Jump to content

Ms.E

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dank je. Ik zal een fiscalist hier zoeken en in het nieuwe land.
 2. Dank je voor je reactie! Als iemand een goede fiscalist met ervaring op dit gebied weet, hoor ik het graag! Je zegt: Verder niet iets om zomaar te doen: Wat zijn punten waar ik rekening mee moet houden? (Belastingtechnisch, of ook op andere gebieden?)
 3. Ik ben me aan het oriënteren om te emigreren naar een ander Europees land. (Geen belasting-gerelateerde keuze). Ik wil mijn Nederlandse BV aanhouden. Ik zal ieder kwartaal minstens een week in Nederland komen werken. De BV bedient uitsluitend NL klanten. Onder anderen op locatie. De medewerkers werken (nog) niet vanaf een vast kantoor. Ik zou hier evt wel een klein kantoortje voor in kunnen richten. Kan ik deze BV in Nederland aan blijven houden, of moet ik dan iets veranderen aan de opzet om dit voor elkaar te krijgen?
 4. Dank je dat je ingaat op mijn vraag. Ik ben dus op zoek naar een gerenomeerd bureau. Heb jij daar voorbeelden van?
 5. Ik vermoed hiermee dat je de betreffende overheidsinstantie nodig hebt voor uitvoering van je plan? En dat je zonder hen toestemming je plan niet uit kan voeren? Schat ik dat goed in? Heb je al gesprekken gevoerd met die overheidsinstantie? Wat is hen mening/weerwoord op jouw plannen? Vermoedelijk heb je een "nee" ontvangen? Met welke redenen? Bijv. bestemmingsplan, omgevingsvergunning, bepaalde (regionale) wet- en regelgeving waardoor de overheidsinstantie jouw plan niet accepteert. Of, als het niets met bovenstaande van doen heeft, dat er andere redenen zijn waarom overheidsinstantie niet meegaat in je plan? Dan zullen deze eerst uitgediept moeten worden. De enige optie lijkt mij dat je met de overheidsinstantie in gesprek gaat en samen met hen je plan nader bespreekt en vervolgens de mogelijkheden bekijkt om het wel te realiseren. Ja inderdaad heb ik die overheidsinstantie nodig. En zij nemen over het algemeen alleen grote jongens mee. Dus moet ik zelf met bewijs aankomen dat mijn plan goed is, dan kunnen ze wettelijk gezien niet om mij heen. Daar komt het een beetje op neer. Met ze in gesprek gaan is helaas geen optie.
 6. Overheidsinstanties zijn doorgaans eigenwijs genoeg om dat soort briefjes straal te negeren. Als kosten geen rol spelen kun je natuurlijk een haalbaarheidsstudie laten doen door McKinsey, Berenschot, Deloitte, Boston Consulting Group of Twynstra Gudde. Ik denk persoonlijk dat je beter kunt zorgen voor een plan dat deugt dan voor een briefje dat zegt dat het deugt. Dank je. Dit zouden misschien opties kunnen zijn. Kosten spelen helaas wel een rol :) dus ik moet even kijken of dit haalbaar is. En of er twijfel kan bestaan aan de deskundigheid van de betreffende partij. Een accountant wordt bijv. al niet als deskundige gezien. Een bank wel. (Maar die geven alleen een oordeel als er financieringsbehoefte bestaat, wat niet het geval is). Vandaar dat ik dacht aan een partij die voor andere overheidsinstanties beoordeelt. Bijvoorbeeld als iemand een onderneming wil starten vanuit een UWV situatie, door wie wordt dat beoordeeld? Indien ik een deskundigenoordeel kan overleggen kan de betreffende overheidsinstantie deze overigens niet zomaar negeren. En mijn plan ziet er goed uit, dus ik heb wel het vertrouwen in de uitkomst van het oordeel.
 7. IMK zou ideaal zijn. Wat ik van ze begrijp is dat ze wel een ondernemingsplan beoordelen om te kijken waar je het kunt verbeteren, maar geen oordeel geven in de zin van: Wel of niet haalbaar. Ik ben nog met ze in gesprek en ik heb het idee dat er een hoop miscommunicatie is, dus ik hoop dat we er uit komen. Maar ik ben ondertussen al wel op zoek naar een andere optie.
 8. Oké zal ik het zo zeggen: Ik heb een rapport/verslag/brief/etc nodig waarin staat dat mijn plannen voldoende kans van slagen hebben, waar deze overheidsinstantie niet omheen kan. Welke organisatie zou mij daaraan kunnen helpen?
 9. Dank je voor het meedenken Highio. Het gaat echter niet om een aanscherping van het ondernemingsplan. Het gaat om het beoordelen van het ondernemingsplan door een gerenommeerde organisatie, zodat ik dat als argument kan gebruiken bij de overheidsinstantie.
 10. Ik wil mijn ondernemingsplan laten beoordelen, om steviger te staan tegenover een overheidsinstantie waar ik mee te maken heb. Het gaat om een oordeel over de haalbaarheid, niet om adviezen. Iets wat ik op tafel kan gooien en zeggen: *** is van mening dat mijn plan een goede kans van slagen heeft. Ik heb al contact met IMK, maar zij blijven hangen in het willen geven van adviezen. Ik heb NIHA gevonden, daar zal ik contact mee opnemen. Wie heeft er nog meer ideeën? Ik zoek organisaties die ook daadwerkelijk serieus genomen worden door een overheidsinstantie. Welke organisatie doet bijv. de beoordeling van de ondernemingsplannen voor UWV etc?
 11. Je hebt gelijk Erik, dat het per situatie afhankelijk is of een eenmanszaak of een BV voordeliger is. Ik probeer dat voor mijn (ingewikkelde) situatie te berekenen, maar ik vind het lastig te achterhalen waar ik de verschillen moet vinden. Ik wil beginnen met een eerste storting aan kapitaal in mijn bedrijf. Als er dan winst gemaakt wordt, om dit bedrag dan weer terug naar prive te zetten. Als mijn bedrijf een BV wordt, dan zou ik denken dat een lening van prive naar BV daarvoor de handigste mogelijk is. Of is dat ook niet zo simpel? Dank je voor het meedenken Erik.
 12. Dank je wel! Dus de IMK winstvrijstelling en lagere accountantskosten zijn redenen voor een eenmanszaak, of zijn er nog meer? Je zegt, dat ik geld wat ik in de BV stop terug kan krijgen zonder belasting te betalen. Ik dacht dat het geld wat ik in de BV stop op dat moment eigendom wordt van de BV. Kun je hier iets over uitleggen?
 13. In navolging op een eerder bericht van mij heb ik nog een paar vragen over deze twee rechtsvormen. * Waarom zou een eenmanszaak voordeliger zijn, als ik: - de urennorm niet haal - in een BV mezelf een lager DGA loon toeken (in overleg belastingdienst) * Hoe zit het met vermogen (spaargeld) wat ik investeer? Als ik dat in een BV stop, kan ik het dan niet meer terugkrijgen zonder er belasting over te betalen? Kan ik het dan beter uitlenen aan de BV? Als ik het uitleen, blijft het dan bij mijn vermogen in box 3 staan? Als ik het in een eenmanszaak stop, dan telt het niet mee voor de belasting en kan ik er mee schuiven tussen zaak en privé, maar dat bedrag zal niet onbeperkt zijn neem ik aan?
 14. Kosten die ik maak voordat ik een onderneming heb, om te achterhalen of mijn idee levensvatbaar is, kan ik die later verrekenen met de winst?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept