Jump to content

BlueOcean2014

Junior
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. @Benm: Inderdaad op kleine schaal zijn dit soort dingen allemaal een uitdaging aangezien ik nog geen volume kan draaien. Ik ben inmiddels in onderhandeling met een partij die al sappen produceert. Ik zie hier wel een positieve samenwerking in. Als het allemaal goed verloopt kan ik vanaf volgende maand officieel gaan produceren! Bedankt iedereen voor jullie hulp!
  2. @jajajeroen. Bedankt voor de vele nieuwe inzichten die je mij geeft. Pascal Processing klinkt ook heel interessant. Je hebt helemaal gelijk met de THT van 1 jaar. Gisteren contact gehad met de supermarkt waar ik ze mag plaatsen en ook zij zeggen dat de meeste prodocuten uit de koeling als sappen een THT hebben van 2 tot max 4 maanden. Met uitzondering van een aantal producten zoals Coolbest. Het idee van 1 jaar THT en pasteurisatie methode was puur door het kopieren van de werkwijze van een andere partij die ook sappen aanbied. Zij passen een pasteurisatie methode toe en halen de PH waarde omlaag. Door die methode is de sap 1 jaar houdbaar. Maar inderdaad het uitgangspunt hoeft niet 1 jaar THT te zijn. 2-3 maanden is ruim voldoende.
  3. Geweldig! Mijn dank is groot voor alle reacties en ook zo snel! @Bazzio: inderdaad, het zal veel tijd, energie en kosten met zich meebrengen als ik alles vanaf 'scratch' zal neerzetten. Goeie tip van je, ik ga vandaag direct contact opnemen met Dutch Cranberry Group. ;D @Benm: Bedankt! Ik denk dat ik inderdaad het verkeerde woord gebruikt heb. Met steriel bedoel ik meer een hygiënische ruimte die bedoeld is voor verpakken/bereiden van levensmiddelen. Ik heb contact gehad met een partij die o.a. gember sap verkoopt. Die van hun is ook gepasteuriseerd, maar niet op een hoge temperatuur (volgens mij 80 graden, maar niet zeker) en tenslotte hebben ze de PH ook een stuk omlaag gebracht naar 4,6 waardoor de flesjes ongeopend 1 jaar houdbaar zijn. En inderdaad moeten deze flesjes gekoeld getransporteerd/bewaard worden. Hetzelfde proces wil ik uitvoeren, echter op kleine schaal. @Highio: Goed punt inderdaad! Te veel variatie in formaten, dus heb ik er nu ook voor gekozen om enkel voor 330ml te gaan. Ik gebruik bruin glazen bierflesjes met een beugeldop. Zie: https://www.hopt.nl/embouteiller-et-capsuler/3940-fles-33cl-x24.html. Bedankt voor het taggen van Patrick. @Hans v Nijnatten: dat was inderdaad ook mijn uitgangspunt, zo hygiënisch mogelijk. @jajajeroen: Dank voor je uitgebreide reactie. Het bedrijf dat ook gember sap levert gebruikt een lage temperatuur voor pasteurisatie zoals ze mij vertelde. Ik heb de HPP methode net even opgezocht en dit klinkt vele malen beter. Ik ga uitzoeken wat de mogelijkheden hierin zijn. Ik wil een lange houdbaarheid, omdat je dan uiteraard minder gevoelig ben voor derving. Onbehandeld zijn de sappen beperkt houdbaar tot maximaal 2 weken. Ik produceer nu puur op basis van bestellingen, dus altijd zo vers mogelijk. Meerdere batches zijn absoluut mogelijk, echter moet het dan wel behandeld zijn om ervoor te zorgen dat de klant altijd een product van goede kwaliteit heeft. Goed punt, ik ga dit absoluut voorleggen bij partijen waar ik mogelijk mee kan samenwerken. Vooral ook ik nu de mogelijkheid heb om mijn product in een aantal supermarkten te plaatsen zal het jaarlijkse aantal zeker een flink stuk hoger zijn. De ingevroren blokken zijn niet echt een optie gezien de kosten die het met zich meebrengt voor gekoeld transport en daarnaast zijn het ook niet hele aantrekkelijke prijzen. Zij leveren geperste sappen die behandeld zijn in blokken van 5 kilo. Tenslotte vind ik sterilisatie geen optie voor deze producten. Kwaliteit van het product is het belangrijkste en dit zit m vooral in de belangrijke mineralen en andere stoffen die positieve impact hebben op de gezondheid. Bedankt nogmaals, je hebt me absoluut weer nieuwe inzichten gegeven. @Patrick Keizer: Blij om je reactie te lezen. Je bent dus het bewijs dat het allemaal niet altijd heel industrieel grootschalig aangepakt hoeft te worden. Op dit moment ben ik nog bezig met het hele plan uiteen te zetten m.b.t. de werkwijze. Tot op heden bestaat mijn afzet voornamelijk uit familie/vrienden/kennissen etc. Daar is mijn huidige afzet (80-100) flesjes per maand op gebaseerd. Ik heb dit dus ook nooit heel professioneel aangepakt qua marketing/productie. Gewoon vanuit huis met de slow-juicer onbehandeld direct in nieuwe glazen flesjes. Ik ga jouw methode vandaag testen en kijken hoe lang het dan houdbaar blijft. Wat gebruik jij overigens voor het spoelen van jouw flessen? Ook zal ik contact opnemen met NVWA. Daar had ik helemaal niet aan gedacht. Wellicht dat zij mij ook wat meer kunnen vertellen. @Hans v Nijnatten: Klopt helemaal, dat zie je ook bij veel vers geperste sappen die je tegenwoordig overal kunt vinden. Ook die zijn vaak gekoeld beperkt houdbaar. De producten die ik aanbied zijn overigens niet verdunt. 99% puur en 1% aan natuurlijke conserveringsmiddel. Zoals het citroenextract die de PH onder 4.6 haalt. Maar inderdaad samenwerken lijkt me een verstandige keus en hoop ik dat ik een partij kan vinden die me kan helpen met kleinschalige productie.
  4. Beste HL leden, Allereerst bedankt aan het platform en iedereen die hieraan bijdraagt. Ik heb enorm veel geleerd van alle unieke content die hier wordt gedeeld. Ik zit met een kleine uitdaging en helaas kwam ik met Google niet heel ver. Bijna 10 jaar ben ik bezig met gezondheid, super-foods, kruiden etc. In de afgelopen jaren heb ik ook veel anderen mogen helpen o.a. d.m.v. het leveren van gezondheidsproducten, met name zelfbereide sappen. Denk aan bijvoorbeeld kurkuma-sap, ginseng etc. Ik krijg steeds meer aanvragen en wil het nu gaan professionaliseren. Ik wil op kleine schaal beginnen en heb nu de mogelijkheid om 80-100 flessen sap (200-330ML p/fles) per maand af te zetten. Dit aantal zal absoluut groeien zodra ik start met promotie, een website, verpakkingen etc. Mijn uitdaging zit in het pasteuriseren en bottelen van deze sappen op kleine schaal. Er is een specifieke pasteurisatie methode, waarbij zoveel mogelijk goede stoffen worden behouden. Hierdoor zijn de sappen ongeopend 1 jaar houdbaar. Ook zou ik eventueel de PH kunnen verlagen met bijv. citroen extract concentraat om er voor te zorgen dat het nog langer houdbaar blijft. Dit allemaal moet uiteraard gebeuren in een steriele ruimte met de juiste apparaten. Helaas kan ik geen bedrijf vinden die mij kan helpen om dit op kleine schaal voor mij te doen. Heb jij tips/ideeën hoe ik dit het best kan aanpakken? Ik kan eventueel gebruik maken van een professionele horeca ruimte die voldoet aan alle hygiëne eisen. Na lang zoeken heb ik wel een bedrijf gevonden die verschillende kruiden importeert en hier ook sappen van maakt. Echter is ook hier het probleem de minimale afname van de kruiden en van geperste sappen is de prijs veel te hoog en niet interessant om te verkopen met een redelijke marge. Ook zijn de flesjes niet heel mooi en kunnen er geen andere flessen gebruikt worden, omdat de machines daarop zijn ingesteld. Er zijn ook bedrijven die geperste en gepasteuriseerde sappen kunnen aanleveren in diepgevroren blokken. Het probleem zit ook hier weer met de minimale afname. En tenslotte is gekoeld transport voor kleine hoeveelheden ook niet aantrekkelijk qua prijs. Die tarieven liggen enorm hoog, zelfs voor transport binnen Nederland. Ik heb overigens de mogelijkheid om de sappen in een aantal supermarkten te plaatsen, dus ik schat de kans groot in dat ik op korte termijn zeker meer kan gaan produceren, mits ik ervoor kan zorgen dat de sappen aan alle vereisten voldoen. Bedankt voor het lezen van deze lange post en hopelijk kan iemand me een stukje op weg helpen. :-)
  5. Beste HL leden, Voor mijn product ben ik een verpakking aan het ontwerpen. Hiervoor wil een achtergrond gebruiken van een klassiek symbool (de Sri Yantra, zie: http://bit.ly/2usvTor) uit de Indiase cultuur. Ik vraag me af of ik dit symbool mag verwerken in mijn ontwerp zonder schending van een mogelijke copyright of iets dergelijks.
  6. Goedemiddag HL leden, Afgelopen woensdag heb ik de Road2Import seminar bijgewoond van de KVK. Het was een hele inspirerende dag en heb ik bijna alle informatie kunnen verzamelen voor mijn projectje. Ik wil een product uit India importeren. Dit product komt direct uit de natuur. Het is een zeldzaam product dat slecht 1 keer per jaar geoogst kan worden (zonder de natuur de forceren) en wordt verzameld door een familie in een klein dorpje. Deze familie gebruikt dit product enkel voor hun heilige rituelen en wordt dus niet commercieel ingezet. Ik heb nu een deal met hun kunnen sluiten om elk jaar een flinke hoeveelheid af te nemen. Het enige probleem is dat ze geen bedrijf hebben. De KVK adviseerde mij om zelf een bedrijf op te zetten in India. Dit bedrijf zal dan fungeren als de officiële leverancier naar mijn bedrijf in NL. Omdat het een product is dat ingezet kan worden als gezondheidspreparaat zijn er verschillende documenten benodigd bij de import, zoals fytosanitaire certificaten, lab analyse, certificaat van oorsprong etc. Mijn vragen concreet: - Hoe zet ik een bedrijf op in India? (ik ben op dit moment bezig met de aanvraag van een OCI (oci overseas citizen of india)) - Bij welke instanties in India kan ik terecht voor de benodigde certificaten? Omdat het een sterk geconcentreerd product is kan ik al met 20 kilo een flinke markt bedienen. Omdat het gewicht dus heel laag is heb ik geen extern transport bedrijf nodig. Elk jaar bezoek ik India en kan ik het dus zelf meenemen naar Nederland. - Heeft iemand ervaring met het zelf transporteren van goederen? - Heb je dan nog steeds een expediteur nodig of wordt dit direct allemaal geregeld bij aankomst? Ik hoop dat iemand mij hier meer over kan vertellen. Alvast bedankt! :) Prahlad

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept