Jump to content

Ending

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Kan maar zo zijn dat je probleem al lang opgelost is. Blijkt dat je gelijk had. Had dit bericht via de e-mail gestuurd (leek me minder off. dan een echte brief) Bewust niet het woord ontslag niet gebruikt. Binnen 2 minuten een bericht teruggekregen dat hij akkoord gaat.
 2. Bedankt allemaal. Ik weet nu alleen nog niet wat ik wel en niet in de brief kan en moet zetten.
 3. In mijn ogen is het wel klaar hoor, ik heb nog een aantal mensen die graag willen beginnen in ons bedrijf. Ik ga er dus nu geen tijd meer in steken. 3 keer is scheepsrecht. Twabla, je zou best wel eens gelijk kunnen hebben, maar wil graag zelf de controle houden. Dus ga er toch een brief utisturen, nu alleen nog even bedneken wat ik erin ga zetten. Ook naar de rest van het team moet het wel duidelijk zijn, dat dit niet kan, anders walsen ze straks over mij heen.
 4. Bovendien is een proeftijd van twee maanden nietig bij arbeidsovereenkomsten die korter duren dan twee jaar. Dus ook al zou je het correct in een arbeidsovereenkomst hebben opgenomen dan nog had je je er niet op kunnen beroepen (want nietig). Wellicht kun je alsnog een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met hem aangaan. Als hij daar in meegaat (want nog geen arbeidsovereenkomst tot op heden) heb je weer een exit-mogelijkheid. Wat ik niet goed begrijp is dat dit de derde keer is dat je een akkefietje hebt met deze medewerker. Bovendien geef je aan dat het vertrek van deze medewerker waarschijnlijk een positieve invloed zal hebben op het team. Waarom was je dan voornemens om deze werknemer vandaag een abeidsovereenkomst voor bepaalde tijd te geven? Ik wilde er actief energie in steken, omdat ik dacht dat met de juiste begeleiding, we veel aan hem zouden kunnen hebben. Ik had ook een speciaal contract laten maken, waarin allerlei om maat gemaakte afspraken in stonden. Waaronder reiskostenvergoeding en trainingsmogelijkheden. Helaas is mijn mensenkennis behoorlijk tekort geschoten. Kan ik wel gewoon een brief schrijven waarin ik voorsel om de samenwerking per direct te stoppen? En kan ik er helemaal niets mee dat hij gewoon wegloopt en zijn afspraken niet nakomt? Of hij geeft aan dat er een arbeidscontract is en dan is er sprake van werkweigering, of hij zegt dat het er niet is en dan kanik hem verzoeken niet meer te komen. Of zie ik dat verkeedr?
 5. Ok dan ga ik dat nog wel even op papier zetten. Iets ind evorm van: Bedankt voor je inzet zover, maar op dit moment is je aanwezigheid op zaterdag niet meer nodig. Mocht je intussen een andere baan willen zoeken dan sta je daar geheel vrij in.
 6. Per SMS een afwezigheid melden, is iets wat je m.i. wel kunt verbieden, sta erop dat het telefonisch gebeurt, dan kun je nog altijd vragen naar het hoe en het wat en waarom. Sorry had je berichtje niet gezien, dit is afgesproken en staat ook in het huisregelment. En is bovendien de week ervoor nog eens aangegeven. Hij kwam toen niet opdagen omdat hij teveel huiswerk had. Ik ben toen niet akkoord gegaan en heb dit ook duidelijk laten merken. Een week daarvoor hebben we met het hele team overleg gehad over het aanvragen van vrije dagen. Er werd toen door een aantal mensen medegedeeld dat ze niet konden werken en ik wilde dat dit meer in overleg ging, zodat het voor alle partijen duidelijker was en er op tijd vervanging geregeld kan worden.
 7. We hadden een proeftijd afgesproken van 2 maanden en wilde hem vandaag een tijdelijk contract aanbieden, maar lees net dat di eproeftijd juist in het contract had moeten staan en dat hij wettelijk gezien nu een contract voor onbepaalde tijd heeft. Als werkweigering niet kan, ga ik toch die brief schrijven en voorstellen om de samenwerking stop te zetten.
 8. Sorry, was ik vergeten te melden, hij was al weg toen we aan kwamen en neemt nu zijn telefoon niet op. De werknemer is een oproepkracht, die in ieder geval elke zaterdag van 10 tot 17 werkt. Dit is schriftelijk (via de e-mail) overeengekomen. Omdat hij oproepkracht is kan ik misschien ook gewoon hem niet meer oproepen, maar de laatste 2 maanden (ongeveer) werkte hij elke zaterdag.
 9. Vandaag heb ik een voorval gehad met een personeelslid. Ik was met een andere medewerker buiten de deur aan het werk, toen ik een sms bericht kreeg, dat die werknemer een boodschap moest doen en dat hij daarom weg moest, dit terwijl hij nog 3,5 uur moest werken. Omdat we al bijna weer op de zaak waren, leek het me beter om hem hier persoonlijk op aan te spreken. Dit is namelijk niet de bedoeling. Vorige week hadden we al een gesprek gehad, dat het vrijvragen 1 week van te voren moet gebeuren, ik weet niet of dit wettelijk klopt, maar dit leek mij een redelijk termijn. Dit is al de derde keer dat hij mij om 1 of andere reden laat zitten. Kan ik hem ontslaan, vanwege werkweigering? Als hij weg is denk ik wel dat dit een positieve invloed zal hebben op het team.
 10. En een hoop paashazen hier op het forum voorbij zien komen. Nu nog wachten op de paaseieren...
 11. Ik had eerder deze website gevonden. Pakkende weblink, dus ik dacht daar wordt het uitgelegd. De website is in het nederlands maar had net zo goed in het Sanskrit geschreven kunnen zijn. Ik snapte er in ieder geval helemaal niets van. waardebepalingbedrijf.nl/ Ik heb inmiddels wel een betere website gevonden die dingen wat duidelijker uitlegt. http://www.mt.nl/1/69224/home/wat-is-een-bedrijf-waard-5-rekenmethodes.html
 12. Uit een onverwachte hoek is misschien een koper gevonden voor mijn bedrijf. Ik had niet verwacht dat een freelancer deze ambitie zou hebben. Maar hoe bepaal ik nu de waarde van mijn bedrijf? Of hoe heet iemand die hierin begeleid, mijn boekhouder heeft al aangeven dat hij hier geen verstand van heeft. Ik zit te denken aan het volgende: de waarde van de verhuur inventaris, de waarde van de vooertuigen, een deel goodwill voor de omzet. (een deel van de opdrachtgevers blijft zeker bij mijn bedrijf, omdat alleen wij zo gespecialiseerd zijn) vergoeding voor de vastgelegde opdrachten, er zijn wat projecten die voor meerdere jaren vastliggen. een deel van de kosten van langdurige marketingprojecten die wel al volledig betaald zijn openstaande facturen van opdrachtgevers +/- 20.000 euro en daar dan van af getrokken, de leningen (die zijn er nu niet), openstaande rekeningen leveranciers +/- 5.000 euro Ik zit dan ook te denken aan het volgende project De komende 2 jaar zal de freelancer als werknemer in dienst komen om dan na die periode de overname te doen. Na die periode zal ik ongeveer een jaar aanblijven als adviseur en om de overname zo soepel mogelijkt elaten verlopen. Alles zal in het begin vastgelegd worden, niets is dus vrijblijvend. De toekomstig ondernemer mag het eind bedrag over meerdere jaren terug betalen, mits het bedirjf niet van activiteiten wijzigd of verkocht wordt. Bij het stoppen of bij fallisement wordt het bedrag een prive lening. Eigenlijk dus drie vragen: - Hoe bepaal je de waarde van een bedrijf - Hoe heet iemand die zulke trajecten kan uitwerken? - Zien we dingen iver het hoofd bij de geleidelijke overname?
 13. Leuk idee, Misschien eens kijken op één van de vele crowdfunding pagina's? Dan kun je verschillende modellen bekijken en iets uitzoeken waar je cht wat in ziet.
 14. Dank je wel voor het duidelijk antwoord. Mijn bedrijf zal verkocht kunnen worden omdat ik de afgelopen 10 jaar heb gezien dat alle soortgelijke bedrijven grorer of kleiner dan de mijne allemaal opgesplits worden. Dus de ene partij neemt de goederen over, ander de voertuigen etc etc. Personeel wordt eigenlijk nooit overgenomen. Vaak is men bang dat een team van een bedrijf de bedrijfscultuur teveel overneemt. Dus iederen solliciteerd voor zichzelf. Er zitten wel een aantal hoge verzekeringen tussen zoals opslag en rechtsbijstand.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept