@joost - Daar ga ik morgen inderdaad even over informeren bij de gemeente. Moet dat dan bij mijn eigen gemeente of de gemeente waar ik mijzelf wil gaan vestigen?
Mijn pitch is goedgekeurd en ik ben nu bezig met een verhaal te schrijven. Graag ontvang ik jullie mening. Is het verhaal goed of moet ik iets aanpassen/toevoegen?
Voor de start van een nieuw op te zetten restaurant in Schagen ben ik op zoek naar investeerders. Dit restaurant wordt een authentiek Hollands restaurant in een modern jasje. Ik zal bijvoorbeeld verschillende hutspotten, pruttelpotten, Hoornse coteletten, erwtensoepen en nog veel meer Oud Hollandse gerechten gaan serveren. Het restaurant zal Café Restaurant Magnusveste gaan heten.
Mijn ouders hebben ruim 30 jaar lang een restaurant in Amsterdam gehad, genaamd (naam weggehaald voor de zoekmachine). Dit restaurant hebben zij in 1999 verkocht en bestaat nog steeds in de vorm hoe hij dit heeft opgebouwd. Samen met mijn vader hadden wij plannen om een restaurant te openen. Helaas is mijn vader in 2012 overleden. Nu wil ik zelf dit restaurant beginnen in de formule die hij bedacht heeft. Aangezien ik opgegroeid ben in het restaurant te Amsterdam ken ik de formule uitstekend.
Om te kunnen starten heb ik nog €10.000,- nodig. Daarom verkoop ik dinerbonnen met een rendement van 20%. U heeft keuze uit drie verschillende bonnen, €20,- €50,- en €100,- De bonnen zijn respectievelijk €24,- €60,- en €120,- waard. De bonnen zijn een jaar na opening inwisselbaar voor een diner in mijn restaurant. Reserveren is wel verplicht.
Ondernemers kunnen een bedrag van €500,- investeren. In ruil hiervoor zal ik het eerste jaar het logo van de investeerder vermelden in advertenties in de krant, op de website en op de dinerbonnen.
Alle investeerders zullen ook worden uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie dit project te bespreken en krijgen dan de gelegenheid om te vertellen waarom zij mijn project gesteund hebben. Voor ondernemers misschien wel een leuke dag om te netwerken.
Er zijn in totaal 180 bonnen beschikbaar met dit rendement. Zodra deze bonnen verkocht zijn is het nog steeds mogelijk om bonnen te kopen. De 20% rendement zal echter dan niet meer gegeven kunnen worden.
Locatie & concurrentie van het restaurant
Het restaurant is gehuisvest in het centrum van het mooie toeristische Schagen. In de directe omgeving liggen nog enkele andere restaurants waardoor er een flinke loop is in de straat. De prijzen van de andere restaurants zijn daarintegen erg hoog. Een gemiddelde 3-gangen menu kost al gauw ruim € 30,- per persoon. Hierin kan ik mijzelf flink onderscheiden. Door bewust in te kopen en alles vers te bereiden kan ik een 3-gangen menu al vanaf € 15,- bereiden.
Formule
Zoals eerder vemeld wil ik in grote mate de formule van mijn vader gaan gebruiken. Deze formule wordt nu nog steeds gebruikt in het oude restaurant van mijn vader in Amsterdam welke heel succesvol is. De formule heeft zich dus al reeds bewezen en zal garant staan voor traditionele horeca zoals dat in de jaren '70 en '80 gebruikelijk was. Wel wil ik benadrukken dat wij alles in een modern jasje zullen steken zonder het gezicht van de formule te verliezen.
Opening
Indien ik het benodigde kapitaal bij elkaar krijg dan staat de opening gepland op 6 mei 2013. Helpt u mee deze droom te realiseren?
Graag jullie mening.
Gr,
Brenda