Toch boek ik dit voor 50%. Mag dit dus ook niet?? En heb jij een goed advies hoe ik op de hoogte kan blijven van al die nieuwe regels?
 10. Zo gesteld: Nee. Je zult toch ook wel eens privé lunchen... :) Overigens is er ook het alternatief (of eigenlijk de hoofdregel) van een vast bedrag (€ 4.400) per jaar dat niet aftrekbaar is. Als je heel veel representatiekosten hebt, is dat voordeliger. Ik bedoel natuurlijk alle zakelijke lunches :) En een bedrag van 4400 haal ik nooit. Doe ik dat goed?
 11. Ooit gehoord dat ze daar moeilijk over doen? Overigens boek ik alle lunch bonnen op 73,5%. Dit is juist toch?
 12. Ik wil hier graag even op inhaken. Ik gebruik voor mijn zaak alleen mijn prive telefoon. Tot op heden doe ik altijd 50% zakelijk en 50% prive. Ditzelfde doe ik met de factuur voor het internet. Is dit een reëel percentage??
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept