Jump to content

Wilma79

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt voor uw reactie. Maar we hebben het dan eigenlijk over twee uitersten, verkouden enerzijds en anderzijds zo zwaar arbeidsongeschikt raken dat er helemaal geen werken meer mogelijk. Er is natuurlijk ook nog een tussenweg. Zoiets als een chemokuur of een gecompliceerde beenbreuk, laat ik eens iets noemen. Waar moeten we dan vooral op letten? Wat is haalbaar en wat mag je van elkaar verlangen op het moment dat dit aan de orde is?
 2. Twee vennoten willen beiden uit de ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering. Uiteraard moet dit worden beschreven in het contract. Waar moeten we vooral op letten? Wat mag je in een VOF waarin met de handen wordt gewerkt van elkaar verlangen op het moment dat het mis gaat?
 3. Dat was mijn vraag.... Je kunt dus alleen een all in offerte uitbrengen en de posten van 21% apart benoemen. Dank voor de reacties.
 4. Klopt, daar vergis je je inderdaad in. Voor woningen van 2 jaar en ouder mogen schilders 6% BTW hanteren over materiaal en over arbeidsloon, uitgezonderd glas en behang. Vandaar mijn vraag.
 5. Als schildersbedrijf rekenen wij voor onze klanten vaak een all in prijs ( prijs volgens afspraak). Deze prijs offreren wij voor particuliere klanten inclusief BTW, voor woningen ouder dan 2 jaar 6%. Nu komt het voor dat in die prijs ook behang zit. Hoe erg is het om deze all in prijs tegen 6% aan te bieden?
 6. Is er een andere mogelijkheid dan? 2 vennoten, 2 auto's ( de een iets duurder in cataloguswaarde dan de ander) beidenbedrijfswagens met privébijtelling.
 7. Nee, dat is niet aan de orde. Dank voor de tip.
 8. Ok! In dit geval hebben beide firmanten een (in cataloguswaarde verschillende) bedrijfsauto maar dat maakt voor het verhaal niet anders lijkt me. Bedankt voor de reacties.
 9. Als ik het rapport lees dan denk ik de autokosten voor de firma en de bijtelling voor de firmant. Deze wordt als priveopname ( naast een prive gedeelte telefoon) opgenomen in het rapport.
 10. ik ben de vrouw van een van de vennoten...
 11. Een VOF en een bedrijfswagen die ook prive wordt gebruikt zonder bijhouden van kilometerstand: De post autokosten bestaat voor de vennoot uit kosten brandstof/verzekering/onderhoud/motorrijtuigenbelasting minus de 25% van de cataloguswaarde. De 25% cataloguswaarde wordt met het eigen vermogen verrekend als privé opname waar de vennoot inkomstenbelasting over betaald. Is dit de juiste redenatie?
 12. Ok, das duidelijk! Dankjewel!
 13. Het blijft een lastige: Een bedrijfje, voor het gemak genoemd Zandspoor Beheer, koopt huizen en verkoopt deze na het opknappen. Welk BTW tarief rekent de schilder in dit geval? Is dit 6% omdat het een woning betreft of 21% omdat het een bedrijf (Beheer/holding) betreft?
 14. Dank voor de reacties! De winstverdeling is inderdaad fifty/fifty en de kilometers worden gezamenlijk gereden met één van de bedrijfswagens. Dus als ik het goed begrijp kan ik dan net zo goed een factuur sturen (naar de firma waar de beide vennoten een aantal weken per jaar werken) met daarin het aantal gereden kilometers x 19 cent. Bedagen daarboven worden gezien als winst en weer gelijkelijk verdeeld tussen de vennoten.
 15. Een VOF ( twee vennoten) werken beiden een aantal weken per jaar voor een firma in dezelfde branche. Daarbij kunnen zij arbeidsloon en kilometer vergoeding factureren. Wanneer je naar kilometervergoeding zoekt vind je 19 cent per kilometer onbelast, hogere verrekening wordt gezien als beloning. Nu is 19 cent per kilometer niet kostendekkend. De KvK verwijst naar de overheid maar daar vind je vooral loondienstvoorbeelden. Mijn vraag: mag een VOF meer dan 19 cent per kilometer berekenen en zoja is dit belastingtechnisch "handig"?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept