Jump to content

Wouter Visser

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Misschien handig als je even precies zegt wat je wilt; zodat ik het goed begrijp :) - WIl je overal ter wereld bij je bestanden kunnen? (en met jou je collega's) - Wil je overal ter wereld in kunnen loggen in een virtuele werkomgeving? (en met jou je collega's) - Wil je met 'lokale' programma's overal ter wereld bij je bestanden kunnen? (en met jou..) - Wil je met meerdere mensen, vanuit welke plek ter wereld zij dan ook zijn, tegelijkertijd aan één (of meerdere) document kunnen werken? Als je alleen bestanden wilt delen is de oplssing heel simpel (een NAS oid). Als je in wilt loggen in een werkomgeving met een client hangt het af van je verdere wensen
 2. Begrijp ik goed dat als ik goederen wil vervoeren van Rotterdam naar Saop Paolo jij met een houten kratje voor komt rijden waar ik mijn spullen in stop en dat vervolgens bij het vliegveld aflevert? In in brazilie dan nog naar de plaats van bestemming dirigeert? En daar maak je kistjes voor op basis vaan aangeleverde componenten (duur, arbeidsintensief, omslachtig) waarvoor je iets anders wilt hebben right? Je noemt wegwerp, dus als de goederen zijn aangekomen komt het transportkistje niet terug? En dat is ook niet te regelen? Volgens mij staat internet vol met al dan niet custom made (stapelbare) kunstof bakken, heb je hier offertes van opgevraagd die niet overeenkomen met wat je nu betaalt?
 3. Ik heb zojuist met interesse dit topic zitten lezen en ook je reacties aangaande eerdere suggesties. Klinkt mij niet in de oren alsof je goede raadgevers hebt, klopt dat? Wees nou voorzichtig en maak gebruik van hetgeen is geboden hier (voor zover nog niet gedaan). Good luck!
 4. Dit lijkt me een grijs vlak. Ik zou ook zeker juridisch toetsen wat mogelijk is, heb je bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering? Daarnaast wellicht even een kop koffie met de bovenburen? Goed gesprek doet vaak wonderen. Sterkte in deze koude dagen
 5. Ik heb je website eens bekeken. Ik vind het idee aardig, zeker voor mensen die hier geen kaas van hebben gegeten of tijd aan willen besteden. Ik ken zelf de basics van websites ontwerpen (enigzins), en mij valt ook op dat het bij je portfolio allemaal erg lijkt alsof er standaard (al dan niet open source) CMS systemen zijn gebruikt met een aanpassing hier en daar. Dat geeftmij de indruk van goedkoop scoren, terwijl dat mogelijk niet zo is. Daarnaast verwacht je bij een websitebouwer dat zijn eigen site top of the bill is. Ik vind dat hier niet het geval. Ik vind het onpersoonlijk, de gebruikte foto's 'standaard internet plaatjes' niet pakkend ('binnenkort logo's van ontwerper...' , waarom staat het er dan nu al?), een logo wat met WOrdArt gemaakt lijkt te zijn en geen lekkere indeling. De opmerking over het aantal websites waarmee je ervaring hebt is eerder gemaakt, dit werkt net bevorderend. Ik heb zelf enige tijd geleden een websitebouwer gezocht en sites als deze klikte doorgaans weg. Mijn advies, maak het persoonlijker, relevanter, gelikter en gerichter. Succes!
 6. Ik zou abslouut voor studenten gaan. Pientere mensen die op alle denkbare tijdstippen willen werken voor weinig geld. Ben overigens wel benieuwd welke andere winkels je gaat toevoegen (zelf word ik niet zo gelukkig van de albert heijn en haar matige kwaliteit, maar dat is persoonlijk) Veel succes!
 7. Houd wel de verschillende begrippen goed uit elkaar, een afschrijving doe je immers over bedrijfsmiddelen die meerdere jaren meegaan, waarbij je als het ware de slijtage beetje bij beetje in je kosten opneemt. Zo tackle je de waardevermindering. Die sampling die jij noemt zijn dus gewoon kosten. Dan de relatie BTW en IB. Dat zijn twee verschillende dingen. Er staan op dit forum uitgebreide teksten over hoe de vork in de steel zit, zoek die eens op. Waar hier op wordt gedoeld is dat als jij heel veel geïnvesteerd hebt, je dat kan gebruiken om je belastbaar inkomen te verminderen. Middels aftrek (indien van toepassing) en het eerder genoemde toepassen van afschrijvingen/opvoeren van kosten
 8. Hi Gijs, Ik ben bezig met een bedrijf wat raakvlakken heeft met het jouwe. Wellicht kan ik een aantal van je vragen beantwoorden. Acoholvrije dranken plm 22-25% inkoop. Broodjes Weet ik niet precies, maar zouden rond de 30 moeten liggen. Duurzaam inkopen is mogelijk wat duurder dan regulier. Ze zijn er wel, maar eea hangt natuurlijk af van wat je er bij telt (keuken wel/niet, in welke mate moet er verbouwd worden etc) Yes Niet dat ik weet. Meestal worden dit soort zaken in omzet per M2 VVO uitgedrukt. Of met gemiddelde besteding, in dit geval plm per gast een tientje (wv 60% food) Die cijfers heb ik niet, waarbij het een en ander zich door logisch redeneren wel laat raden. Zat :). Zoals ikzelf. Idem. Dat is aan de lage kant zelfs, afhankelijk van welk concept je uiteindelijk toepast Derving 3%, loon 17,5%, inkoop 33, omzet per fte 100.000, capaciteit personeel afhankelijk van personeel en concept. Mijn ervaring is dat één medewerker minimaal 5 tafels van 4 a 5 mensen moet kunnen draaien. Overigens vind ik 160 per M2 aan huur niet echt heel veel, afhankelijk van wat er voor omliggende panden en soortgelijke zaken wordt betaald Succes!
 9. Nee, als je resultaat voor belasting 0 is of minder hoef je daar geen belasting over te betalen. Ik raad je wel aan met je hier opgedane kennis een boekhouder scherpe vragen te stellen en dat advies te volgen.
 10. Dan betaal je over de 1000 in jouw voorbeeld inkomstenbelasting. Omzet - inkoop = brutowinst. Na aftrek van andere kosten (personeel, huisvesting e.d) blijft er een bedrag over wat je feitelijk hebt verdiend. Daar moet belasting over worden betaald. Check wel even goed of er geen andere mogelijkheden zijn dan de zelfstandigenaftrek om je belastbaar inkomen te verlagen
 11. Persoonlijk zou ik opteren voor een persoonlijke benadering. Dan heb je m.i. meer kans op de gunfactor van het invullen van je enquete dan dat je een brief stuurt (gaat bij het oud papier). Als je vragenlijst niet al te lang is kun je die direct afnemen, en anders een digitale enquete sturen in een persoonlijke mail (na telefonisch contact)? Let wel, inkopers van bijvoorbeeld groothandels krijgen veel verzoeken van mensen met nieuwe producten, houd daar rekeningmee in de boodschap die je gaat brengen Succes
 12. Thanks. Tot slot; zit er een volgorde in het toepassen van die verschillende soorten aftrek? Komt de KIA bijvoorbeeld voor of na het toepassen van de MKB winstvrijstelling? (ik meen begrepen te hebben dat laatstgenoemde na starters- en zelfstandigenaftrek komt)
 13. Geweldig Marcel! Thanks voor je antwoord! Dus als ik het goed begrijp; - Ik investeer 40.000 euro, en dit schrijf ik (voorbeeldshalve) in tien jaar af. 4000 euro per jaar. - Ik verkoop voor 15.000 euro en koop in voor 3.000 euro met 4.000 euro overige kosten (voorbeedshalve) Dan wordt het dus zo? Omzet: 15.000 Inkoop: 3.000 Marge: 12.000 Kosten: 4.000 Afschrijving: 4.000 Resultaat: 4.000 Aftrekposten: 11.200 (28% van 40.000) Belastbaar inkomen: -7.200 Correct? En hoe verhoudt zich dit dan precies tot de te betalen/reeds betaalde IB? Dat begrijp ik nog niet helemaal
 14. Hallo experts, Ik ben bezig met het financiële plan van m'n ondernemingsplan. Nu heb ik een vraag aangaande de toepassing van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Ik hoop eind dit jaar open te gaan en verwacht plm 40.000 euro te investeren in de aanloop naar de opening. Denk daarbij aan investeringen in apparatuur, verbouwing, promotie e.d. Nu kom ik er niet helemaal uit of ikhet bedrag ineens mag/moet toepassen om gebruik te kunnen maken van deze aftrek of dat stapsgewijs moet doen over de komende jaren a.d.h.v. de bedragen die ik afschrijf. En, stel nu dat ik meer recht op aftrek heb dan dat ik btw dien af te dragen, kan ik dan het 'restant-recht' meenemen naar volgend jaar? Ik verwacht namelijk niet zo heel veel te verdienen in die laatste periode. Ik zal zeker om tafel gaan met een accountant ter begeleiding, maar wil graag begrip van datgeen ik mee bezig ben opdoen. Dank alvast!
 15. Ik herinner me van een van m'n werkgevers dat we een keer per week zo'n kist kregen, tot vreugde van iedereen. Maar het was helaas het eerste wat werd wegbezuinigd, ondanks argumenten van minder ziekte bij meer gezondheid e.d :) MSs kunnen de werknemers zelf ook een doelgroep zijn? Dat niet de baas betaalt maar de gebruikers (op een of andere manier). Wellicht dat ik er overheen heb gelezen, maar is met stuks werken soms niet wat verwarrend? Dat je de ene keer tien kiwi's krijgt bij je standaard assortiment en de andere keer tien druiven? Succes!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept