Onbekend2

Senior
  • Aantal berichten

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Onbekend2

  1. Bedankt voor je reactie. Ik begrijp waar je op doelt, dat trucs verkeerd overkomt haha. Maar ik kon er ff geen ander woord voor vinden. Als ik realistisch kijk naar wat mijn idee te bieden heeft is dat enorm veel. Maar als ik dan kijk naar wat het succes zal verzorgen, zijn het de trucs die de doorslag geven. En ik denk dan zo, als ik me niet volledig prijs geef over hoe ik het ga aanpakken, dan zal een investeerder niet erin meegaan. (logisch ook). Maar als ik me dan volledig prijs geef, kan een investeerder denken.."Het idee is redelijk en bedankt nog voor de inzichten die je in al die jaren hebt opgedaan, fijne dag nog met het vinden van investeerders" Misschien moet ik maar gaan sparen ofzo(gaat helaas lang duren in dat geval).
  2. Dank voor de tip van het contract ik had er idd al eerder over gelezen. Het probleem is echter dat zo een contract goed is voor nieuwe concepten of unieke toetsbare concepten. Mijn geheimen zitten in kleine trucs van de ondernemer, dus geen uniek idee dat dus ook niet beschermd kan worden.
  3. Bedankt voor de reactie. Ik heb eigenlijk nooit serieus nagedacht over crowd-funding. Alhoewel ik de succesverhalen met plezier volg. Het is zeker een interessante manier om aan het lijstje van mogelijkheden toe te voegen. Wat mijn bedrijf tot een succes zal maken, zijn eigenlijk kleine trucs wat eigenlijk de doorslag geeft voor succes. Maar is het slim om zulke trucs prijs te geven aan een grote groep mensen, mocht er uiteindelijk geen geld voor komen. Dit is eigenlijk hetzelfde probleem bij investeerders het geval. Zit ff in de knoop met hoe ik het moet aanpakken
  4. Zoals ik eerder aangaf, jij moet eerst maar eens lekker op pad gaan, hopelijk ga je dan op een zeer leerzame manier flink je neus stoten. Het muntje gaat hier niet vallen bij jou. ::) Ik heb al visioenen hoe dan je volgende topic-titel gaat luiden:"Investeerder is mij te nieuwsgierig..." o.i.d. Succes en groet, Hans Haha, dank voor je reactie hans
  5. Nee daar heb ik eigenlijk nog niets over gelezen, ik zal eens informatie opzoeken bij horecafinancierders, dank daarvoor. Wat ik eigenlijk zoek is een goede deal voor het verkrijgen van krediet en minder stricte regels en obstakels.
  6. Ik serveer geen enkele reactie af. Maar om even op je reactie te reageren zodat ook jij snapt wat er gaande is. In mijn eerste bericht geef ik dus duidelijk aan dat ik opzoek ben naar potentiele geldschieters en vraag ik me af waar ik zulke mensen kan vinden. Een regel eronder (zelfde bericht nog) geef ik aan dat ik dus geen bank bedoel ermee. Nou als je dan reageert met dat een bank leerzaam kan zijn, allemaal fijn en aardig, maar ik ben er eigenlijk niet om een discussie te voeren of ik me gedachten moet veranderen over het belang van banken voor me. Ook al sta ik open voor nieuwe inzichten, het doel van mijn bericht was eigenlijk een plek vinden waar ik me kan aanmelden voor een gesprek met investeerders of zoiets. En of ik kan voorspellen hoe banken werken? Ja eigenlijk wel, want die werken namelijk met stricte regels. En het resultaat van regels zijn altijd te voorspellen.
  7. Oh maar daar ben ik het mee eens. Daarom hou ik minder van banken
  8. Zoals een investeerde motiveerde bij een afwijzing: "Als u mij niet kunt uitleggen wat u gaat doen en hoe, kunt u dat ook niet overbrengen aan uw personeel, leveranciers en afnemers. En daarom investeer ik dus niet. Het probleem is niet dat uw plan niet goed genoeg is; het probleem is dat u geen goede ondernemer bent" Klinkt logisch, maar is het niet. Een investeerder hoort naar het plan te kijken en daaruit moet blijken of de plannen juist in elkaar steken. Tuurlijk is het daarnaast normaal dat je aangeeft hoe je als ondernemer in elkaar steekt. (dat doe je dus niet omdat het moet, maar omdat het nodig is voor het vertrouwen, want papier is ook niet alles) Maar of je hem nou al je inzichten moet prijsgeven? Lijkt me niet erg slim om te doen. Maar ieder zijn eigen keuze daarin. Voor mij is het eigenlijk simpel, als een investeerder niet wilt investeren, dan zijn er genoeg anderen die er wellicht een ander idee over kunnen hebben. Als een investeerder twijfelt, dan hoort hij (de investeerder) de vragen te stellen waar de twijfel op gebaseerd is dan, het antwoord zal dan ook komen.
  9. Ja ik ga zeker met me plan op pad. Maar ik wou ff kijken hoe er hier over gedacht werd. Ik heb ong. zolang ik al horecaervaring heb ook geinvesteerd in mijn ideeen. Wat ik hier vooral lees is dat jullie allemaal zo goed weten hoe investeerders denken, terwijl dit per investeerder verschilt. Tuurlijk is de basis er...risico afweging, cijfers op papier etc. Maar als je dat al niet hebt zou een mens toch ook niet naar een investeerder zoeken.
  10. Iets niet snappen is wat anders dan ergens niet in geloven. Een investeerder heeft andere taken dan het "snappen" van de bedrijfsvoering.
  11. Ik weet hoe de bank werkt. Dus wat dat betreft valt er voor mij niet veel te leren op dat vlak. En dat ik mijn ideeen liever niet deel, wil natuurlijk niet zeggen dat ik ze niet kan uitleggen. Overigens is een plan niet voldoende, er moet ook inzicht zijn. En hoe zet jij je inzichten in een plan? Lijkt me lastig
  12. Dank voor de reactie. Ben het helemaal ermee eens. De persoonlijke click, gunfactor zijn er natuurlijk ook. Uiteraard, dank voor je tip.
  13. De goedkeuring van investeerders ben ik inderdaad naar opzoek. Maar waar ik niet opzoek naar ben (en daar doelde ik al eerder op) is de goedkeuring van een investeerder voor het idee. Ik vind dat een investeerder niet hoort te kijken naar het idee of de uitvoering ervan. Waarom? Meestal omdat investeerders zelf geen verstand hebben van het vak. (uitzonderingen daargelaten).Ze zijn er alleen om geld te verdienen aan jouw idee. En laat dat nou juist de manier van banken zijn hoe ze tegen ondernemers aankijken. Het verhaal is simpel, Eigenlijk zoek ik een investeerder die de nadelen tegen de voordelen afweegt in mijn plan, en kan beoordelen of er enige sprake van vakkennis is, vertrouwen etc. Zodra die punten positief uitpakken kan er een investering komen. Wat ondernemers vaak doen is een plan maken om de financierders tevreden te houden. Zo werk ik niet en zo hoort het ook niet. Een plan maak je niet om investeerders te lokken, een plan maak je omdat je ergens in gelooft.
  14. Opzich geen slecht concept. Alleen wie gaat er zo een grote koek opeten? Of nog een betere vraag, wie wilt gezien worden terwijl hij/zij een hap neemt van een giant cookie? En wat is next? Een multifunctionele donut waarmee je ook nog kunt hoepelen?
  15. Hallo, Bedankt voor je reacties. Tuurlijk heb je gelijk, een investering zal niet komen aanwaaien. Ik zal wat moeten doen. Het probleem waar ik vooral tegen aanloop is dat de winstverwachtingen die ik zie gekoppeld zijn aan inzichten die ik door de jaren heen heb opgedaan. Die inzichten zijn eigenlijk alleen te begrijpen als je zelf in het wereldje zit, of als je bijv. redelijk bent aangelegd in het marketingsveld en de psychologie ervan. Groeten
  16. Eigenlijk was ik niet opzoek naar een goedkeuring van mijn plan. Tuurlijk is het fijn als mensen naar je plan kijken en verbeterpunten ontdekken, graag zelfs, maar dan wel graag van mensen die het veld waarin je gaat werken begrijpen en het wereldje kennen. Maar er is 1 klein probleempje. Een bank kijkt met andere ogen naar een plan dan iemand die het plan gaat uitvoeren. De bank heeft niet de ervaring in het veld om te begrijpen wat de ingredienten zijn tot succes. De bank kan alleen de gebruikelijke algemene informatie delen zoals bijv. "tips voor kostenbesparing" en "tips om banken te overtuigen".
  17. Wat zou een bank mij kunnen leren?
  18. Het idee heb ik met een aantal familieleden besproken. Dat het een succes gaat worden is voor mij eigenlijk vrij duidelijk. Dat komt omdat de risicos laag zijn en de winstmogelijkheden hoog. Het enige wat niet vast staat is hoe snel het zal gaan. Ik verwacht niet een hoge omzet vanaf dag 1. Het heeft een aantal maanden nodig dat is mijn verwachting. (wil natuurlijk niet zeggen dat het onmogelijk is dat er vanaf dag 1 succes gaat komen).
  19. Hoe moet ik dat zien dan? Heeft de leverancier een aparte afdeling die ondernemingsplannen keurt? En daarnaast zijn er ook verplichtingen die invloed hebben op de uiteindelijke winstverwachting schat ik zo in. Ik weet wel dat een aantal leveranciers franchise formules hebben maar of ze echt investeren in andere ideeën heb ik eigenlijk nooit over gehoord.
  20. Er is ong tussen de 50.000 en 100.000 euro nodig. Ruimte uiteraard, en personeel. Zelf heb ik horeca-ervaring ong. 10 jaar. Het heeft niet zozeer een lange terugverdientijd. Dat is meer de manier hoe ik aankijk tegen risico's (ik ga uit van een worse case scenario). Dus de verdiensten kunnen snel komen, maar het kan ook tijd kosten. Dat is het enige wat ik niet in de hand heb. Maar dat het geld gaat opbrengen is voor mij een zekerheid.
  21. Mijn laatste optie zou zijn een bank. Omdat de bank de ervaring mist om bepaalde concepten van winstverwachtingen te begrijpen. Ik heb bijv liever een investeerder die je kunt overtuigen op een manier dat er geloof in het idee ontstaat ipv dat er geloof ontstaat in de terugbetaling van de lening.
  22. Als het geen lage risico had, zou ik het niet erbij vermelden. Die calculaties zijn al van te voren gemaakt en ingeschat.
  23. Bedankt voor de reactie. Ik ben het met je eens overigens dat het overkomt als een gek concept met een laag risico in de horecasector. Maar niet alles wat op een bepaalde manier overkomt is ook daadwerkelijk zo.
  24. Een interessant onderwerp. Ik denk dat er wel sprake kan zijn van kwaliteit als verkoopargument. Waarom? Verschillende redenen. De koper merkt na de koop weliswaar of het product kwaliteit bezit, tenzij de koper al eerder in aanraking is geweest met het product. Bijv. als een kennis van mij een iphone heeft en ik bekijk hem en het valt me op dat de kwaliteit zeer hoog ligt, dan heb ik al kennis van kwaliteit voordat ik nog een eventuele koop aanga met een bedrijf dat een slogan gebruikt als goede kwaliteit. En zo zijn er verschillende redenen, ik laat het ff bij 1.
  25. Hallo, Ik heb eigenlijk een idee voor de horeca met een enorm laag risico en hoge winst verwachtingen. 1 klein probleempje, ik heb het geld niet om het idee uit te voeren. Wat is de beste manier voor mij om potentiële geldschieters te vinden? Bij een bank aankloppen zie ik niet echt zitten, omdat die mensen daar geen waarde hechten aan het idee maar aan wat het kan opleveren (en omdat mijn idee wat meer tijd nodig heeft in de uitvoering zal een bank niet zo snel meegaan vermoed ik). Iemand advies of links, alles is welkom. Alvast bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.