Jump to content

marqos

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hallo ondernemers, Ik ben op dit moment samen met een applicatie ontwikkelaar een project gestart. Hij doet de technische ontwikkeling (kosteloos) van de app en ik neem alle overige kosten voor mijn rekening (KvK, juridisch, marketing etc.) Het idee komt overigens van mij. We zitten nog in het beginstadium en hebben mondeling afgesproken dat we dit project op basis van winstdeling gaan voortzetten. Nu zijn we bij het punt aangekomen waarbij we een contract laten opstellen door een juridische partij. Loop nu tegen de volgende vragen aan. Ik wil een B.V. gaan oprichten. - Het auteursrecht / intellectueel eigendom van de applicatie ligt bij de applicatie ontwikkelaar. Dit moet worden overgenomen door de B.V. Klopt dit? - Hoe kunnen we de winstdeling het beste regelen? Is het verstandig om beiden een percentage in de B.V. te krijgen of is het wellicht beter dat de B.V. volledig op mijn naam komt en de ontwikkelaar een percentage van de winst krijg. Wat zijn de voor- en nadelen? - De app ontwikkelaar wilt natuurlijk een stuk zekerheid. Hij investeert tijd en energie in het kosteloos ontwikkelen van de app. Wat zijn zaken waar ik rekening mee moet houden om het voor hem ook interessant te maken? Hoor graag reacties! MvG, Mark
 2. Stel je zou de app door een bedrijf laten bouwen, wat kost dat dan? Snap dat dit heel erg van de app afhankelijk is, maar een geavanceerde app met veel functies? Tussen de 20-50k?
 3. Bedankt voor je reactie. Denk dat ik het inderdaad maar laat vervallen. Kom ik bij een volgende vraag. Wat is een beetje een reële verhouding qua winstdeling/aandelen? Ik weet dat dit een lastige vraag is, maar iemand hier ervaring mee? Voor mijn gevoel is het best een complexe applicatie om te ontwikkelen (ik kan het verkeerd hebben, is niet mijn ding).
 4. Ik heb op wel een goed gevoel bij de betreffende persoon. Hij heeft tijdens ons eerste gesprek ook al aangegeven geen zin te hebben in alle randzaken (contracten, bedrijf starten, marketing etc.) Hij wilt zich 100% richten op de ontwikkeling van de app en ik regel alles wat er verder bij komt komen. Dit gaf hij allemaal aan voordat ik met de NDA kwam. M.a.w. Hij heeft mij net zo hard nodig als ik hem. Mijn gevoel zegt ook wel, gewoon het plan op tafel leggen op basis van vertrouwen. Een idee op zich is ook nog niks, de uitvoering des te belangrijker. Gewoon maar kaarten op tafel en zien waar het naartoe gaat?
 5. We hebben afgesproken dat we als gelijke partners verder gaan, mits hij zich kan vinden in mijn idee. Hij geeft aan dat we geen gelijke partners zijn wanneer hij de geheimhouding tekent. Stel, we zijn al een tijdje bezig met de ontwikkeling en ik haak tijdens het project af, dan wil hij wel gewoon verder kunnen geeft hij aan.
 6. Beste forumleden, Ik heb een leuk idee voor een applicatie. Nu heb ik iemand gevonden die dit kan ontwikkelen op basis van winstdeling (mits hij geïnteresseerd is in het idee uiteraard). Nu heb ik een geheimhoudingsverklaring gestuurd, maar de betreffende persoon weigert dit te ondertekenen. Ik kan dit ook wel begrijpen, aangezien de persoon nog vrijwel niks af weet van het idee zelf. Hoe kan ik dit op een goede manier oplossen? Alvast bedankt voor de reacties! Groetjes, Mrk mod-edit: typo aangepast in titel
 7. Ahh op die fiets.. Haha, je hebt gelijk! ;) Thanks!
 8. Hi Iwan, Dat is inderdaad een goed idee! Denk dat daar zeker interesse voor is! @ Highio, Als je bedoeld dat er genoeg sites zijn in de afval markt die je kan benaderen, dan begrijp ik dat. Ik heb er inmiddels ook al flink wat mails uitgedaan. Kreeg toevallig net een reactie terug van een grote site met één miljoen bezoekers per maand, die hadden wellicht interesse om er een product review uit te doen. Dus blijven mailen is misschien toch 'The Way To Go'.
 9. Ik heb me aangemeld bij Daisycon, maar daar kan je volgens mij geen E-books promoten. Ik heb Daisycon gemaild, even afwachten dus.
 10. Bedankt voor je reactie. Het gaat om een E-Book. Voor zover ik weet doet alleen PayPro dit. En ik zoek dus website eigenaren in de fitness/afval markt die het e-book willen promoten in ruil voor een commissie. Ik ben nu website eigenaren één voor één aan het mailen, maar dat levert nog niet veel op.
 11. Als ik het goed heb doen Zanox en Daisycon alleen fysieke producten en geen E-books?
 12. Hallo Allemaal, Ik heb afgelopen vrijdag mijn eerste online product gelanceerd in de afval markt. Dit gaat boven verwachting goed, de verkooppagina doet zijn werk en in het eerste weekend al flink wat verkopen gedaan. Nu vroeg ik me af of iemand een suggestie heeft om snel nieuwe affiliates te werven? Of dat hier een platform voor is of iets dergelijks? Ik heb het product aangemeld bij PayPro, alleen het duurt wel even voordat je daar hoog in het campagne overzicht staat. Ik heb al wat website eigenaren gemaild, maar hier komt vooralsnog weinig reactie uit. Hoop dat jullie suggesties hebben om dit goed aan te pakken. Vriendelijke groet, Mark
 13. Bedankt voor de reacties allemaal. Ik heb toch maar besloten om de voorwaarden door een juridisch kantoor te laten opstellen. Het is wel een redelijke investering, maar dan weet ik in ieder geval zeker dat er zich in de toekomst geen problemen voordoen. Nogmaals dank voor jullie input!
 14. Hallo allemaal, Ik heb even een vraag met betrekking tot het opstellen van algemene voorwaarden voor mijn website. Ben nu een half jaar bezig met mijn site, dagelijks zo'n 400 unieke bezoekers en verdien enkele tientallen euro's per dag aan affiliate marketing. Heb me ingeschreven bij de KvK als eenmanszaak en betaal nu dus ook belasting. Tot op heden heb ik wat 'standaard' algemene voorwaarden, privacy poilicy, disclaimer etc. op de site gezet. Nu is het echter zo dat ik een E-Book aan het schrijven ben die ik ga verkopen via mijn site. Dit E-Book gaat over voeding en afvallen. Nu is mijn vraag: Is het al noodzakelijk om voorwaarden e.d. te laten opstellen door een juridisch kantoor? Of is dit iets wat ik een iets later stadium ook nog kan laten doen. Uit ervaring weet ik namelijk dat dergelijke kantoren niet goedkoop zijn. Hoe doe je dit als beginnend website eigenaar? Alvast dank voor de reacties!
 15. Bedankt allemaal! Dit maakt een hoop duidelijk!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept