Jump to content

Maric

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Leiden
 1. Of je het nou schaart onder kleine of grote yes momenten, ik ben trots dat ik sinds gisteren de eigenaar ben van mijn eenmanszaak voor voetreflexmassages, ontspannende voetmassages en gezichtsmassages. Gisteren, net voor de nieuwjaarsborrel van HL, heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik ben trots op wat ik tot nu toe al bereikt heb en kijk met enthousiasme uit naar de komende periode. Best spannend allemaal, maar alles komt altijd goed wat er ook uitkomt :-)
 2. Voor mij ook een yes moment deze week. Gisteren geslaagd voor mijn examen voor de opleiding voor voetreflexmassagen en ook nog eens mijn eerste betalende klant binnengehaald! Toch wel trots op mezelf!
 3. Hoi Tom, wat goed dat je dit gaat doen. Het is vaak lastig om deze mensen aan het werk te krijgen, dus werkplekken erbij is altijd welkom. Het ligt eraan wat voor uitkering deze mensen hebben ten aanzien van jou vraag. De jobcoachorganisatie die je gaat inzetten voor de ondersteuning ed, (tenminste daar ga ik wel vanuit) kan je hier meer over vertellen. Het UWV weet welke organisatie de gunningen hiervoor hebben gekregen, dit is in januari bekend gemaakt. Welke organisaties dit in jou regio zijn weet ik zo niet, ik ben niet werkzaam in dat gebied. Wat een jobcoachorganisatie voor jou zou kunnen betekenen kan ik je wel vertellen, ik hoor het wel als je daar vragen over hebt. Wat betreft mensen met een WAJONG (straks vallen deze onder de participatiewet), deze kunnen diverse premiekortingen krijgen (zie link van Mikky) en loonkostensubsidie. Je betaald dan alleen voor de arbeidsprestatie, Een arbeidsdeskundige van het UWV bepaald wat de arbeidsprestatie is en hoeveel dus door het UWV wordt betaald. Wanneer je medewerker dan ziek is, wordt het loon doorbetaald door het UWV. Let op, dit is in ieder geval voor mensen met een WAJONG, voor mensen met een WIA gelden weer andere regels. Succes ermee!
 4. Afgelopen week heb ik van de zijlijn alles aanschouwd, ook het afscheid wat gisteren is genomen. Goed te zien hoe iedereen zo betrokken is en wat Ruben voor iedereen de afgelopen jaren heeft gedaan. Ik wens iedereen veel sterkte toe en hoop dat Ruben nu heeft gevonden waar hij naar op zoek was. In gedachten bij iedereen die dit nodig heeft.
 5. Ja RiVe, ik wil graag met je meerijden vanuit Leiden! Ik vind het niet erg om naar je toe te komen. Stuur maar een pb'tje met je adres, dan zorg ik wel dat ik op tijd bij je ben. ;)
 6. Nogmaals allemaal bedankt voor de reacties. Ik heb nog niet duideijk voor ogen wat ik precies wil gaan doen, dat ben ik op dit moment voor mezelf aan het uitzoeken. Het is een beetje voorbarig om hier al over te praten, want het kan nog alle kanten op gaan. Ik heb wat dat betreft geen haast, in die zin dat ik niet zonder werk zit ofzo en niet in een situatie zit dat ik NU moet handelen. Ik ben er van overtuigd dat ik er wel uit ga komen, nu ik er wat actiever mee bezig ben. Ik weet wel dat ik het werk wat ik nu doe, niet als zelfstandige ga doen, dat zou mijns inziens met de huidige ontwikkelingen en veranderingen vanuit de overheid geen goede stap zijn. Wat betreft de competenties, zelf had ik zoals gezegd ook al een lijstje gemaakt. Hierop stonden oa Creatief/inventief zijn, grenzen kunnen stellen (hier ben ik de afgelopen jaren goed in geworden en weet dat een nee tegen een ander zeggen, ja tegen mezelf zeggen betekend), positief zijn, doorzetten en risico's durven nemen. Er zijn een aantal dingen die me opvallen in de reacties. * Passie, passie en nog eens passie! Tja, misschien niet een competentie, maar wel heel erg belangrijk. Motivatie is er wat dat betreft zeker wel. * Beperkingen kennen: die heb ik in de afgelopen jaren goed leren kennen, ik weet dat ik een aantal dingen zeker nog moet leren, maar met een zelfstandig ondernemer naast mijn zijde moet ik daar wel uit kunnen komen. Ik word op dit moment al hier en daar mee geholpen, waar ik erg dankbaar voor ben. * Durf/ lef, ja dat zul je echt wel nodig hebben denk ik. Je moet goed voor jezelf op durven komen en dingen moeten uitproberen. En ach, zoals er hier ook al gezegd wordt, je kunt niet overal goed in zijn. Misschien heb ik wat minder algemene en financiële kennis over het ondernemen, alles is te leren. Dank allen voor het meedenken. Wanneer ik er uit ben wat ik ga doen, laat ik het uiteraard zeker aan jullie weten. Het heeft me in ieder geval gesterkt om voor me zelf wat te gaan ondernemen, wanneer dat precies is en wat, dat komt echt wel goed.
 7. Even een korte reactie, want ben druk aan het werk en heb zo nog wat privé zaken te doen. Het is niet de bedoeling (tenminste niet voor zover ik het nu kan voorzien) dat ik voor mezelf ga beginnen als jobcoach, dit is iets wat ik in loondienst doe. Verdere reactie komt later. Thnx allemaal voor jullie reactie!
 8. Pardon! Ik neem alles zeer serieus en mijn baan als jobcoach heeft hier niets mee te maken!
 9. Christine, gaat het hier om bijverdienen of om het serieus opzetten van een eigen zaak (in de vorm van entertainment oid)? Ik weet dat er vanuit het UWV verschillende mogelijkheden zijn qua ondersteuning wat betreft het starten van een onderneming. Geen idee hoe dat zit bij alle uitkeringen, maar vanuit een WAJONG of WIA is er wel degelijk wat mogelijk en staan ze hier echt wel voor open. Kijk eens op de site van het UWV daar vind je meer informatie over dit onderwerp.
 10. Beste mensen, zouden we even on topic kunnen blijven en gewoon een antwoord op mijn vraag geven in plaats van in discussie te gaan over zaken waar ik geen vragen over heb of wat voor mij op dit moment nu niet belangrijk is. Het gaat er mij op dit moment niet om wat mijn motivatie is en wat ik wil gaan doen. Dat zit allemaal wel goed. Ik weet dat dit warme weer het lastig maakt maar graag ff focussen op mijn werkelijke vraag dus! :-) De vraag is: Welke eigenschappen/competenties vinden jullie dat een zelfstandig ondernemer moet hebben? alvast dank!
 11. Ondertussen alweer een aantal goede punten zien staan in het rijtje hierboven, dank hiervoor. Hier heb ik wat aan. Ik ga er eens goed naar kijken en zo eens zien of een eigen onderneming iets voor me is. ff off topic: Hoe kom je er bij dat ik het alleen voor het geld doe TwaBla ????????? Ik heb toch een baan (die ik overigens ook nog erg leuk vind), dus daarvoor hoef ik het niet te doen. Ik wil verder kijken dan mijn neus lang is en onderzoeken of ik op de goede weg zit. Ik neem juist hiervoor en om te kijken wat ik precies wil gaan doen ruim de tijd, ik zit wat dat betreft niet op een schopstoel. Op dit moment heb ik jullie hulp niet nodig om uit te zoeken wat ik ga doen, daar ben ik al druk mee bezig. Ik ben trouwens nog steeds erg benieuwd wat jij een belangrijke eigenschap van een ondernemer in het algemeen vind. :-)
 12. Mijn cliënten hebben een (hele) grote afstand tot de arbeidsmarkt en over het algemeen zullen zij niet zo gauw voor zichzelf beginnen. Ik heb het vooral met hen erover wat het betekent om te werken en wat je daar voor moet kunnen, een totaal andere vraag dan ik hier stel. Ik kan zelf heus een heleboel verzinnen, maar ik wil juist van jullie als (ervarings)deskundigen het weten.
 13. Bedankt voor de reacties tot nu toe! Even voor de duidelijkheid, het gaat me er in deze vraag niet om wat ik wil gaan doen en hoe ik daar achter kom. Ik weet het inderdaad nog niet precies. Maar als jobcoach zijnde lijkt het me toch wel dat ik daar achter ga komen. Ik ben wat dat betreft al op de goede weg. @maso: Ja, een doorzetter ben ik wel :-) Dat lijkt me inderdaad ook een belangrijke eigenschap/competentie. Anderen nog competenties die belangrijk zijn (onafhankelijk van wat ik wel of niet ga doen)?
 14. Geen idee of het voor jou mogelijk is, maar zou je niet minder uur bij je huidige baas kunnen gaan werken, zodat je in ieder geval wat meer tijd voor jezelf en je nodernemer bent en daarnaast ook een "veilige" basis hebt om op terug te vallen. Veilig even tussen haakjes, want met deze crisis is bijna niemand zijn baan zeker, ook al heb je een vast contract en werk je ergens als meer dan 10 jaar.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept