Jump to content

mjansen

Senior
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 1. In vaste dienst (wat bijna nergens meer voorkomt) kan alleen via detachering en dan moet je blij zijn met 3000 euro per maand. Ik ben gaan zzp-en om meer te verdienen en dat doe ik nu ook aanzienlijk, het kost mij dan ook veel meer tijd dan 40 uur per week maar dat heb ik er graag voor over. Ook vind ik het wel fijn om nergens echt aan vast te zitten en gewoon eens een maand of twee vakantie kan nemen. Of dat ik eens een leuk project tussendoor zou kunnen doen. Ik lees vaak over zzp-ers die een jaar of langer aan één project werken, in de ICT is het best normaal dat dit voorkomt en in de bouw zijn maar weinig projecten die binnen een jaar afgerond zijn. Volgende week maar eens de belastingdienst bellen en een adviesgesprek aanvragen, dan mogen ze mij eens precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Bij mijn VAR aanvraag heb ik aangegeven minder dan drie opdrachtgevers te hebben en heb de VAR-WUO voor 2016 ook gekregen. Je moet toch in de zakelijke dienstverlening langer dan een jaar voor een opdrachtgever kunnen werken?
 2. Na een gesprekje met de opdrachtgever is het mij duidelijk geworden dat ze dit bureau gebruiken om alle contracten onder te brengen. Mijn opdrachtgever heeft er geen verstand van en laat de contracten dan via dat bureau lopen. Op zich is dat natuurlijk niet zo slecht, zo is het opdrachtgeverschap van allebei de kanten in een contract gedekt en is het duidelijk dat ik niet in loondienst ben.
 3. De wet DBA komt er aan en opdrachtgevers gaan zichzelf indekken. Mijn opdrachtgever gaat alles met ZZP-ers factureren via brainnet.nl zodat ze geen enkel risico meer lopen. Dit is dus precies wat de meeste ZZP-ers hadden verwacht, de opdrachtgever zoekt wel een manier om het risico te verlagen. Ondertussen moet die tussenpartij ook betaald worden en blijft er minder over voor de ZZP-er. Zijn er misschien mensen die hier meer over weten en nu ook op zoek zijn naar een goede oplossing voor die DBA?
 4. Je klopt het is eigenljk een eenmanszaak. Payrolling lijkt mij ook de juiste oplossing. Iemand misschien een tip voor een bedrijf, er zijn er erg veel die de dienst aanbieden.
 5. Vorig jaar als ZZP-er begonnen om mezelf te verhuren aan een grote opdrachtgever. De opdracht is al twee keer verlengt en de opdracht begin nu ook groter te worden. In de loop van dit jaar zal ik werk hebben voor 3 personen maar ik wil geen echt werkgeversrisico lopen. Liever blijf ik ook als ZZP werken maar als er drie man voor mij werkt zijn de verdiensten een stuk leuker. Nu zat ik dus te kijken naar een manier om mensen in te huren(geen zzp-ers) waarbij ik zo min mogelijk administratie en risico loop en dat de werknemers toch een leuk loon en ook wat zekerheid hebben (WW en ZW). Ik had al even gekeken naar payrolling maar zijn er nog andere manieren om dit voor elkaar te krijgen?
 6. Ik heb de link van Erik ook nog even goed bekeken en ik kan het ook doen met die 1,5% regeling. In mijn berekening komt dat ongeveer wel uit met de werkelijkheid, ik hoef dan niet na te denken of een km zakelijk of privé is voor de omzetbelasting, en geen sluitende km-registratie bij te houden. In ieder geval allemaal bedankt weer voor de snelle antwoorden.
 7. Die 19 cent klopt, maar je mag ook voor alle kosten (onderhoud en brandstof) van je auto de BTW terugvragen over het zakelijk deel wat je met de auto gereden hebt. Over woonplaats werd ik door iemand anders gewezen op dit artikel http://wetten.overheid.nl/BWBR0011353/Hoofdstuk3/Afdeling32/Paragraaf322/Artikel317/geldigheidsdatum_02-01-2016 en die geeft aan dat ik dit twee jaar mag doen voordat mijn woonplaats veranderd moet worden naar waar de chalet staat.
 8. Verkapt loondienst is het niet echt, de opdracht begon als 10 weken en ik mag het naar eigen inzicht invullen, de opdracht is nu al twee keer verlengt en zou nog wel een paar keer verlengt kunnen worden. Dat de opdracht steeds verlengt wordt komt omdat het een bouwproject is wat nog een aantal jaar zal duren. Het bouwbedrijf heeft een opdrachtgever die per 3-4 maanden werk uitbesteed waardoor er geen zekerheid is. De (eis) dat ik daar op kantoor werkt heeft te maken met dat er elke dag veel overleg is en input van mijn kant over de werkprocessen van dat bedrijf. Ook ondersteun ik de werknemers daar met hun werkzaamheden zodat ze die beter en sneller leren uitoefenen. Als de opdracht echt langer dan een jaar gaat duren zal ik contact opnemen met de BD om eens te kijken hoe zij er tegenaan kijken. @ Highio, ik heb alle km's en verblijven geregistreerd. Mijn week ziet er als volgt uit ma - van woonhuis naar werk naar chalet di, wo, do - van chalet naar werk naar chalet vr - van chalet naar werk naar woonhuis Ik vind het allemaal zakelijke km's, en dat wordt ook zo aangemerkt voor de IB maar de eisen voor de omzetbelasting snap ik niet helemaal, vandaar dan ook mijn vraag.
 9. Sinds de start van mijn bedrijf reken ik alleen 19 cent/km als kosten voor zakelijke km's. Vorige week kwam ik er achter dat ook de BTW terug te vragen is over de zakelijke km's. Na veel lezen kwam ik er achter dat woon-werk verkeer niet zakelijk is voor de omzetbelasting, als je een vaste werkplek hebt. Als ZZP heb je eigenlijk geen vaste werkplek maar mijn opdrachtgever ziet mij toch wel erg graag 5 dagen per week op kantoor verschijnen. (opdracht duurt ongeveer 12 maanden) Zijn de km's die ik maak om naar de opdrachtgever te rijden nu dan wel of niet zakelijk voor de omzetbelasting?
 10. Alternate heeft een b2b afdeling, in een ver verleden kocht ik daar het meeste in. Vaak was het nog goedkoper dan bij de echte groothandel. https://www.alternate-b2b.nl/ Andere groothandel die ik wel eens gebruikte was BAS http://www.basdistributie.nl/
 11. Ik huur ook al 6 maanden een chalet 2 uur rijden van mijn woonplaats, na het lezen van bovenstaande link moet ik misschien toch maar eens denken aan verhuizen aangezien de opdracht weer verlengt is.
 12. Ik zal ongeveer 30% van de woning zelf financieren vanuit die sok. Zijn banken dan een stuk makkelijker bij het geven van een hypotheek?
 13. Dat had ik inderdaad al gelezen. Ik ben ook nog aan het oriënteren, ik wil graag het meeste al weten voordat ik een hypotheekgesprek aanga bij een partij. Daarom ook mijn vraag over de quote van de ABN website, die vraag is inmiddels beantwoord.
 14. Ik huur op dit moment een huis á 700 euro per maand en zou graag willen verhuizen. Sociale huur kan niet omdat ik niet lang genoeg ingeschreven sta. Particulier huren kan niet omdat je 99/100 keer je inkomsten moet overleggen van de afgelopen 3 jaar en een werkgeversverklaring moet hebben. Ik heb dus twee keuzes, blijven wonen waar ik nu woon of een huis kopen. Ik kies dus voor dat laatste omdat ik dan een stuk dichter bij de Randstad kan gaan wonen(meer werk) en mijn maandlasten een stuk lager zullen zijn bij mijn woonwensen. Ontopic, had ik het dus toch goed geinterpreteerd dat die voorwaarde van de ABN een beetje raar was. Ik had al wel even bij Florius gekeken, Rabobank eigenlijk nog niet.
 15. Ik heb vanaf dat ik ZZP-er ben pas echt inkomen, inkomen over 2014 was iets van 5000 euro uit een bijbaantje naast mijn studie. Zo ver ik heb kunnen vinden vragen alle banken minimaal 3 jaar inkomen, ABN is de enige die met 1 jaar genoegen neemt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept