Jump to content

MarkM007

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent activities

 1. Toch nog een vraag :-) Mag je bij Financial lease EN Operational lease alle kosten van je winst aftrekken? Of naar rato van het aantal Prive KM's t.o.v Zakelijke KM's?
 2. Haha nou dit draadje ging niet helemaal de kant op die ik hoopte maar toch bedankt allemaal
 3. Yep, precies dat! Weet iemand een mooie vergelijkingstool of rekenvoorbeeld tussen Financial en Operational?
 4. Als financial lease een stuk voordeliger voor mij zou zijn dan neemt dat een stuk restwaarde onzekerheid weg uiteraard!
 5. Lease voorkeur door: gemak en zekerheid Gebeurt teveel in de autowereld waardoor ik geen zin heb in bv. de onzekerheid de restwaarde.
 6. Eigenlijk zou ik dus moeten gaan vergelijken met Financial Lease? Dat zou wel degelijk voordeliger moeten kunnen zijn in mijn geval, de cashflow voor bv. 25% aanbetaling is er nl. Voor de MINI Clubman is de rente 1,99% nu Is daar ergens een mooi vergelijkings voorbeeld voor te vinden?
 7. Okay..dan snap ik er nu helemaal niets meer van... dus operational lease voor eenmanszaak/zzp is dus onzin? Want dat is altijd duurder dan private lease...
 8. 75 per maand netto in het voordeel van ?
 9. Hallo, Na lang gespeurd te hebben op zoek naar voorbeeldberekeningen en niets gevonden te hebben dan toch maar hier mijn vraag: Welke leasevorm is voor mij onderaan de streep het meest interessant? Info: Eenmanszaak Hoogste belastingschijf Ik draag veel meer BTW af dan dat ik ontvang Auto: Mini Clubman, cataloguswaarde € 38.616,44 Prive km's per jaar 10.000 Zakelijke km's per jaar 2.000 Private lease aanbod: 48 maanden voor 12.000 km per jaar = € 450,- Allin alleen nog brandstof Oper
 10. Zakelijk Leasen excl btw Testmodel 30k 22% bijtelling Leaseprijs incl brandstof 750 Bijtelling 200 2,7% forfait nieuwwaarde / 12 67,5 Kosten 1017,5 Aftrekbaar 40% van leaseprijs 300 Totale kosten 717,5 Klopt deze rekensom een beetje?
 11. Op berekenhet staat alleen koopsituatie helaas.. Laten we om het makkelijk te maken naar de kosten onderaan de streep kijken voor de Leasewagen. Dus wat zou een leasewagen van 700 per maand incl. brandstof en 200 aan bijteling mij kosten als ik deze op de eenmanszaak zet?
 12. Oe, die verhouding is dermate scheef dat er sprake is van excessief privé-gebruik. In dat geval is de bijtelling niet 25% van de cataloguswaarde, maar de werkelijke waarde van het privé gebruik. Vrijwel niemand daar in de praktijk rekening mee houdt, maar bij boekencontrole achteraf zou het tot naheffing kunnen leiden. Zal in de praktijk wel wat meer zakelijk zijn. Maar het gaat mij even puur om een rekenvoorbeeld, is dat er voor deze situatie?
 13. Qua kilometers is het 75% privé en 25% zakelijk
 14. Heb er 600,- van gemaakt om het overzichtelijk te houden! BTW heb ik nog rekening mee gehouden en de 22% is me bekend.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept