Jump to content

Rodney.EasyZZP

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Company info

 1. Misschien relevant voor dit topic: ik hoor van veel ondernemers dat ze nog niet weten waar ze terecht kunnen voor de Tozo. Ik probeer op deze pagina een complete lijst te maken van de gemeenten waar je al een aanvraag kunt indienen. https://www.easyzzp.nl/nieuws/maatregelen-coronavirus-bbz-voor-zzper/ Alle aanvullingen op de lijst zijn uiteraard van harte welkom.
 2. Nu ik het terug lees zie ik je punt. Het bericht van Dennis achter mijn bericht is inderdaad allemaal erg positief. Nu zijn wij ook beide ondernemers en erg enthousiast over onze onderneming en is het ook lastig om geen lovende woorden te gebruiken wanneer iemand vraagt wat de toegevoegde waarde van mijn bedrijf is. Maar zoals ik al aangaf, ik zie je punt. Het noemen van de bedrijfsnaam was niet bewust en gewoon gewenning om dit te gebruiken. Ik zal hier zeker op letten en dit niet meer doen. Ik was me van geen kwaad bewust en wordt nu afgeschilderd als iemand die oneigenlijk gebruik maakt van dit forum en dat vind ik erg jammer. Ik heb geen belang om mijn franchise constructie op deze manier te promoten. Een campagne op LinkedIn kost me 1/10 van de tijd en met 500 euro bereik ik zomaar 1000 relevante mensen. Mijn excuus voor het gebruiken van mijn bedrijfsnaam en nogmaals bedankt voor de reacties waar ik het concept verder mee kan uitwerken.
 3. Zoals ik heb aangegeven zijn we met Dennis in Zwolle een pilot gestart voor deze nieuwe constructie. De andere locaties zijn eigen locaties (100% van mij). Mijn vraag was oprecht en niet bedoelt als promotie, sterker nog ik ben het concept nog aan het finetunen (mede door jullie input). Tot de tijd dat het verder is uitgewerkt zal ik nog geen samenwerkingen sluiten. Een kritische blik is goed maar op deze manier is het wel eng om hier iets te vragen....
 4. Hallo Peter, Ik schrik een beetje van jouw reactie. Doel jij op de reactie van Dennis of op mijn reacties? Zoals ik eerder had aangegeven heb ik gevraagd aan Dennis (onze partner in Zwolle) om een reactie te plaatsen met zijn ervaring. Er zijn veel kritische gedachten en meningen geuit die allemaal constructief waren waarop ik heb gereageerd. Ik weet niet hoe ik jouw reactie moet interpreteren maar "Poepreactie" vindt ik ongepast en onprofessioneel. Dennis is een partner van ons in Zwolle, hij staat op onze website met naam en nummer. Je kunt hem bellen als je wil.
 5. Wat een hoop goede en onderbouwde reacties. Erg fijn dat iedereen mee denkt! Ik zie een hoop punten waar we inderdaad goed over moeten nadenken. Het salaris van de partner is iets waarover afstemming moet plaatsvinden. Zoals ik het nu voor me zie spreken we dat vooraf af met de partner. Dus hoeveel is het salaris bij welke omzet/winst. Als de BV dan groter en winstgevend wordt valt er uiteindelijk ook voor EasyZZP nog iets te verdienen. EZ investeert, afhankelijk van de samenwerking, ook een hoop geld/tijd/kennis in de gezamenlijke BV en op lange termijn moet daar ook wel iets tegenover staan. Het zou mogelijk zijn dat een partner goedkoper/sneller zelf nieuwe klanten binnenhaalt. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn ervaring mij leert dat wij dit zeer efficiënt en goedkoop doen. Maar als dat toch het geval is hebben wij nog een aantal andere vlakken waarop wij waarde toevoegen. Het is niet alleen maar nieuwe klanten. Sterker nog het komt ook dankzij de inzet van EZ niet aanwaaien, alle verhalen van franchise aanbieders over hordes nieuwe klanten die zij hoe dan ook gaan aanbrengen zijn naar mijn idee cowboy verhalen. Wij bouwen gezamenlijk aan een stabiel en mooi klantenbestand en niets gaat vanzelf. Ik las ook in één van de reacties dat het belang niet geheel hetzelfde zou zijn voor de partner en EZ. Ik kan me deze gedachte indenken en om echt 100% hetzelfde doel na te streven is misschien ook niet mogelijk. In deze constructie denk ik wel dat de belangen heel dicht bij elkaar liggen. Ook het belang van EZ om het totale netwerk succesvol te krijgen is volledig afhankelijk van het succes van de lokale partners en andersom is het succes van het totale netwerk van belang voor het succes van de lokale ondernemer. Het belang van gemotiveerde partners is zeer groot. Mogelijk is een winstdeling van heel EZ dan ook een drijfveer voor de partners. Mooi om over na te denken! Omdat EZ de formule en alle benodigdheden heeft is het ook voor te stellen dat een partner die zeer succesvol is, meerdere locaties opent. De formule bestaat ten slotte al. Maar het is inderdaad een uitdaging om naast de lage drempel om te beginnen ook na te denken over de tevredenheid van de partner op de lange termijn. Goeie tip! Nogmaals dank voor alle reacties! Ik denk dat we hierdoor het concept zeker kunnen finetunen tot een mooie formule.
 6. Hoi Peter, Wij voegen op verschillende manieren waarde toe. Marketing, promotie en nieuwe klanten aansluiten is daar één van. Daarnaast hebben we diverse strategische partners, we zijn bijvoorbeeld preferred supplier van Zelfstandigen Bouw. We beschikken ook over cloud software die zowel voor het kantoor als voor de klant zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk is (webtool en mobile app). Afhankelijk van de inbreng van de partner en de gewenste verdeling in aandelen is het ook mogelijk dat wij geld, tijd of klanten inbrengen. Een partner zou dus zonder inbreng van geld en zonder inbreng van klanten met ons kunnen starten. Dit beïnvloed uiteraard wel het percentage van de aandelen die de partner ontvangt. Jij schrijft "het feit dat zij 55% van hun handel afstaan". Een samenwerking op die wijze is iets wat wij verafschuwen. Het gaat ons er juist om dat we samen iets opbouwen. De inbreng bij aanvang is iets wat in goed overleg plaatsvindt. Wij zijn niet gefocust op geld en winst maar willen samen een mooi bedrijf opbouwen dat door heel Nederland ZZP'ers en kleine ondernemers laat ondernemen zonder de zorgen van een administratie. Ik heb onze partner in Zwolle gevraagd of hij vanuit zijn eigen beleving eens te reageren op deze post. Hij heeft zich uitgebreid georiënteerd op de verschillende mogelijkheden (franchise en volledig zelfstandig) en heeft de keuze gemaakt om met ons samen te werken. Mogelijk dat hij het nog vanuit een kant kan benaderen die meer helderheid geeft. Heel erg bedankt voor je reactie. Erg leuk om op deze manier toch steeds beter de propositie voor ogen te krijgen.
 7. Nogmaals bedankt voor je kritische vragen, zoals jij al aangeeft is het nu indd een stuk duidelijker, ook voor anderen. Bedankt! Laten we hopen dat het een enorme vlucht neemt :) 25 is een mooi streven maar om de, al eerder genoemde, kwaliteit te handhaven zijn 5 participaties voor 2016 en 2017 een mooi streven. We hebben nu een pilot in Zwolle lopen met een partner en dat gaat zeer goed! Hier zit ook meteen weer een verschil met de franchise constructies. Ons doel is niet heel veel partners aansluiten en zo veel franchise fees innen maar wij willen goedlopende kantoren opzetten en zo waarde toevoegen voor onszelf maar zeker ook voor onze partners.
 8. Jeetje wat een pittige reactie. Maar ik kan een toelichting geven die misschien het e.e.a. duidelijker maakt. De inbreng is variabel. Ik kan me voorstellen dat wanneer je alle expertise in huis hebt en reeds een mooi klantenbestand hebt opgebouwd het niet interessant is om dit in te brengen tegen 45% van de aandelen. Wanneer dat het geval is, denk ik dat je prima zelfstandig kan ondernemen en dat onze toegevoegde waarde voor jou te klein is. Wanneer iemand slechts een klein klantenbestand heeft en moeite heeft om nieuwe klanten aan te sluiten of niet alle expertise in huis heeft en hierdoor zijn klanten niet optimaal kan bedienen kan onze toegvoegde waarde het misschien wel waard zijn toch? De meerwaarde van een participatie in dezelfde BV ten opzichte van een franchise constructie is iets waar je lang over kan nadenken en praten en dus ook niet makkelijk voor mij om in een paar zinnen te omschrijven. Kort beschreven komt het er voor mij op neer dat in een participatie beide partijen de maximale groei en winst voor de gezamenlijke entiteit nastreven en in het geval van een franchise samenwerking iedereen zijn eigen doelen aan het nastreven is. In onze branche zijn franchise fees van 5000 tot 15.000 bij aanvang en 20 tot soms wel 40% van de omzet geen uitzondering. In dit licht bedoel ik dat een participatie in dezelfde entiteit meerwaarde heeft ten opzichte van de bestaande franchise constructies. Wel fijn dat je er kritisch naar kijkt. Mogelijk dat mijn uitleg voor jou en andere meer duidelijkheid geeft. Bedankt Joost.
 9. Hoi, Rodney hier van EasyZZP. Ik overweeg om onze groei te gaan versnellen door middel van samenwerkingen met partners. Een soort franchise maar toch wezenlijk anders. De partners participeren naar gelang hun inbreng (kennis, geld, tijd) voor een percentage in de BV van de betreffende vestiging met een max van 45% van de aandelen. Het voordeel is dat EZ zeggenschap houdt en wij hiermee de kwaliteit altijd kunnen borgen. Daarnaast is het belang van EZ en de partner altijd gezamenlijk. Ik vindt namelijk dat bij veel franchise constructies in onze branche alle voordelen naar de franchise gaan en er te weinig toegevoegde waarde is voor de franchisenemers. In deze constructie gaan we samen voor groei en waarde toevoegen. De beoogde partners zijn boekhouders, fiscalisten en assistent accountants. Ik ben benieuwd wat jullie van deze formule denken? Alvast bedankt. Rodney Pikaar Mod edit: titel aangepast en herhalingen van handelsnaam afgekort tot EZ
 10. Het woord nihil is door mij verkeerd toegepast. Bedankt voor de aanvulling. De waarde van de auto is laag en hiermee de bijtelling ook. Veranderd naar mijn idee niet dat het zakelijk aanschaffen de beste optie blijft. In deze constructie is namelijk ook geen km registratie nodig en bij het uitkeren van een km vergoeding (€ 0,19) voor privé gebruik wel. Scheelt dus ook aanzienlijk in de administratieve last.
 11. Wellicht haal ik OZB en zuiveringsheffing door elkaar :-)
 12. Jammer dat de leasemij het niet wil omzetten dit maakt het geheel complex. Staat de auto op jouw naam? En vanaf welke datum lease jij de auto?
 13. Je vraagt geen BTW terug dus kun je ook niets afdragen ter compensatie van het privé gebruik.
 14. Hoi Fiebie, De economische waarde van de auto lijkt mij nihil daarmee is de bijtelling ook nihil (auto ouder dan 15 jaar betaal je 35% van de economische waarde aan bijtelling). De auto zakelijk kopen lijkt mij in dit geval het meest voor de hand liggen aangezien dan alle kosten voor de auto kunt aftrekken van de winst. Dat je de btw niet kunt aftrekken is jammer maar daar kun je in het geval je de auto prive aanschaft ook niets mee. [edit: doorlink naar website met commercieel belang verwijderd - Mikky]
 15. Fijn dat hij blijft staan :-) De blog geeft een goed beeld van de fiscale mogelijkheden en onmogelijkheden. Als de auto van Huib financieel is geleased en dus prive eigendom is van Huib geeft deze blog meteen antwoord op zijn vervolg vragen. Als de auto operationeel is geleased en dus eigendom is van de leasemaatschappij heb ik zijn vraag al beantwoord en kan hij de overeenkomst overzetten naar zijn eenmanszaak. Maar ik begrijp nu het beleid van het plaatsen van de links en zal dit in acht nemen! bedankt voor de reactie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept