Jump to content

Sequoia

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Heb je een bijkantoor in Nederland nodig als je met je Belgisch bedrijf in Nederland handel wil voeren, of is dat niet verplicht? Wat heb je nog meer nodig? Wat als de productie in Nederland uitgevoerd word? Gaat het dan nog om export? Bedankt voor het beantwoorden van de vragen van een groentje! ;)
 2. Super column, maakt al heel veel duidelijk! Bedankt! Word de 70% regeling en/of de €5000- regeling altijd zonder problemen toegepast? Of is het nooit echt 100% zeker dat je gebruik kan maken van deze regeling als je winst te laag is? Ik bedoel, laat ons stellen dat je 10.000 euro winst maakt. Dan kan de fiscus niet toch afkomen van 'Ja maar we gaan je die 70% regeling toch niet geven hoor'? Komt er veel administratie of 'gedoe' kijken bij het aanvragen van deze regelingen? Bedankt!
 3. Ja, deze column maakt al heel veel duidelijk idd! Bedankt Dennis van Dijk en Joost Rietveld!
 4. P.S.: wat zijn trouwens je mogelijkheden i.v.m. dit verplichte salaris als je omzet in je opstartjaren lager is dan het verplichte salaris?
 5. Ja de BV zou in Nederland gevestigd zijn... ik wist niet dat je een Nederlandse BV ook in België kon vestigen trouwens?
 6. P.S.: Ik vermoed dat het topic "DGA salaris bij werk BV met buitenlandse holding" uit april 2008 min of meer een antwoord geeft op mijn vraag. Daar zegt Joost Rietveld 1. als in jouw woonland (fiscaal bestaanscentrum) geen verplicht salaris gesteld is, dan heb je in NL niets van doen met een verplicht salaris. Conclusie: Ik woon in België; ik moet met mijn Nederlandse BV geen verplicht minimum salaris van 40.000+ uitkeren aan mezelf (misschien wel 50% winst maar dat doet er nu niet direct toe)? Bedankt voor alle tips!
 7. Hallo Maso, sorry voor m'n late reactie! Nou, dat is best verwarrend, moet ik eerlijk zeggen. Ik bedoel, wat betekend dit in de praktijk? Ik denk aan een voorbeeld: ik woon dus in België, en start een BV in Nederland. In Nederland ben je verplicht 40.000+ als full time salaris aan de bestuurder(s) uit te keren. In België ben je bvb. bij een Belgische BVBA niet verplicht dit te doen (wél 50% van je winst als ik het goed heb, maar dit moet ik nog eens verder uitzoeken). Ben ik dan als Belg, wonende in België, met een Nederlandse BV, verplicht de 40.000+ minimum salaris aan mezelf uit te keren of niet (omdat ik fiscaal gezien van België afhang)? Het zou wel handig zijn als ik in dit opzicht onder Belgische regelingen val, dat haalt de druk er een beetje af in m'n opstart periode... Ik vermoed dat dit voorbeeld dan weer niet onder handelsrecht valt, maar het is wel een vraag waar ik mee zit. Bedankt!
 8. Hoi, sorry, ik ben nog een behoorlijke newbie op het gebied van ondernemen! Ik denk vooral aan het handelsrecht. Over belastingrecht weet ik al wat meer...
 9. @ Peter_CVinfo: Ja, zoals ik dacht ik al zei overweeg ik inderdaad een Nederlandse (met de nadruk op Nederland ;) ) BV op te richten. Maar omdat ik mijn producten ook in Vlaanderen zou willen verkopen, wil ik er zeker van zijn dat ik de juiste wetten respecteer. (Btw; ik ben zeker van plan nog meer te leren over internationaal ondernemen vóór ik iets opstart... 't is maar dat je 't weet ;) ) @ Karen: Bedankt voor je uitleg! Ik wist wel al wat over de ISBN en het Centraal Boekhuis, maar ik denk er nu aan dat ik nog een vraag aan het Centraal Boekhuis te stellen heb. Hoewel ik het V.U. systeem een beetje raar vind (net als veel andere Belgische bedrijven blijkbaar), zou ik natuurlijk wel doen wat moet. Als er een privé V.U. op moet staan, dan komt er een V.U. Maar als dat niet moet, dan niet. De belangrijkste reden waarom ik overweeg (ik ben hier dus nog niet zeker van) een Nederlandse BV op te richten, is het feit dat je sinds kort je BV kapitaal niet moet verhogen naar +18.000 euro. Dit moet bij een Belgische BVBA nog wel, en bij een zogenaamde starter BVBA moet dit binnen een paar jaar. Nu ben ik zeker geen fatalistisch mens, maar ik ben graag voorzichtig waar ik kan. Het lijkt me gewoon prettiger die 'druk' van kapitaalsverhoging niet te hebben; met een Nederlandse BV dus. Vermits het grootste deel van de Nederlandstalige boekenmarkt in Nederland ligt, lijkt het me niet eens zo ver gezocht. Maar goed, ik begin nu wel behoorlijk off topic te gaan. :) Zoals ik al zei, niets staat nog vast, ik ben me gewoon aan het informeren over de opties. Als men niet alle opties kent kan men geen goede keuzes maken, niet waar? Bedankt iedereen, in principe weet ik voorlopig genoeg!
 10. Hallo Miki, hartelijk bedankt voor de reactie! En wat als je als Nederlandse BV dan, behalve in Nederland zelf, je producten ook in Vlaanderen wil verspreiden? Moet je dan, omdat je bedrijf Nederlands is, ook geen V.U. plaatsen op de producten? Bedankt voor de link! Ik kende het Nederlands Uitgeversverbond al, maar ik was de site eigenlijk weer uit het oog verloren. Nu ga ik er maar terug eens op grasduinen, in de hoop weer wat meer te leren. Bedankt!
 11. Hallo iedereen, kan iemand me zeggen of een volledig Nederlandse BV (zonder buitenlandse vestigingen) automatisch onder het Nederlands recht valt, of onder het recht van het land waarin de bestuurders wonen (stel dat dit België, Duitsland, Frankrijk,...is)? Bedankt!
 12. Hallo Karen, bedankt voor je reactie. Vreemd, hoe wetten van land tot land verschillen... Nog vreemder vind ik persoonlijk het idee dat de Belgische wet i.v.m. de V.U. nog stamt uit 1867. ??? Ik zou na mijn afstuderen graag kinderboeken en een magazine uit willen geven. Toekomstmuziek dus, maar hoe sneller ik begin te plannen, hoe meer kans op slagen... tenminste, dat denk ik toch! Bedankt om even mee te denken!
 13. Hallo Karen, bedankt voor je berichtje. Uit je reactie kan ik afleiden dat het aanstellen van een V.U. in Nederland helemaal niet van toepassing is? Ik ben zelf Belg, en heb hierover ook nog niets op Nederlandse officiële websites kunnen vinden (maar misschien zoek ik verkeerd ;D). Om het dus nog even samen te vatten; op elke Belgische publicatie moet een verantwoordelijke uitgever vermeld worden, met zijn of haar privé adres. In Nederland dus niet? Bedankt!
 14. Hallo ondernemende zielen, ik ben op zoek naar iemand die me kan zeggen waar ik meer info kan vinden over de bepalingen rond de V.U. (verantwoordelijke uitgever) in Nederland. In België is het verplicht op elke (bedrijfs)publicatie een V.U. te vermelden, die een natuurlijk persoon moet zijn (met vermelding van zijn of haar privé adres). Maar hoe staat het met wettelijke bepalingen in Nederland wanneer het aankomt op het aanstellen van een V.U.? Mag dit ook een rechtspersoon zijn in Nederland? Waar kan ik informatie hierover vinden? Hartelijk bedankt voor tips!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept