Jump to content

Zoveelvragen

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dat is ook de reden van mijn vraag, wij wisten destijds nog niet hoe eea zou aflopen. Maar omdat er geen correctie is gekomen of een credit, is dit al die tijd zo in de boekhouding blijven staan. Dat wil onze boekhouder er nu uithalen/corrigeren, daarom mijn vraag is dat nog nodig.
 2. Wat betekent dit, dat we er dus niks mee hoeven te doen en dus ook die btw niet hoeven te betalen begrijp ik dat goed?
 3. Beste Joost, bedankt voor de reactie. Er is niks meer met de facturen gedaan, we hebben ook geen credit gekregen. Wij waren in afwachting van een reactie/oplossing maar we hebben niks meer gehoord, mede omdat men wist dat eea niet correct was natuurlijk. Het betreft het jaar 2012.
 4. Wij hebben (onze accountant destijds) in voorgaande jaren maandelijks facturen in de boekhouding opgenomen waarvan we destijds de btw hebben terug ontvangen. Deze facturen zijn achteraf niet volledig betaald omdat wij het factuurbedrag betwistten en dat ook hebben aangegeven. Nu komt onze boekhouder met de mededeling dat wij die btw van destijds moeten terugbetalen aan de belastingdienst middels suppletie, klopt dat? Het is <7jr geleden. Dus samenvattend mijn vraag, moet je btw na meer dan 7 jaar alsnog terugbetalen aan de belastingdienst als de betreffende facturen hierva
 5. Gaan verplichte (erkende) feestdagen zoals Kerst, Pasen enz van de verlofdagen van de werknemer of zijn dit extra vrije dagen die de werkgever moet betalen bovenop de vakantiedagen.
 6. De huizen zijn nu half vrijstaand, dan wordt ons huis dus vrijstaand. Het huis wordt overigens verkocht door de bank en we zijn hierover in onderhandeling. In principe uit onderhandeld, ik wacht op taxatie van hun kant. Ik wil weten hoe wij dit voor elkaar krijgen. In eerste instantie dacht ik om het kantoorpand op te zeggen en een deel te verhuren aan de BV maar afgelopen week hebben mijn ouders gezegd dat ze bij ons willen komen wonen. Het huis willen we dan gedeeltelijk bij ons huis trekken en het achter gedeelte als zelfstandige woning voor mijn ouders houden. Wat moeten we doen? Als wij z
 7. Goedemiddag, Wij hebben de mogelijkheid om het huis direct aan onze woning te kopen (van de buren dus). Heel vroeger was dit 1 huis maar is ooit eens gesplitst. We hebben er al allerlei plannen voor. We kunnen het geheel doorbreken, deels doorbreken, geheel verhuren, deels verhuren, is de toekomst voor mantelzorg gebruiken. Maar ik vraag mij af of we het ook deels kunnen verhuren als kantoor aan onze BV. Dan zeggen we ons huidige pand op en betalen we dus eigenlijk van de huur de hypotheek. Is dit mogelijk? Het zou dan een aparte ingang, keuken en sanitair houden. De rest van de woning (o
 8. Auto wordt niet vervangen. Bedankt voor de reactie.
 9. Stoppen bijtelling voor DGA en alle overige lasten (btw afdracht) voor werkgever (de BV) als de auto verkocht wordt? Lijkt mij wel maar kan dit nergens terugvinden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept