Jump to content

de Patrick

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Mensen die interesse hebben zijn er genoeg maar daarmee zijn het nog geen betalende klanten. Weet ik, maar om nu eens terug te komen op mijn eigenlijke vraag: welke formule zou voor een start-up de betere keuze zijn?
 2. Momenteel verzamel ik de nodige gegevens om een ondernemingsplan te kunnen opstellen. Uiteraard ga ik pas een machine aanschaffen van zodra ik er voldoende geïnteresseerden zijn. Deze vraag was ook algemeen.
 3. Allerlei verpakkingen voor snackbars produceren, maar ook voor in de supermarktrekken. Maar ik moet toch ergens beginnen.
 4. Ik ga binnenkort bij een leverancier van machines gaan kijken naar een demo van een machine voor de vervaardiging van papierbakjes. Een vertegenwoordiger liet me reeds weten dat de prijs voor zo'n machine afhankelijk van de capaciteit gaat van 40.000 tot 65.000 euro (enkel aankoop machine exclusief BTW). Daar boven op komen natuurlijk nog kosten voor levering, installatie, training, onderhoud en herstellingen. Nu zit ik met het probleem dat het startkapitaal "beperkt" zal zijn en dat ik tegelijk genoeg productiecapaciteit moet kunnen voorzien om een afnemer te kunnen vinden. Als ik nu mac
 5. Het gaat om verpakkingen voor snackbars. Momenteel wil ik een marktonderzoek doen om te kijken waarin ik me kan onderscheiden van mijn concurrenten, in eerste plaats proberen als prijsbreker. Maar dat moet het marktonderzoek nog uitwijzen.
 6. Ik zou binnenkort enkele groothandelaars die leveren aan snackbars willen benaderen voor een marktonderzoek. De bedoeling is om te leveren aan groothandelaars en niet rechtstreeks aan snackbars. Nu weet ik alleen niet hoe ik dat het best aanpak. Degenen bij wie ik de enquête wil afnemen zijn natuurlijk potentiële klanten, maar ik weet niet hoe ik ze moet benaderen voor een marktonderzoek voor een bedrijf dat nog moet opgestart worden. Eén mogelijkheid is om ze gewoon te bellen, maar ik weet niet of ze dat zo graag hebben en of ze daar zo eventjes tijd voor willen nemen om dat grondig
 7. De meeste leveranciers die ik daar vind, leveren voornamelijk vulmachines en dergelijke. Er zijn twee bij die machine voor kartonnen dozen maken. Ik ga die eens vragen of ze ook machines voor papieren bakjes maken.
 8. Ik ben op zoek naar een machine om papieren eetbakjes mee te maken. Op internet vind ik een groot aantal van die, maar dat zijn allemaal Aziatische fabrikanten. Dat geeft wat problemen met invoer, installatie, training, onderhoud, herstellingen, enz. In Europa vind ik ze gewoon niet. Wel één in de VS, maar dat geeft dezelfde problemen. Kent iemand een fabrikant of importeur die zulke machines kan leveren? Of tips hoe ik ze efficiënter kan vinden? Zoiets bedoel ik (wat betreft resultaat):
 9. Stel je bent klaar met een productontwerp. Je weet wat je nodig hebt, welke leveranciers je kunnen voorzien en op welke doelgroep je je richt. Je moet gewoon nog machines aankopen en personeel aanwerven. Ga je dan eerst potentiële klanten vragen of ze zouden geïnteresseerd zijn in je product of ga je eerst machines aankopen en ongevraagd offertes versturen? Ik denk nl. dat je geen klanten over de streep trekt zonder dat je reeds over productiecapaciteit beschikt. Ik weet dat deze vraag wat gek klinkt, maar ik wil geen overhaaste beslissingen nemen en nadien met financiële problemen k
 10. Heb de filiaalhouder van een supermarkt aangesproken en die wilde mij wel wat info kwijt over verkoopaantallen en productpositioneringen. Over de inkoopprijzen kon hij me niets zeggen. Dat zit bij de centrale aankoopdienst en die bepalen in erg grote mate het assortiment voor ieder filiaal (op basis van winkelconcept). Dat geeft me wel een eerste inschatting van de productievolumes die nodig zouden zijn. Al blijft het bij de opstart natuurlijk een risico.
 11. Ik heb nu een Duitse firma gevonden die een gelijkaardige machine (of lijn) kan leveren. Ze zijn maar zo'n 200 km van de grens verwijderd en geven bij de opstart 7 dagen opleiding om de machine te bedienen en kleine onderhoud zelf te doen. Ik zal deze zomer eens langs gaan bij die firma.
 12. Ik zou voor ik een product lanceer en de nodige investeringen doe, graag een enquête houden bij potentiële afnemers, zoals supermarkten. Informatie die ik graag zou hebben, is bv. bestelvolumes en prijzen bij concurrenten, hoe ze de toekomst van een bepaalde productcategorie inschatten (of ze dit willen blijven aanbieden), enz. Ik vrees echter dat ze die informatie niet zomaar zullen geven, laat staan aan iemand die nog geen productiecapaciteit heeft. Heeft iemand hier ervaring daarmee?
 13. Ik kan even de video niet terugvinden op Youtube (ik had ze maar beter bewaard). Het gaat om een machine voor puddingpotjes. De potjes worden door de machine van een stapel genomen (ik veronderstel met zuignapjes) en op een band gezet. Nadat ze gevuld zijn, wordt een kleefdeksel aangebracht. De potjes zijn per 6 aan elkaar vast (zoals bv. Petit Gervais). Andere machines (zoals ik me uit mijn tijd als jobstudent nog herinner) deden slechts één van deze dingen en het personeel moest de potjes van de ene band op de andere plaatsen. Ik zou de voorkeur geven aan een leverancier dicht
 14. Heb je ook serres, e.d. ? Want je zegt dat je een bedrijf in "groente productie" hebt. Eventueel kan je je know-how aanwenden voor gelijkaardige producten. Ik dacht bv. aan de productie van zonnebloemolie.
 15. @ RiVe: Op youtube stond een video van de fabrikant. Op het eerste zicht doet die machine wat ik voor ogen heb. Ik ga ze natuurlijk niet zomaar kopen, maar een bestaand ontwerp kopen, is waarschijnlijk goedkoper dan er één vanaf nul te laten tekenen. Wat betreft de kwaliteit bedoel ik gewoon dat ik geen schrik heb dat ze in Polen alleen goedkope en slecht afgewerkte machines verkopen. @ Mathias: Ja, stuur maar eens. ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept