Jump to content

Fatihh

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dit is duidelijk, maar ik heb gehoord dat de etikettering voor de BTW ook vastlag, kunt u mij misschien verwijzen naar een artikel/arrest waarin staat dat ik voor de BTW vrijelijk mag heretiketteren? Hartelijk bedankt voor uw tijd!
 2. Mag je kilometervergoeding toepassen bij een auto die wel zakelijk voor de BTW is geëtiketteerd, maar privé voor de IB? Of is dit tegenstrijdig? En mag je deze auto weer voor de BTW privé etiketteren met dien verstande dat de BTW over de privé-onttrekking wordt afgedragen of kan staat die keuze vast tot staking onderneming of verkoop auto?
 3. Dankjewel! Ter bevestiging; in dit geval is er dus werkelijke voorbelasting 200, maar ik kan gewoon de volgende boeking doen in de boekhouding: (W/V) Bijtelling BTW 400,- @/ (B) Te betalen BTW 400,-
 4. Ik had nog een vraag hierover. Stel als werkelijke kosten: 1500, IB bijtelling 2000 dan geldt er bijtelling van -1500. Maar moet ik bij die werkelijke kosten ook rekening houden met de kosten van de BTW bijtelling. Dus als de BTW bijtelling 400,- bedraagt, maar werkelijke voorbelasting 200 dan dien ik: BTW bijtelling kosten 400 Aan Af te dragen BTW 400 te boeken waardoor op de resultatenrekening slechts 400,- euro bij transportkosten verschijnt uit hoofde van btw bijtelling of wordt deze ook weggestreept door de IB bijtelling (dus in totaal ib bijtelling -1900), toch?
 5. Fatihh

  Van EZ naar VOF

  Als ik m'n EZ in een VOF omzet en ik ga door met dezelfde activiteiten en onder dezelfde handelsnaam, moet ik dan alsnog eerst een stakingsbalans opmaken en afrekenen of kan ik gewoon door zonder af te rekenen?
 6. Als een BTW-auto wordt verkocht, wordt de verkoop hiervan als omzet bij de aangifte in het vakje 1A aangegeven?
 7. Bedankt allemaal :) Ja, theorieboeken inderdaad.
 8. Beste HL'ers, Als ik zowel een verkoop- als inkoopfactuur niet meer heb, mag ik de ontvangen en betaalde bedragen via de bank als nog als omzet en kosten boeken? Mag de voorbelasting geclaimd worden en dient de omzetbelasting te worden afgedragen? Ga er maar vanuit dat ik niet meer aan die facturen kan komen. Moet ik ze in ergste geval als privé uitgaven/ontvangsten boeken? Hoe streng is de Belastingdienst hier tegenover?
 9. Hartelijk dank allemaal! Wat mij betreft kan dit topic op slot :)
 10. Beste HL'ers, Als ik in totaal in een jaar per saldo 2.000,- euro kan terugvorderen mede door voorbelasting gekochte auto, maar hierin zit wel bijvoorbeeld een te betalen omzetbelasting begrepen van 4e kwartaal waarbij ik 900,- euro moet betalen. Mag ik dit dan terugvorderen ivm KOR-regeling? Of geldt de KOR-regeling in dit geval niet?
 11. Ah duidelijk, bedankt, maar stel als ik later een nieuwe auto koop en ik wil alleen hem zakelijk voor de BTW aanmerken, moet ik dan wel de eerste journaalpost maken? Ik wil weten of ik in de juiste richting denk, want naar mijn gevoel is het boeken van privé-uitgave met BTW intuïtief niet juist.
 12. Hoe zou ik trouwens deze variant in m'n boekhouding moeten verwerken? Als ik m'n auto dus voor de IB privé houd en voor de BTW zakelijk, boek ik dan stel auto kost incl. BTW 12.100: Prive-opname 10.000 Te vorderen OB 2.100 Aan Bank 12.100 En in mijn geval bestond de auto voor de onderneming dus dan is er sprake van inbreng: Te vorderen OB 2.100 Aan Prive-storting 2.100 Klopt dit?
 13. Ik weet niet zo goed wat nou echt onder de margeregeling valt, maar ik heb m'n auto tweedehands gekocht bij een particulier.
 14. Daar zit wat in inderdaad, enorm bedankt voor je input Marcel! :) P.S. Als mijn auto onder margeregeling zou vallen, dan kan ik hem dus niet voor de OB zakelijk etiketteren en mag ik dus alleen voorbelasting op gebruikskosten en onderhoud van auto in aftrek brengen? Klopt dit of mag ik dan wel voorbelasting op 'onderdelen' in aftrek brengen?
 15. Ja dat denk ik ook, alleen ik heb momenteel niet veel leerlingen en ik ben hiernaast nog bezig met m'n studie. Dus mocht ik na een aantal jaar stoppen dan heb ik niet echt zin om weer de omzetbelasting over de marktwaarde van m'n auto af te dragen. Moet ik overigens ook omzetbelasting afdragen over de marktwaarde van de auto als ik staak, omdat ik gebruik heb gemaakt van de forfaitaire bijtelling van 1,5% en dus een deel van de voorbelasting heb teruggevorderd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept