Jump to content

kipkop19

Senior
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. Klopt helemaal, had Thomas Hobbes (zo heet ie toch?) inderdaad gelijk. De mens is de mens een wolf.
 2. Ha ha, goede tip....dat boek zal wel een bestseller zijn nu alle kerken dicht moeten :)
 3. Klopt, maar liefst geen minuut vroeger dan nodig. Bedankt allemaal weer !
 4. Ik heb mijn zegeningen al lang geteld en ben volop bezig met normale werk. Ik heb zelfs al weer een boek geschreven wat deze week uitkomt. Het overmaken van geld aan iemand die mij zo heeft laten zitten, bezorgt mij steeds opnieuw pijnscheuten. Blijft onrechtvaardig.
 5. Ja maar er is geen loonvordering binnengekomen van vorige maand en toen heb ik de mail ook naast me neergelegd, dus pas eind oktober betaald. Zouden ze dat erbij op mogen stapelen ?
 6. Gewoonte of niet, de rechter heeft er zelf twee weken bovenop gezet. Dus die steek ik dan maar in mijn zak. ::)
 7. Ik ben twee jaar lang alleen maar bank voor meneer geweest. Al onze klanten zeggen dat ie niet meer terugkwam als hij geen opdracht kreeg voor zijn eigen zaak. Nu kan meneer niet meer aan zijn betaalverplichtingen voldoen en moet ik maar snel betalen om hem te helpen ? Ik betaal gewoon aan het uiteinde van de termijn die er voor staat, maar die ik niet helaas ken.
 8. Wij betalen normaliter aan het einde van de maand. Echter nu de rechter zei dat het twee weken later mocht, hebben wij daar in dit geval dankbaar gebruik van gemaakt. Als ik dan op de site van Intermediair lees dat de wettelijke termijn vier weken is, neem ik aan dat dat klopt. Nu hoor ik dus geluiden dat het anders is. Onbegrijpelijk.
 9. En bovendien nog iets. De rechter heeft tijdens de rechtszaak gezegd dat het gangbaar was dat het salaris van bijvoorbeeld september, medio oktober zou worden betaald, oktober medio november etc etc. Dus de rechter zadelt ons dus per definitie op met een boete ?
 10. Er staat: " niet wordt voldaan uiterlijk de derde werkdag na die waarop ingevolge de artikelen 623 en 624 lid 1 de voldoening had moeten geschieden," Wanneer had dan officieel de voldoening moeten geschieden ? Ik heb nog geen antwoord gekregen op de vraag wat de betalingstermijn is van loon. Dat moet toch wettelijk bepaald zijn ?
 11. Zo zou ik graag redeneren, maar ik ben het meer dan beu om voor bank te spelen.
 12. Hallo, Ik moet mijn ontslagen werknemer nog salaris betalen i.v.m. opzegtermijn. Ik was van plan om steeds optimaal gebruik te maken van de betaaltermijn; volgens mij vier weken na afloop betreffende loonvak. Nu stelt de advocaat van de werknemer dat het salaris al na 2 weken opeisbaar is. Dus zou ik volgens haar op 13 november de maand oktober betaald moeten hebben. Volgens mij klopt dat niet ? Weet iemand hoe dat zit ? Ik was van plan 30 november te betalen maar ben nu bang voor een boete ! [titel aangepast - mod]
 13. Ha, van die kant had ik het nog niet bekeken. Leuk en succes met jullie werk ! Ik hoop dat jullie nog veel mensen kunnen helpen !
 14. Inderdaad veel te gemakzuchtig geweest en op zijn beloop gelaten. Tja, klein bedrijf en de drukte van alle dag. Te goed van vertrouwen, etc, etc. Maar ik tel inderdaad mijn zegeningen ! Vriendelijk bedankt allemaal !
 15. Hallo, Even nog een reactie op jullie opmerkingen.... Het klopt dat de rechter niet over het ontslag op staande voet kon oordelen i.v.m de gevolgde procedure. Hij heeft echter duidelijk gezegd, dat hij helemaal niet ging oordelen en er per definitie een bodemprocedure ging volgen als er niet geschikt kon worden !!!!! Het klopt ook dat hoger beroep hier niet mogelijk is, dus die mogelijkheid viel af. Bodemprocedure was voor ons heikel, aangezien we veel telefonisch en mondeling besproken hebben en niet echt veel op papier hadden. Geen sterk dossier over de jaren heen. Dus dat durfden we niet aan. Al met al vind ik het belachelijk dat als je zo'n sterk bewijs hebt dat iemand de kluit belazerd (facturen, mails), dat je dan een vergoeding aan deze persoon moet gaan betalen of jarenlang in de rats moet zitten. Wij hadden hard bewijs, dus dan zijn er toch dringende redenen ? Maar nee.... Dus de werkgever is inderdaad per definitie de dupe. Maar al met al kan ik er wel vrede mee hebben. Bedankt allemaal voor jullie uitleg !!!!!!!!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept