Jump to content

Bakfiets17

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Goedemorgen, Ik wil jullie graag een situatie voorleggen waar ik niet zeker over ben. Vanwege mijn financiële achtergrond doe ik de gehele administratie van mijn Holding en Werkmaatschappij zelfstandig, over deze situatie wil ik graag jullie mening. Situatie: mijn werkmaatschappij huurt een pand a € 3.000 per maand (geen BTW). Dit pand bestaat uit de volgende onderdelen: - beneden verdieping restaurant - boven verdieping privé woning - vakantie/personeelswoning, geheel vrijstaand met aparte ingang. Mijn werkmaatschappij betaalt dus maandelijks € 3.000 (geen BTW) voor dit object in zijn geheel. Nou woon ik zelf op de bovenverdieping. - Welke correctie moet ik maken voor privé gedeelte? Is dat op basis van WOZ waarde van het privé gedeelte met de toerekening van het forfait percentage of bijvoorbeeld op basis van m2 t.o.v. het geheel? - Dezelfde berekening geld voor de energie en waterlasten etc? - Deze correctie kan ik jaarlijks verwerken in de rekening-courant directie neem ik aan? - Daarnaast wil ik de losse vakantiewoning verhuren aan vakantiegangers (toestemming verhuurder aanwezig), deze opbrengst is belast met BTW als ik het goed heb? Ook als mijn eigen huurkosten zonder BTW zijn? Ik zie graag jullie reacties tegemoet, dan kan ik ermee aan de slag!
 2. Kan ik hetzelfde rekenvoorbeeld aanhouden bij import van binnen de EU? Of is dit weer anders? Wist niet dat catagorie 4 van de omzetbelasting niet meeteld voor de berekening van de KOR.
 3. Ik wou vandaag de aangifte IB 2013 doen. In de loop van 2013 heb ik een EZ opgericht. Hier heb ik destijds ook codes van gehad van de belastingdienst. Via deze weg doe ik elk kwartaal de BTW aangifte. Maar hoe gaat dat nou met de IB aangifte? Ik begrijp dat dit dan ook bij deze online omgeving moet staan van de belastingdienst? En wat als dat er nou niet staat? Ik heb wel recht op zelfstandigenaftrek en startersaftrek, deze kan ik in het normale programma natuurlijk niet kwijt.. Maandag belastingdienst maar eens bellen? Of kan ik deze ondernemersaangifte 2013 ergens anders vinden??
 4. Mag je de uren die je besteed aan je eigen onderneming meenemen voor het urencriterium? Terwijl dit in de 9-5 tijd van ''de baas'' valt?
 5. Dat zou top zijn, dan zou het in mijn situatie dus gewoon kunnen. :) Auto als ondernemingsvermogen en alle BTW aftrekken. (met natuurlijk een correctie BTW prive gebruik van 1,5%) Heb alle KM's vandaag op papier gezet en schat rond de 85% van de totale KM's als prive aan te merken. Maar moet ik dit nou ook gaan bijhouden? Omdat ik wel op het ''randje'' zit.
 6. Betreft een marge-auto. Kun je dan per definitie geen BTW aftrekken? Of alleen omdat de auto voor het grootste gedeelte prive gebruik?
 7. @Benm: Dat zal bij mij allemaal niet van toepassing zijn. Mijn eenmanszaak is echt heel simpel van opzet, koop en verkoop maar 1 product. De producent zit in het buitenland. Dus tripjes naar leveranciers of klanten zal er bij mij ook niet inzitten. Zakelijke KM's zullen echt alleen maar de tripjes naar het postkantoor bedragen op dagen dat ik niet in loondienst ben... Is het een idee om hiervoor de Belastingdienst te bellen? Tot nu toe nog niet echt een eenduidig duidelijk antwoord gekregen..? Als het mag wil ik het wel gaan doen, maar alleen als het volledig legaal is natuurlijk.
 8. Die 90% is een harde norm die gehanteerd wordt? Dus als ik bv voor 85% de auto prive gebruik(dus 15% zakelijk), mag ik alle BTW als voorheffing nemen en de kosten als zakelijk zien? Het lastige is dat ik het van te voren niet weet natuurlijk. Het zal bij die 90% in de buurt kunnen komen, maar het kan uiteindelijk 85% of 95% worden. Dat weet ik natuurlijk van te voren niet. (onderneming net gestart)
 9. Ik snap je gevoel hierbij. Als het echt ''misbruik'' is, ga ik het uiteraard niet doen. Maar als het volgens de wet en de Belastingdienst wel mag, waarom zou ik het dan niet doen.... ;)
 10. Het zit zo: voor mijn eenmanszaak moet ik producten ophalen bij een pakketdienst (bij aflevering aan huis ben ik nooit thuis omdat ik in loondienst ben), dezelfde producten verstuur ik een dag later weer met dezelfde pakketdienst. Nou ben ik bij een pakketdienst uitgekomen die vlakbij mijn werk zit, dus na het werk (loondienst) haal ik de pakketjes op. En de volgende dag voor het werk (loondienst) verstuur ik ze weer. Ik werk echter maar 3 dagen, dus de overige 2 dagen rij ik wel apart heen en weer naar dezelfde pakketdienst.(als ik bestellingen heb tenminste). Deze 2 dagen beschouw ik dus echt als zakelijke KM's. Als je deze 2 dagen op jaarbasis bekijkt t.o.v. het totale aantal KM's zal het denk ik 5% zakelijk en 95% privé zijn. Geeft dit meer duidelijkheid? Graag jullie idee hierover.
 11. Zoals reeds eerder vermeld ben ik in loondienst. Daarnaast heb ik een eenvoudige eenmanszaak. Nou ben ik deze week aan het rekenen gegaan of het uit kan om een auto op naam van de eenmanszaak te kopen, het gaat dan om een auto van 15 jaar oud (i.v.m. lagere bijtelling). Dit pakt voor mij zeer voordelig uit. Echter; mag ik alle kosten boeken ten laste van de eenmanszaak (en BTW verrekenen) als er eigenlijk alleen maar privé KM's met de auto wordt gereden? (voor de zaak eigenlijk geen auto nodig) Zonee, hoe gaat dit dan?
 12. Zoals reeds eerder vermeld ben ik sinds enkele maanden bezig met het voeren van mijn eenmanszaak. Omdat ik twijvel of ik kan voldoen aan het urencriterium(1225 uur) wil ik het bij gaan houden, zeker in het begin. Ik heb echter nog wat vragen over het urencriterium: 1: Voor mijn normale baan doe ik een opleiding voor boekhouder. Deze komt natuurlijk ook uitermate van pas voor het voeren van mijn eenmanszaak, mag ik deze uren ook meenemen voor het urencriterium? 2: Tijdens mijn normale baan email ik ook met (potentiele) klanten, mag ik deze uren ook meenemen voor het urencriterium? 3: Mijn bestede uren bestaat voornamelijk uit; emailen en het bestuderen van de concurentie en daarop inspelen. (laagste prijsgarantie). Wat voor tijd kun je voor een email ''schrijven''? Aangezien dit elke keer anders is?
 13. Akkoord, dan doe ik dat maar niet;) dan alleen route 2 maar declareren
 14. Van B naar C is inderdaad zo'n 200 meter. Kan ik niet de hele rit als km vergoeding nemen? (van A rechtstreeks naar C?)
 15. Ik denk dat ik het dan niet helemaal goed heb uitgelegd..?? A: thuis B: werk (loondienst) C: postkantoor (artikelen eenmanszaak versturen) Route 1: 8 van de 10x als ik artikelen verstuur bij het postkantoor is dit mijn route: A-B-C-A. Route 2: 2 van de 10x als ik artikelen verstuur bij het postkantoor is dit mijn route: A-C-A. Nou is mijn vraag of ik alleen voor route 2 KM's mag doorberekenen naar mijn eenmanszaak of voor beide routes?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept