Moedeloos

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Moedeloos

  1. Ik zeg niet dat het budget hoog is, ik geef alleen aan dat het bedrag te hoog is om zomaar af te schrijven. Een echt goed reclame filmpje kost een stuk meer, dan wat we nu betaald hebben. Ik ben niet zo goed in boekhouden, maar volgens mij is boekhoudkundig een reclame nooit een investering maar altijd een kostenpost.
  2. Ik denk niet dat het echt omzet verhogend is, meer een beetje opscheppen wat je tot nu bereikt hebt. Gezien het kleine budget dat er is, kun je ook niet echt verwachten dat de beste content makers zijn. Het is best een hoog bedrag, maar als je het vergelijkt met de kosten, is het niet onredelijk.
  3. Het klopt inderdaad dat er nog geen datum van uitzending is, deze wordt bepaald wanneer de opnames gemaakt zijn en goed gemonteerd zijn. Voordat de samenwerking stopte, was er elke week een uitzending.
  4. Ik denk dat dit een beetje te uitgebreid is. Wij hebben nml al een programme (hirehop) dat onze voorraad bijhoud en offertes/facturen maakt. Helaas is het planningsdeel heel erg beperkt.
  5. Eigenlijk niet, want op project basis hebben we al een systeem, alleen gaat dit systeem niet verder dan de projecten. Zelfs geen reistijden en klaarzettijden.
  6. Zijn hier ondernemers die last hebben van de ruzie tussen RTL en The Dutch Media Group? Wij hebben een contract met The Dutch Media Group (hierna TDMG), voor de opname van een reclame filmpje in het programma Barometer. Door een conflict tussen RTL en TDMG , heeft RTL de samenwerking met TDMG stop gezet (zie radar uitzending) en zal RTL de geplande uitzendingen niet meer uitzenden. TDMG geeft by aan dat ze haar verplichtingen naar ons als klant niet kan nakomen. Zij geven ook aan dat wij geen vordering op TDMG kunnen maken. Ik heb vandaag de RTL, TDMG en Dutch Content Productions (de producent van het programma), maar ze willen allemaal niets zeggen. Er zijn op dit moment geen opnames geweest, ik denk dat ik daarom recht het om de samenwerking stop te zetten en mijn geld terug te vragen. Er is nu een kort geding gaande tussen de DCP en RTL. Wat is jullie advies, de uitspraak afwachten of zelf al stappen ondernemen. En kan ik iets doen of laat het meegezonden contract zien dat ik geen kans maak. Uitzending RADAR: https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/rtl-trekt-stekker-uit-samenwerking-met-the-dutch-media-group-na-uitzending-radar/ Ik deel de mening van RADAR niet,, het was voor mij duidelijk dat dit een reclame blok zou worden met andere ondernemers uit dezelfde branche. Ironisch is het wel dat ik nooit reclame wilde maken en het nu onder druk van andere dan wel een keertje wilde doen.... De-Barometer-black-3-printed.pdf
  7. Je hebt gelijk. Eigenlijk wil ik niet zoveel. Ik wil een rooster maken die online, wellicht via een app, voor alle medewerkers te zien is. We doen het nu met excel van google, maar er met de vele wijzigingen die er per week zijn, werkt dit niet heel fijn. Een bonus zou zijn als personeelsleden hun vrije dagen en vakantie verzoeken kunnen indienen, maar dit is niet het belangrijkste, want dit kan ook via de mail/whatsapp.
  8. Ik ben op zoek naar een software pakket om mijn personeel beter te kunnen inplannen. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Wij verhuren materialen in de evenementen branche en zorgen tevens voor de op en afbouw. Het softwarepakket dat we gebruiken voor de opdrachten ondersteunt geen personeelsplanning buiten de opdrachten om.
  9. Even een update: Het leek even weer voor de wind te gaan. Een brief gekregen dat er beslag is gelegd op een rekening en dat we daardoor misschien toch nog wat ons geld zouden zien maakte een mooi einde van de week (donderdag). Hoewel februari altijd erg rustig is, gaat het dit jaar niet heel slecht. Het blijft echter wel een maand waarin ik altijd erg somber wordt van de omzet. Ook kwam er die dag een leuke klus binnen voor na het weekend, niet heel groot, maar met een kans op meer opdrachten. Toch had ik er best wel zin in. Ik had de financieen weer aardig op orde en de eerste leveranciers waren betaald. Helaas zakte mijn moed en zin die vrijdag naar een dieptepunt. Ik ging mijn spullen bij een opdrachtgever ophalen, maar wat bleek, eerder die dag is iemand mij voor geweest. Mbv camera's en de politie is uiteindelijk aan het einde van de dag iemand aangehouden met een gedeelte van mijn spullen. Het is ons allemaal een raadsel waar de rest is en waarom hij niet is doorgereden naar een land als Polen. Een deel is dus terecht en de rest is verdwenen. Volgens de politieambtenaar is er ook niets aangetroffen bij de ondernemer die is aangehouden. Die everens beweerd onschuldig te zijn en alleen dit koeriersklusje aannam. Ook het bestemmingsadres schijnt leeg te zijn. (men wilde niet aangeven wat het adres is.) Er is meer informatie, maar dat is verder niet relevant voor dit forum. Normaal gesproken zou dit allemaal geen probleem zijn. Mits dit geen sponsorklus zou zijn geweest en we gewoon een normale pakbon hadden gemaakt. We kunnen nu van een hoop spullen niet bewijzen dat ze aanwezig zijn geweest, waardoor de verzekeraar van hun weigert uit te keren, tenminste dit is hun eerste standpunt. Inmiddels wordt dit wel bevestigd door mijn advocaat. Die overens wel van mening is dat er meer te bewijzen valt dan wat de verzekeraar nu beweerd. Ondernemen is risico's nemen en door de onbetaalbare premies hebben we toen der tijd besloten onze spullen niet te verzekeren tegen diefstal wanneer het op een andere locatie staat. In onze voorwaarden staat dat de klant hiervoor aansprakelijk is. Volgens mijn advocaat is er wel geld terug te halen, maar kan dit maanden in beslag nemen. Nu kom ik dus voor volgende klussen gigantisch in de problemen. Ik mis spullen die ik niet kan inhuren en de spullen die ik wel zou kunnen inhuren, kanik neit betalen als ik de eesrte spullen moet kopen. Ik zit er dus weer tot mijn nek diep in. Wel weer gebeld met de bank en die geeft aan dat ik het webformulier moet invullen. Waarom er niet gereageerd wordt op mijn eerdere aanvragen kon ze alleen zeggen dat het erg druk is. En dat het geen zin had om een nieuw formulier in te vullen. Ik voel me op dit moment echt zwaar kl*te en mijn gebruikersnaam moedeloos voldoet allang niet meer hoe ik me voel.
  10. Hoi Dennis, het incasseren wordt uitbesteed via een incassobureau. Ik vind het verder zonde van het geld om alles uit te besteden, er zijn genoeg mensen die wel optijd betalen. En nu hou je alles wel in de hand. De marges in mijn branche staan behoorlijk onder druk. De luxe van alles uitbesteden heb ik (nog) niet. Update vandaag: vandaag een positieve dag. Er zijn wat meer betalingen binnen gekomen en ook een brief van de advocaat over een rechtzaak die gewonnen is en waar niet tijdig bezwaar tegen is ingedient. Nu afwachten of de gerechtelijk deurwaarder het geld kan innen. De ervaring leert dat dit nog wel even kan gaan duren.
  11. Dit is wel het meest recente en actuele knelpunt, andere partijen heb ik kunnen afhouden. Maar dat werkt ook maar tot op zekere hoogte. Want ze willen nog steeds hun geld hebben. Op zich is het niet erg om tegenvallers te hebben, maar het zijn er de laatste tijd zoveel en dan echt niet alleen degene die ik hier beschreven heb. Normaal kan ik ze prima overzien en verwerken, maar nu zie ik het even allemaal niet meer. Weet niet goed waar ik moet beginnen, probeer wel van alles, maar kom er ook steeds achter dat ik beter met een ander probleem aan de slag kan gaan. Waardoor dingen half gebeuren. Gisteren heb ik uit pure ellende maar wat dingen opgehangen in de opslag (als decoratie), iets wat ik ook al maanden wilde doen. GEwoon om even mijn gedachte te kunnen verzetten. Maar eigenlijk totaal nutteloos en eigenlijk had ik ook andere dingen moeten doen. @ jamie, ik wil je bedrijf niet kleineren hoor. Maar uiteindelijk weten de partijen die zo makkelijk zijn in het niet betalen dat ze het tot de rechtzaak aan kunnen rekken. En vervolgens de extra kosten niet hoeven te betalen, bedragen zijn vaak te laag en de kans op succes is heel klein. Het aantal klanten dat we hebben per maand zijn er ongeveer 12 tot 18
  12. Zakelijke dienstverlening (lekker vaag). Ik verhuur/lever spullen bij bedrijven. Soms ook voor langere tijd. In het begin van mijn bedrijf hanteerde ik de methode vooraf betalen of bij aflevering. Dit heeft er voor gezorgt dat ik veel opdrachten mis ben gelopen. Begrijp me niet verkeerd, normaal betaald zo'n 80% optijd. Maar juist de laatste tijd is dit heel hard omlaag gegaan. 50% van de facturen wordt betaald voordat er een aanmaning uit gaat en slechts 20 tot 25% betaald voordat ik de klant eraan moet helpen herinneren. Alleen niets is zo onbetrouwbaar als procenten. En het lijkt er op dat ik deze maand gewoon wel heel veel opdrachtgevers heb die niet kunnen of willen betalen. Zo is het redelijk normaal dat ik 5000 euro aan debiteuren en crediteuren heb. Het restant wordt gestort op de bedrijfsrekening als reserve, voor personeel, winst en investeringen. De laatste 6 maanden is dit balans helemaal verdwenen. Ik krijg nu nog ruim 15.000 euro van klanten (tegen 5000 euro die ik nog moet betalen). Alleen om dit in stant te houden is mijn reserve heel hard verdwenen. En ben ik dus in de problemen gekomen omdat ik een investering wilde doen en het verwachte geld dus niet binnen kwam. De aankoop is een hele goede deal via een veiling site. Nu moet ik het morgen ophalen, maar het ziet er naar uit dat ik moet bellen dat het niet door kan gaan. Ik moet nog even uitzoeken wat de gevolgen daarvan gaan zijn. klinkt niet heel best:
  13. Ik had duidelijker moeten zijn. Ik heb makelaars gebeld die gaan mij terug bellen voor het einde van de week (wel 2 afspraken gemaakt) Ik heb klanten gebeld die nog geen 14 dagen geleden een factuur hebben gekregen, maar waar we wel een goede band mee hebben. Ik heb er 1 te pakken gekregen (deze heeft ook meteen betaald), de rest zal mij in de loop van de week wel terug bellen. Wanbetalers bel ik bijna elke dag, hier zit bij allemaal al een incasso bureau op. Maar iedereen weet dat incassobureau niets kunnen behalve boos kijken. Ik blijf echter hoop hebben dat ze me een keer zat zijn en toch betalen. Edit ik ben ook al weer iets verder met het vinden van een oplossing, een onverwachte aanbetaling (verwachte deze pas 15-02-2013, zoals afgesproken) zorgt ervoor dat ik nu morgen nog maar 500 euro nodig heb. Ook ben ik begonnen met het aanpassen en herschrijven van mijn ondernemersplan (was alweer 8 jaar oud) om te kijken of qredits mij wil helpen.
  14. Hartelijk bedankt voor alle steun betuigingen en tips. Vandaag met verschillende partijen gebeld, helaas niet het gewenste resultaat behaald, ik word wederom terug gebeld. Wel 1 klant die ondanks dat de factuur pas 1 dag oud was, graag vanavond nog de betaling in orde wilde maken. Daarmee heb ik nu een groot deel van het benodigde geld van morgen bij elkaar. De rest wordt nog een probleem. Wel een nieuw hoofdstuk bij mijn huurbaas. Omdat hij denkt dat hij heel veel geld misloopt omdat de 5 tl bakken in het plafond buiten de meter omlopen, is iemand begonnen met het verbouwen van de aansluiting. Met als gevolg dat ik nu geen licht meer heb. Ook heeft de huismeester (niet de eigenaar) besloten dat 150m2 best met 1 tl balk verlicht kan worden. Morgen heb ik een gesprek met de eigenaar. Dus misschien vanaf morgen ook een nieuw adres. Wel gelukkig contact gehad met 2 makelaars. Maandag 2 bezichtingen. NU blijf ik met mensen bellen om de laatste 1000 euro voor morgen bij elkaar te krijgen. Maar verwacht niet veel goeds... @ Christine: Ik verwacht wel genoeg omzet, maar daarmee ook weer veel problemen.
  15. Dank je wel ik ga ermee aan de slag.
  16. Ik heb juist niet bij banken gezocht. ik heb google gebruikt en gestopt bij pagina 3, maar ik zal dan nog eens verder gaan zoeken. Bedankt.
  17. De laatste dagen heb ik de heaters al niet meer aangehad. Is het heel ongepast om klanten om hulp te vragen, waarvan de factuur pas 1 of 2 dagen geleden is uitgereikt?
  18. Die hanteer ik ook al. Bij dag 21 gaat er een herinnering uit. Bellen lukt niet, ja mag alleen mailen, ik ga het eens proberen via linkedin, eerst maar even aan account aanmaken Ik heb ze gebeld wacht nog op een reactie. Ga ze morgen weer bellen. Nee ik ga zeker niet betalen voor een verwarming die ik uiteindelijk niet mee kan nemen. Mijn ruimte is iets meer dan 150m2 ik heb nu 2 heaters staan, nu de ergste kou voorbij is zal dit ook wel voldoende blijven. Is gas goedkoper dan electriciteit? Bedankt voor de steun, ik ga zeker weer aan de slag, ik weet alleen niet hoe. Ik moet in 2 dagen een hop centen bij elkaar krijgen. Dus ik blijf hopen dat er mensen zijn die morgen betalen.
  19. Mijn omzet is er nog niet hoog genoeg voor.
  20. Eerst krijgen ze na 21 dagen een herinnering. Na nog 7 dagen een telefoontje, dan na een aantal dagen nog een keer en dan door naar het incassobureau. Aanbetalen is in onze branche alleen normaal bij opdrachten van meer dan 10.000 euro en dan ook alleen bij nieuwe klanten. Tijdje met een 2% kortingsregeling gewerkt als mensen optijd betalen, maar dat had geen effect alleen een hoop extra werk. @ Maarten en Trolink, bedankt voor de steun.
  21. Ik ga er zelf ook altijd van uit dat een eerste gesprek gratis is. Je hebt zelf in de hand hoeveel gratis info je geeft.
  22. Als ik 1 keer op F5 druk wordt hij goed, als ik er nog een keer op druk is de layout weer fout. Dit blijft zich herhalen. Ik zal een sproberen de pc op nieuw op te starten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.