Jump to content

ondernemer3009

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik zou hosted exchange eens uitproberen: http://office.microsoft.com/nl-nl/exchange/microsoft-exchange-online-e-mail-voor-bedrijven-FX103739072.aspx
 2. Ik gebruik sinds kort Microsoft Exchange Online. Dat is hosted exchange direct bij Microsoft. Werkt echt super, alle mappen overal beschikbaar, of het nou op mijn Blackberry, Macbook, iPad of iPhone is. 3,30 EUR ex btw per maand, per mailadres. Er zijn nog extra betaalde opties mbt opslag en dergelijke. http://office.microsoft.com/nl-nl/exchange/microsoft-exchange-online-e-mail-voor-bedrijven-FX103739072.aspx Als je vragen hebt stuur even een berichtje!
 3. Toevallig komt dan het test-bedrijf wat door de fabrikant is gebruikt bovenaan in de zoekresultaten! Ook op andere sites lees ik er veel goede verhalen over.
 4. Beste Allemaal, Ik heb een vraag met betrekking tot het voorschieten van mijn reiskosten. Ik heb een treinkaartje gekocht via mijn privé-rekening voor een rit naar mijn opdrachtgever. Nu wil ik die kosten in mijn administratie verwerken. Kan ik het gehele bedrag van het kaartje gewoon terugboeken van mijn zakelijke rekening naar mijn privé-rekening, en de bon in mijn administratie stoppen? Alvast bedankt!
 5. Dank voor je compliment! Ik heb een bedrijf gesproken dat pre-compliance tests uitvoert, richtprijzen zijn ongeveer €700 per test, per product. Inmiddels heb ik ook de technische documentatie van de laders waar het om gaat ontvangen. Alles met betrekking tot PCB design, overvoltage bescherming, ripple, noise, isolatie etc. Alles lijkt wat mij betreft helemaal compleet. Als iemand denkt dat dat niet zo is hoor ik dat graag!
 6. Centraal Beheer merkt mij aan als fabrikant - wat ik volgens de Europese wet/regelgeving ook ben. Premies vallen inderdaad mee. Toch bleef het stukje CE markering van de fabrikant in China een beetje vaag. Zojuist ook met de RVO gebeld. Zeer kundige heer van de afdeling certificeringen gesproken. Volgens hem is de CE-keuring aannemelijk gemaakt. Ik dien alleen nog een aantal bevestigingen te krijgen van de fabrikant met betrekking tot toegang tot technische specificaties en dergelijke. Het CNAS is inderdaad een Chinese overheidsinstantie, hij kon het ook. Het lijkt er op dat er zelf geen uitgebreide CE-markering uitgevoerd hoeft te worden door mij. Wel zit ik er aan te denken om bij een soortgelijk bedrijf een aantal tests uit te laten voeren.
 7. Bedankt! Zo te lezen heb je wat vaker dan ik te maken gehad met soortgelijke situaties. Overigens is dit de eerste fabriek waarbij zo een een spoor van fabrikant-testbedrijf-overheid tegenkom. Het lijkt allemaal goed te zitten. Ik ga maar eens polsen bij verschillende verzekeraars over de voorwaarden. Kijken of bij een incident deze papierwinkel genoeg is. En wat er voor eisen aan steekproeven worden gesteld. Norbert, ik zie dat je ook de Assurantie zit. Heb jij eventueel nog tips/trucs over bovenstaand?
 8. Dank voor je reactie Norbert! Inmiddels ben ik wat opgeschoten: Ik heb kopietjes van de CE & ROHS rapporten gehad, waar ik eerst sceptisch over was. Hierop staat het volgende: CE markering: Complies with Low Voltage Directive 2006/95/EC EN 60950-1:2006+A11:2009+A1:2010+A12:2011 EN 55022: 2010 EN 55024:2010 EN 61000-3-2:2006+A2:2009 EN 61000-3-3:2008 ROHS: EPA 3050B:1996 EN1122:2001 EPA 3052:1996 EPA 3060A EPA 7196 EPA 3540C EPA 8270C Getest door een onafhankelijk testbureau in China. Ook vaag natuurlijk. Op de website van dat test-bedrijf (tct-lab.com), kan ik de rapportnummers invoeren en dan komen deze rapporten er ook daadwerkelijk uit, mooi! Maar wie zegt dan dat het testbedrijf wel legitiem is? Ze hebben een China National Accreditation Service (CNAS) registratie. En ook op de website van het CNAS is een handige zoekfunctie. Ik het testbedrijf opzoeken, en dat komt er uit als "Testing en Calibration Laboratory". De appendix geeft een document van 320(!) pagina's over het test bedrijf waar een gigantische hoeveelheid normen, producten etcetera genoemd is. Onderaan de streep lijkt het er dus heel goed uit te zien! :) Maar is het CNAS wel strikt wat betreft uitgeven van accreditaties? Het is een overheidsinstelling, maar hoe betrouwbaar is dat? En de hamvraag natuurlijk, Is dit genoeg informatie/bewijs om zelf geen CE-keuring uit te hoeven laten voeren? Er zijn een aantal regels dat met een CE-merk/keuring ik moet kunnen bewijzen dat al het mogelijke is gedaan om de informatie van de fabrikant te controleren. Nu is er een spoor tot aan de Chinese overheid, dat moet toch wel iets betekenen?
 9. Ik heb geen idee wat de kosten zijn, ik kom bedragen tegen van €60 tot X-duizend voor allerlei producten. Morgen maar bellen voor een duidelijk antwoord.
 10. Voor de laders, welke vallen onder "laagspanning" voor de CE-markering, wil ik graag wel zekerheid hebben. Dit omdat op het moment dat ik deze importeer uit China en ga verkopen ik als fabrikant word gezien, met alle bijkomende verantwoordelijkheden. Op dat moment moet de lader ook CE-gekeurd zijn om in Nederland te mogen verkopen. link Uiteraard hoeft niet elk product individueel getest te worden. Als ik een lading van 5.000 stuks van dezelfde productielijn uit dezelfde fabriek laat komen is een steekproef van een X aantal stuks voldoende, omdat er vanuit mag worden gegaan dat de fabrikant dezelfde richtlijnen voor productie hanteert. Zelf-certificering doen de meesten dan ook, maar dat vind ik hetzelfde als de slager die zijn eigen vlees keurt. Als achteraf blijkt dat de papieren van de fabrikant niet in orde zijn, heb ik de volledige aansprakelijkheid. Ik heb totaal geen zicht op of de fabrikant ook echt test/keurt, en vertrouwen op het woord van is niet de juiste instelling bij dit soort zaken. Ook heb ik al meerdere malen meegemaakt dat sample A en sample B van dezelfde leverancier van de binnenkant totaal anders kunnen zijn. En dat is nooit in positieve zin geweest. Overigens zoek ik ook geen aparte certificering voor elke type dat de fabrikant kan leveren, maar wel een certificering voor het product dat ik wil afnemen. Inmiddels ben ik al wat verder. Het lijkt mij het meest verstandig om zelf de producten CE te laten keuren bij hiervoor door de EU aangewezen bedrijven in Nederland. Kosten hiervan dienen allemaal opgevraagd te worden. Ik zal morgen eens rond gaan bellen. link
 11. Beste Hans, Dank voor je bericht. Het gaat niet om externe batterijen/power banks, maar adapters voor in het stopcontact waarin een USB-kabel kan worden gestoken voor het opladen van een apparaat. Excuus als ik niet duidelijk ben geweest, maar het gaat er juist om dat daar van alles kan staan: Dat bij elke productpagina wordt aangegeven dat het een CE/UL/FCC/ROHS etc.. gecertificeerd bedrijf is, maar dat dat bijvoorbeeld maar voor 2 van 100 product-typen/modellen geldt. Die link die je geeft is zo een geval, de externe batterij heeft als typenummer YLPB-104, maar als je de documenten van de assessment van TUV bekijkt, blijkt dat de externe batterij met typenummer YLPB-102 FCC gecertificeerd is. Op het eerste gezicht lijkt het dus in orde, tot je verder gaat kijken dan de productpagina. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.
 12. Wat ik voor mijn idee heb gedaan is bij het BOIP een i-depot van de idee/productomschrijving indienen. Vervolgens de gesprekspartners een geheimhoudingsverklaring laten tekenen waarbij verwezen wordt naar het i-depot nummer. Uiteraard laten checken door een jurist!
 13. Hoi allemaal! Na lang meelezen ben ik nu iets tegen gekomen waar ik niet uit kom en graag aan jullie voor wil leggen. Zoals velen van jullie weten zijn er op Ebay, Alibaba, Globalsources etcetera genoeg genoeg fabrikanten van telefoon/tablet laders en andere accessoires te vinden. Ik heb nu al een aardige klantenkring opgebouwd voor mijn bedrijfje in USB-telefoonkabels. Ook is er veel vraag naar USB-laadadapters. Nu ben ik op zoek gegaan naar fabrikanten van deze adapter van 1Ampere en 2.1Ampere maar... Toch is het heel moeilijk om een goede leverancier te vinden die daadwerkelijk gecertificeerde laders heeft. Meestal zijn de certificeringen dan weer van nét andere typenummers. Erg vervelend. Het heeft me al een lieve duit aan samples gekost die achteraf niet geschikt blijken te zijn. Certificeringen waar het om gaat: CE (verplicht!) ROHS/TUV/FCC/UL. Ik wil graag kwalitatief goede producten verhandelen, eerst denken dan pas doen in dit geval. Ook zijn het geen orders van 100 stuks. Wat ik nu zoek is een soort tussenpersoon/bedrijf/local welke mij kan helpen op zoek te gaan naar de juiste producten met certificering. Ik hoop dat iemand mij wat verder op weg kan helpen of tips heeft! Alvast bedankt, Mike
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept