Jump to content

Lapwing

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Houd in elk geval goed rekening met de ontwikkelingen in de markt. De ontwikkelaars en uitgevers zetten de retailers steeds meer buitenspel. Onder andere door spellen alleen aan te bieden via hun eigen netwerk (downloaden). Wil je ook tweedehands aanbieden, dan is het al helemaal goed om daar eens naar de ontwikkelingen te kijken, want ook deze markt willen ze reguleren. De game-industrie heeft de laatste jaren veel te grote stappen willen maken, waar men nu achter komt. Veel succesvolle ontwikkelaars en uitgevers bestaan niet meer of ze draaien grote verliezen. Daarom kijken ze nu veel naar manieren om de kosten te drukken en zoveel mogelijk winst te behalen op één aankoop. Hier zijn vooral de consumenten en retailers nu wel erg de dupe van.
 2. Uiteindelijk ben ik toch voor OpenCart gegaan. Een bijpassende theme die compatible is met OpenCart heeft de doorslag gegeven. Het is inderdaad even allemaal wat onoverzichtelijker, maar met wat uurtjes stoeien in de week leert de basis snel.
 3. Jullie verkopen dezelfde producten, dus daarmee beland je in de gevarenzone. Het landendomein suggereert echter dat er geen sprake is van geografische overlapping. Je zou dus het standpunt kunnen innemen dat er geen risico van verwarring is omdat hij zich op spaanstaligen richt en jij op de Nederlandse markt. Bovendien hebben beide domeinnamen een hoog beschrijvend gehalte. Als de uitdrukking 'glow' gangbaar is om deze producten te omschrijven, is het risico op verwarring beperkt. En het risico op een claim minimaal. Blijft kansrekening. Je kan altijd nog voor Glowworld of Glowbal gaan. ;D 'Glow' is inderdaad de manier om deze branche te omschrijven. Bijna alle concurrenten hebben een naam 'glow'. Zou het ook nog kunnen uitmaken als ik mij bij de kvk inschrijf als 'glowstore.nl' in plaats van 'glow store'? In elk geval zie ik het in meer branches gebeuren. computersture is bijvoorbeeld zowel in .es, .nl en .net te vinden als een computerwinkel.
 4. Ik heb al wat geregistreerd. Lezen de kapers mee ? >;( Maar ik neem aan dat je 'geen' problemen bedoelt?
 5. Goedemorgen mensen, Even een kick van zes maanden voor dit interessante topic. Voor mijn aankomende webwinkel ben ik opzoek naar een naam. Zelf heb ik al een favoriet namelijk glowstore.nl. Nu is het zo dat er in Spanje een winkel zit die bijna exact dezelfde spullen verkoopt en de domeinnaam theglowstore.es heeft. Kan dit problemen opleveren? Glowmore.nl is ook een favoriet van mij, alleen verkoopt glowmore.com één product die ik hoogstwaarschijnlijk ook in mijn assortiment wil opnemen. Kan dit ook problemen opleveren? Voor beide namen geldt dat ik niets in het merkenregister (internationaal) en bedrijvenregister (nationaal) kan vinden van deze namen. Dus volgens mij moeten de namen zonder problemen kunnen, maar ik wil wel zekerheid hebben voordat ik mij laat inschrijven. Alvast bedankt! P.S. Wat is jullie favoriete naam? ;) Het wordt een webshop in glow producten, denk aan: Glow (in the Dark) producten en UV-producten.
 6. Bedankt mensen voor alle berichten! Heb ik veel aan en ik zal zeer binnenkort eens wat gaan stoeien, zowel met WooCommerce als met OpenCart. En Arslan niets mis met jouw bijdrage, jij adviseert mij Magento te gaan gebruiken door middel van plus- en minpunten te noemen. Ik snap Peter zijn reactie niet helemaal, maar dat terzijde. Trouwens voel jullie vrij om gewoon verder te discussiëren.
 7. Dat is goed om te horen. Ik denk dat ik gewoon maar een hosting zoek die onder andere WordPress en Open cart er kan opzetten. Zodoende kan ik beiden even uitproberen. Iemand aanbevelingen? En waar moet ik sowieso om denken bij het kiezen van webhosting, oftewel: Wat is aan te raden om in het pakket te doen?
 8. Laat ik mij dan ook maar in een groep indelen. Groep nummer twee komt het beste overeen. Ik ben student en tevens nog een tiener. Doordat ik al vele jaren werk en daarbij ook mijn eigen kleine handeltjes heb gehad, wil ik wel eens een kleine investering doen. Ik beschouw dit voor mij als een project. Mijn voornamelijk doel is om te leren, ervaringen op te doen en nieuwe contacten te leggen. Het andere doel is natuurlijk om mijn kosten er uit te halen en uiteindelijk ook winst te behalen. Maar mijn hoofdinkomen eruit te halen? Neen, dat is op papier een onrealistisch doel, doordat ik de tijd er niet voor heb. Maar wie weet wat er in de praktijk uit gaat rollen. Doordat ik een gering budget heb en mijn doel ook is om te leren, wil ik veel zelf doen en daarbij tevens aan zoveel mogelijk kostenbesparing doen. Hoe zit het trouwens met plug-ins en de kosten? Moet je voor de meest benodigde plug-ins vaak betalen?
 9. Nee, zelf een website maken, gaat mij niet lukken. Het wordt dus een theme kopen of één te laten maken. Het gaat hier trouwens om verkoop van producten die licht/gloed afgeven. Denk aan glow in the dark producten, breekstaafjes etc.
 10. Goedemiddag, Na vele maanden denken en informatie zoeken over het beginnen van een webwinkel krijg ik steeds meer het idee dat ik de knoop ga doorhakken. Desalniettemin kwam ik er al snel achter dat het starten van een webwinkel een heus wild westen is, mits je er natuurlijk verstand van zaken hebt. Zodoende wil ik hier dan ook mijn vraag voorleggen. Ik loop een beetje vast op het kiezen van een Open Source software voor mijn winkel. Mijn interesse gaat zelf uit naar WordPress/WooCommerce, maar jammer genoeg vind ik maar weinig informatie, voorbeelden en ervaringen over/van de E-commerce tak van WordPress. WordPress heeft mijn aandacht getrokken, omdat ik er zelf een klein beetje ervaring mee heb gehad en dat beviel goed. Het is snel, makkelijk te bedienen en de meeste websites met WordPress zien er altijd overzichtelijk uit. Alleen het is en blijft software oorspronkelijk ontworpen voor blogs. En daardoor heb ik toch wel wat twijfels. Mijn eisen zijn: - Goede beveiliging - Betaalmogelijkheden: In eerste instantie iDeal en PayPal, eventueel later de mogelijkheid te hebben voor CreditCard- betalingen en een service waarmee je achteraf kan betalen. - Makkelijk te gebruiken, zowel voor mij als de klant - Snel - Het goed laten doorschijnen van je eigen huisstijl in het ontwerp van de webwinkel - Mogelijkheid hebben uit veel plugins en add-ons. - De mogelijkheid tot veel artikelsoorten aan te bieden. De producten die ik ga aanbieden zitten meestal rond een paar euro, daardoor bied ik vele verschillende artikelen aan. Is het met deze eisen nog aan te raden om voor WordPress te gaan, of zeggen jullie ga voor een Open Source pakket met meerdere mogelijkheden? Bijvoorbeeld Magento, osCommerce, Opencart, Virtuemart, Zen-Cart etc. Een aanbeveling met een bijpassende host zou ik zeer op prijs stellen. Mijn budget ligt rond de €20,- in de maand.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept