Jump to content

LecramR

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik heb van een Nederlandse bank een offerte gekregen voor een zakelijke hypotheek. In deze offerte is de volgende regel toegevoegd: "Deze offerte wordt u aangeboden onder voorbehoud van klantacceptatie." De offerte is ondertekend door twee managers van de bank. Ik heb begrepen dat Europese regels bepalen dat een hypotheekofferte altijd bindend is. In ieder geval voor particulieren. De bank is namelijk verplicht vooraf vooronderzoek te doen. Geldt dat ook voor een zakelijke hypotheek aan een eenmanszaak? Als dat zo is, dan is het voorbehoud toch niet geldig?
 2. Ik exporteer veel kleine orders (van 10-500 euro) naar veelal particulieren buiten de EU. Nu staat er veel op het internet over export, maar het is toch best wel verwarrend. Ik verzend met PostNL met een CN22 of CN23 formulier. Uiteraard worden alle orders in de computer geadministreerd, incl. adresgegevens klanten. Is dit voldoende? Of moet alles expliciet op een andere wijze via de douane aangemeld worden? Het lijkt mij dat de CN22 en CN23 formulieren toch ook bedoeld zijn voor de douane? Wij heeft ervaring met een soortgelijke situatie?
 3. Dit bedrijf kan je ook helpen: www.firmtel.nl Dan kan je zelfs met één nummer (of meer nummers) bereikbaar zijn op vast, mobiel of PC.
 4. Ik heb in 2013 een order geplaatst voor een elektrische auto van 45k en inmiddels de toezegging voor de MIA gekregen. Auto wordt in 2014 geleverd. Nu zou ik ook een elektrische motorfiets willen kopen. Deze kost 18k. Het maximumbedrag voor MIA is dit jaar 50k. Wordt de investering voor de auto bij de investering van de motor opgeteld en kan ik daardoor voor max. 50k MIA aftrek krijgen voor auto én motor? Of valt de motor geheel onder de 50k omdat de auto besteld is in 2013? Valt de elektrische motor onder de KIA 2014? Van auto's weet ik dat dat niet meer mogelijk is in 2014.
 5. Leuk, de Zero S®! Ben ik ook naar aan het kijken. Maar volgens mij hoef je voor een elektrische motor geen mrb te betalen.
 6. Dank je, Joost. Jammer de bammer, maar helaas dan
 7. Ik ga dit jaar voor meer dan het max. bedrag (ca. 55.000 euro) investeren. Het bedrag dat boven het maximum bedrag voor de 28% komt leidt dus niet tot meer investeringsaftrek. Nu ga ik ook desinvesteren voor een x duizend euro op een aankoop uit 2011 (28%.). Wordt die desinvesteringbijtelling afgetrokken van de investeringsaftrek? Dus, rekenvoorbeeld: Stel, investering is 60.000 euro. Max aftrek is 28% van ca 55.000 euro = ca 15.400 Stel: desinvestering is 6.000 euro. Is dan het bedrag voor de investeringsafrek 60.000-6.000=54.000?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept