Jump to content

Adriaan Marinus

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Address
  binnenvestgracht 23, Leiden, 2313 N, Netherlands
 • Company or organization name
  Moleculinair
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  ondernemen en doen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Doen
 • My opinion about innovation
  Verandering is de enige constante.
 1. dank allen voor jullie reactie. Ik ga er mee aan de slag.
 2. hallo, als bedrijf heb ik een zakelijke bancaire betaling overgemaakt voor een productaankoop. ongeveer (1350euro.) Door een levertijd probleem heeft het desbetreffende bedrijf niet geleverd. Ik heb het gestorte bedrag retour gevraagd (maand geleden) maar het is nog steeds niet retour geboekt. Ik heb vandaag een bericht verzonden waarin ik aangeef dat ik voor 14 juni het bedrag op mijn rekening wil hebben anders zal ik juridische maatregelen treffen. Wat kan ik het beste doen? BVD
 3. Het 'idee' is simpel. definieer een smaakpalet. maak een ingrediënt analyse en verwerk in een database ontwikkel symmetrie algoritme. Dit is een bestaande innovatieve manier om smaken met elkaar te combineren. op welke manier is dit concept te beschermen?
 4. interessante berichten, dank allemaal. Het is zeker zeer Nederlands te noemen daar is niks mis mee overigens. Begrijp mij niet verkeerd. Voldoende redenen om het niet als gereedschap in te voeren.
 5. Op dit forum kon ik niets vinden over timedoctor. Het is SW om medewerkers te monitoren in hun werktijd en activiteiten/werk die zij verzetten. Vanuit ondernemerschap kan het prettig zijn om monitoren waar de werktijd in gaat zitten als mensen op een andere werkplek zitten. Als werknemer kan het misschien intimideren door het controleaspect. Hoe kijken jullie hier tegen aan als ondernemers?
 6. Door een plotselinge ziekenhuisopname van een familielid ga ik eerst naar Groningen. Ik meldt mij niet af, maar ga kijken of ik het ga redden.
 7. U vergeet allerlei onderwerpen, zoals verlenging, opzegtermijn, overmacht, aansprakelijkheid, intellectuele eigendom, geheimhouding, concurrentie/relatiebeding, geschillen, forumkeuze, boetebepalingen, overdracht van rechten/overlijden enz. enz. Kies niet voor penny wise, pound foolish, maar voor better safe than sorry. Huur een jurist in. De ervaring leert dat deze kleine investering u tienduizenden euro's, zo niet meer, aan ellende bespaart. Ja, dit zijn inderdaad belangrijke onderwerpen. Met enz enz weet ik niet zo goed wat u nog meer bedoeld, maar dit terzijde. Dank, ik zal dit meenemen in onze besprekingen en een jurist inschakelen. U zult vast wel een idee hebben over de kosten?
 8. Na een voorbereidingstraject(*) ontstaat er een samenwerkingsmogelijkheid met een onderwijsinstelling. De bedoeling is dat ik als startende ondernemer een aantal commerciële activiteiten ontwikkel. Workshops, seminars en andere opdrachten. De commerciële mogelijkheden hebben voldoende potentie waar omzet en groei in te verwezenlijken zijn. Aankomende januari gaan we onze afspraken concretiseren in een contract. Aangezien er nog geen organisatie is begin ik als eenmanszaak maar wil ik op termijn naar een BV structuur. Beide partijen willen een overzichtelijk en eenvoudig contract. Nu zijn er uiteraard een aantal onderwerpen die wij contractueel willen vastleggen; • Duur van samenwerking, minimaal vijf jaar • Gebruik kantoor faciliteiten • Juridische verantwoordelijkheid commerciële activiteiten • Kosten en winst deling Zijn er belangrijke onderwerpen die ik over het hoofd zie? *) ondernemingsplan & canvas, communicatieplan, financiële planningsdocumenten, merk definitie en huisstijl)
 9. Dank voor jullie reactie. Soms denk ik wel eens te moeilijk. ook even de belastingdienst gebeld. Ontwikkeling lespakket voor het onderwijs is belast met 21%.
 10. Vanuit een eenmanszaak ben ik bezig met een intentie opdracht van een onderwijsinstelling voor een leergang ontwikkeling project. Bij gezamenlijke projectovereenkomst met de onderwijsinstelling zal de facturatie via eenmanszaak verlopen. Er is geen btw afdracht ivm onderwijs gerelateerde activiteit. Nu werk ik samen met deskundige(n) die content aanleveren tbv de leergang ontwikkeling. Mijn vraag; Ben ik nu wel btw plichtig als ik deze uren 'inkoop'? oftewel, als ik een deskundige factuur met btw ontvang is dit correct of kan de desbetreffende factuur ook zonder btw? bij voorbaat dank voor je reactie.
 11. hartelijk dank voor uw heldere uiteenzetting. Onze aangegeven geschatte inkomsten is slechts een getal. Uw onderbouwde samenwerkingsacitviteiten waarin gekozen wordt voor een VOF is voor ons een passende beginvorm om te starten met een duidelijke tijd en kosten administratie tbv een gezamenlijke afzonderlijke entiteit. Wat betreft een BV, is het nog steeds noodzakelijk om een DGA vergoeding in een vorm van een salariëring te hanteren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept