Jump to content

dutchbusiness

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. We willen een site overnemen met 1000 artikels met foto's e.d. Als de oude eigenaar het niet zo nauw heeft genomen met alle rechten van foto's en content wie is hier dan aansprakelijk voor? Wij als eigenaar of de oude eigenaar als plaatser (hij geeft aan dat alles correct is). Kunnen we een vrijwaring opnemen in het koopcontract? Wat als hij zelf quotes heeft bedacht met mensen waar hij nooit mee heeft gesproken? Wie is hier dan aansprakelijk voor? 1000 artikels controleren is wat veel ;) Zijn er ook voorbeeld contracten / clausules om dit uit te sluiten? Al vast bedankt!
 2. Bedankt voor jullie reacties. Wij hebben de teksten geschreven (aantoonbaar, doordat ze per mail zijn verzonden). Uiteraard zijn ze nog niet elders gepubliceerd, omdat de klant om unieke teksten vraagt. De klant is een tussenpersoon geweest en de teksten staan bij zijn klanten op een site. Het lijkt me inderdaad, dat het auteursrecht nog gewoon bij ons ligt. Wij hebben immers nooit een betaling ontvangen. Toch treffen wij de teksten op diverse sites aan. Het lijkt me een moeilijke weg om die sites nu te dwingen om de teksten eraf te halen. Waarschijnlijk heeft deze persoon hem wel betaald. Het enige wat we waarschijnlijk zullen realiseren is dat deze tussenpersoon een "slechte" naam krijgt. Inmiddels ligt het bij een deurwaarder. Wanneer hier niets uitkomt, dan kunnen we overwegen om de sites te benaderen waar het opstaat en zelfs de hostingbedrijven. Bedankt!
 3. Goedendag, Wij hebben een tiental teksten geschreven voor een bedrijf. De communicatie verliep via een gmail adres. Eerder hadden we al een betaling ontvangen van de persoon, waarnaar verwezen werd. Na een herinnering en dreiging met deurwaarder geeft meneer aan niet te willen betalen, omdat de teksten niet voldeden. Echter alle teksten zijn goedgekeurd (per mail). Tevens zie ik ze nu op verschillende sites gepubliceerd. Een paar vragen: 1. In de aanmaning (na een maand en een vriendelijke herinnering na twee weken) heb ik de 40 euro extra administratiekosten genoemd. Nu hij echter aangeeft niet te willen betalen wil ik niet op de twee weken periode wachten. Kan ik deze toch rekenen? 2. Kan ik de websites benaderen en verzoeken om mijn teksten te verwijderen? Is het nu een vorm van auteursrecht schending aangezien ik nog niet betaalt ben? Of kan ik ze vragen hoe ze aan hun teksten komen? Zodat ik verder bewijs opbouw, voorzover dat nodig zou mogen zijn. Al vast bedankt!!
 4. Wat als ik de optin (naam/email) weglaat? En ook de intro bij de video's. Dus alleen repost van de video welke al te vinden is op youtube?
 5. Bedankt Walter, De video's heb ik opnieuw geupload met een intro. De video's heb ik ge-embed op een afzonderlijke pagina, waar er een stuk of 15 onder elkaar staan. Toegang krijgt men na het achterlaten van naam/email Peter.
 6. Wij willen een verzameling maken van youtube video's van commercials met een specifieke insteek. Vervolgens verspreiden wij deze op het internet met als doel om leads te genereren voor ons bedrijf. Op youtube zie ik dat redelijk (her)gebruik mag van video's. (iets wat trouwens volop gedaan wordt op youtube van deze video's met hun eigen top 5/top 10 etcetera in andere verzamelvideo's). Aangezien het om commercials gaat, is het natuurlijk een extra element van aandacht voor deze bedrijven/multinationals. Het oorspronkelijke doel van de commercial. Vraag: Mag ik de video's gebruiken met als doel om hier beter van te worden door ze in te zetten als een leadgenerator? Al vast bedankt.
 7. Voor een goed doel wil ik ter sponsoring voor meerdere bedrijven een website maken voor een (sterk) gereduceerd tarief. Nu zal ik deze een nota zenden. Echter het grootste deel (twee derde) zal naar het goede doel gaan. Aangezien het geen stichting of vereniging is, maar een prive initiatief in het buitenland is mijn vraag hoe je dit fiscaal technisch het beste kunt regelen. Volgens mij moet ik ht als prive gift overboeken en betaal ik dus ook het deel inkomstenbelasting over de gift (zelf). Uiteraard geen punt. Echter, misschien is er een andere oplossing. Al vast bedankt!
 8. Er is een opname gemaakt door iemand uit het publiek. Deze persoon heeft nu het muziekbestand gebruikt en online gezet op youtube. De organisator is het hier niet mee eens en wil het graag verwijderd zien. Wat zijn hierin de rechten en mogelijkheden? Is het een inbreuk op een auteursrecht? Het gaat om een solo stuk van een ingehuurde zanger welke begeleidt wordt door een orkest. Alle kosten zijn door de organisator gedragen. Aan een eerder verzoek om het niet online te plaatsen is geen gehoor gegeven. Wel is er nu onder een pseudoniem een andere upload gedaan waar de muziek is te horen. Al vast bedankt.
 9. Bedankt Richard voor je comment. Natuurlijk zou dat mooi zijn! ;) in mijn achterhoofd ergens dacht ik dat ik ergens had gelezen dat je bedrijven nog gewoon mag benaderen en de regels vooral voor consumenten gelden. Als dit niet klopt dan klopt het niet!
 10. Regelmatig ontvang ik berichten per mail en staat er een tekst onder dat het conform Europese wetgeving is. Ik ontvang htet op mijn zakelijke mail adres. Nu heb ik een bestand gekregen van iemand welke via een callcenter de gegeven plus emails had verrijkt. Kan ik deze zo gebruiken of ben ik dan ook daadwerkelijk in overtreding? Het gaat allemaal om bedrijven en zakelijke adressen. We willen heel gericht bedrijven in een regio benaderen. Ik dacht dat het mocht om bedrijven te benaderen. Helaas kan ik het niet weervinden. Bedankt.
 11. @ allen : bedankt voor je comments. neem jullie advise ter harte. @ marcel : erg leuk voorbeeld :) :)
 12. Bedankt voor jullie reacties. Er is vooraf een ontwerp gemaakt en ook een omschrijving van alle functies. Eigenlijk wel erg helder allemaal. ==-== punt is dat we nu maanden verder zijn en ik met lege handen sta. Had al geld kunnen gaan verdienen met de site. Is zij daar niet aansprakelijk voor?
 13. er is een aanbetaling gedaan. Deze wordt retour gestort bij annuleren. ==-== ja. wat er dan gebeurt is de vraag. Kan ik kosten verhalen voor het niet opleveren?
 14. Bedankt voor je reactie. Het is niet vooraf. We zijn al een paar maanden bezig.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept