Ms.E

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ms.E

  1. Dank je. Ik zal een fiscalist hier zoeken en in het nieuwe land.
  2. Dank je voor je reactie! Als iemand een goede fiscalist met ervaring op dit gebied weet, hoor ik het graag! Je zegt: Verder niet iets om zomaar te doen: Wat zijn punten waar ik rekening mee moet houden? (Belastingtechnisch, of ook op andere gebieden?)
  3. Ik ben me aan het oriënteren om te emigreren naar een ander Europees land. (Geen belasting-gerelateerde keuze). Ik wil mijn Nederlandse BV aanhouden. Ik zal ieder kwartaal minstens een week in Nederland komen werken. De BV bedient uitsluitend NL klanten. Onder anderen op locatie. De medewerkers werken (nog) niet vanaf een vast kantoor. Ik zou hier evt wel een klein kantoortje voor in kunnen richten. Kan ik deze BV in Nederland aan blijven houden, of moet ik dan iets veranderen aan de opzet om dit voor elkaar te krijgen?
  4. Dank je dat je ingaat op mijn vraag. Ik ben dus op zoek naar een gerenomeerd bureau. Heb jij daar voorbeelden van?
  5. Ik vermoed hiermee dat je de betreffende overheidsinstantie nodig hebt voor uitvoering van je plan? En dat je zonder hen toestemming je plan niet uit kan voeren? Schat ik dat goed in? Heb je al gesprekken gevoerd met die overheidsinstantie? Wat is hen mening/weerwoord op jouw plannen? Vermoedelijk heb je een "nee" ontvangen? Met welke redenen? Bijv. bestemmingsplan, omgevingsvergunning, bepaalde (regionale) wet- en regelgeving waardoor de overheidsinstantie jouw plan niet accepteert. Of, als het niets met bovenstaande van doen heeft, dat er andere redenen zijn waarom overheidsinstantie niet meegaat in je plan? Dan zullen deze eerst uitgediept moeten worden. De enige optie lijkt mij dat je met de overheidsinstantie in gesprek gaat en samen met hen je plan nader bespreekt en vervolgens de mogelijkheden bekijkt om het wel te realiseren. Ja inderdaad heb ik die overheidsinstantie nodig. En zij nemen over het algemeen alleen grote jongens mee. Dus moet ik zelf met bewijs aankomen dat mijn plan goed is, dan kunnen ze wettelijk gezien niet om mij heen. Daar komt het een beetje op neer. Met ze in gesprek gaan is helaas geen optie.
  6. Overheidsinstanties zijn doorgaans eigenwijs genoeg om dat soort briefjes straal te negeren. Als kosten geen rol spelen kun je natuurlijk een haalbaarheidsstudie laten doen door McKinsey, Berenschot, Deloitte, Boston Consulting Group of Twynstra Gudde. Ik denk persoonlijk dat je beter kunt zorgen voor een plan dat deugt dan voor een briefje dat zegt dat het deugt. Dank je. Dit zouden misschien opties kunnen zijn. Kosten spelen helaas wel een rol :) dus ik moet even kijken of dit haalbaar is. En of er twijfel kan bestaan aan de deskundigheid van de betreffende partij. Een accountant wordt bijv. al niet als deskundige gezien. Een bank wel. (Maar die geven alleen een oordeel als er financieringsbehoefte bestaat, wat niet het geval is). Vandaar dat ik dacht aan een partij die voor andere overheidsinstanties beoordeelt. Bijvoorbeeld als iemand een onderneming wil starten vanuit een UWV situatie, door wie wordt dat beoordeeld? Indien ik een deskundigenoordeel kan overleggen kan de betreffende overheidsinstantie deze overigens niet zomaar negeren. En mijn plan ziet er goed uit, dus ik heb wel het vertrouwen in de uitkomst van het oordeel.
  7. IMK zou ideaal zijn. Wat ik van ze begrijp is dat ze wel een ondernemingsplan beoordelen om te kijken waar je het kunt verbeteren, maar geen oordeel geven in de zin van: Wel of niet haalbaar. Ik ben nog met ze in gesprek en ik heb het idee dat er een hoop miscommunicatie is, dus ik hoop dat we er uit komen. Maar ik ben ondertussen al wel op zoek naar een andere optie.
  8. Oké zal ik het zo zeggen: Ik heb een rapport/verslag/brief/etc nodig waarin staat dat mijn plannen voldoende kans van slagen hebben, waar deze overheidsinstantie niet omheen kan. Welke organisatie zou mij daaraan kunnen helpen?
  9. Dank je voor het meedenken Highio. Het gaat echter niet om een aanscherping van het ondernemingsplan. Het gaat om het beoordelen van het ondernemingsplan door een gerenommeerde organisatie, zodat ik dat als argument kan gebruiken bij de overheidsinstantie.
  10. Ik wil mijn ondernemingsplan laten beoordelen, om steviger te staan tegenover een overheidsinstantie waar ik mee te maken heb. Het gaat om een oordeel over de haalbaarheid, niet om adviezen. Iets wat ik op tafel kan gooien en zeggen: *** is van mening dat mijn plan een goede kans van slagen heeft. Ik heb al contact met IMK, maar zij blijven hangen in het willen geven van adviezen. Ik heb NIHA gevonden, daar zal ik contact mee opnemen. Wie heeft er nog meer ideeën? Ik zoek organisaties die ook daadwerkelijk serieus genomen worden door een overheidsinstantie. Welke organisatie doet bijv. de beoordeling van de ondernemingsplannen voor UWV etc?
  11. Je hebt gelijk Erik, dat het per situatie afhankelijk is of een eenmanszaak of een BV voordeliger is. Ik probeer dat voor mijn (ingewikkelde) situatie te berekenen, maar ik vind het lastig te achterhalen waar ik de verschillen moet vinden. Ik wil beginnen met een eerste storting aan kapitaal in mijn bedrijf. Als er dan winst gemaakt wordt, om dit bedrag dan weer terug naar prive te zetten. Als mijn bedrijf een BV wordt, dan zou ik denken dat een lening van prive naar BV daarvoor de handigste mogelijk is. Of is dat ook niet zo simpel? Dank je voor het meedenken Erik.
  12. Dank je wel! Dus de IMK winstvrijstelling en lagere accountantskosten zijn redenen voor een eenmanszaak, of zijn er nog meer? Je zegt, dat ik geld wat ik in de BV stop terug kan krijgen zonder belasting te betalen. Ik dacht dat het geld wat ik in de BV stop op dat moment eigendom wordt van de BV. Kun je hier iets over uitleggen?
  13. In navolging op een eerder bericht van mij heb ik nog een paar vragen over deze twee rechtsvormen. * Waarom zou een eenmanszaak voordeliger zijn, als ik: - de urennorm niet haal - in een BV mezelf een lager DGA loon toeken (in overleg belastingdienst) * Hoe zit het met vermogen (spaargeld) wat ik investeer? Als ik dat in een BV stop, kan ik het dan niet meer terugkrijgen zonder er belasting over te betalen? Kan ik het dan beter uitlenen aan de BV? Als ik het uitleen, blijft het dan bij mijn vermogen in box 3 staan? Als ik het in een eenmanszaak stop, dan telt het niet mee voor de belasting en kan ik er mee schuiven tussen zaak en privé, maar dat bedrag zal niet onbeperkt zijn neem ik aan?
  14. Kosten die ik maak voordat ik een onderneming heb, om te achterhalen of mijn idee levensvatbaar is, kan ik die later verrekenen met de winst?
  15. Goed idee om dit eens goed uit te rekenen, om te kijken of het zinvol is. Als ik bij genoeg winst in de laagste WAO klasse kan blijven, zou ik terug kunnen vallen. Als ik dan helemaal uit de klassen zou vallen, zou ik na een aantal jaar niet meer terug kunnen. Toch weer een gesprek met het UWV dan denk ik. Kan dat? Dat als een partner het DGA loon krijgt, ik dan in dienst ga voor een klein aantal uur inkomen? Ik zou nog niet weten hoe ik dit in de praktijk zou moeten brengen, maar puur om de mogelijkheden te onderzoeken. Ik zal idd met beiden in gesprek gaan als dit de juiste vorm blijkt voor mij. Of misschien hebben zij een advies. Of is dat te optimistisch gedacht? Nee, geen verlaging ivm onvoldoende winstgevendheid, maar ivm arbeidsongeschiktheid. http://www.geldenrecht.nl/artikel/2012-05-21/ondernemer-arbeidsongeschikt-en-de-belasting Precies! Wat voor iemand zou hier met mij op een creatieve manier over willen brainstormen? Een accountant? Goeie tip, dank je wel! Dank jullie allemaal voor het meedenken!
  16. Bij de WIA loont werken. Bij de oude WAO niet, omdat dit met AO klassen gaat kan dit erg nadelig uitpakken als ik net zo'n klassen-grens overtreed. Ik heb niet het idee dat ik kan 'werken' in de zin van werken. De arts zag mogelijkheden voor mij tot 10 uur werken, met zoveel aanpassingen, dat er in het hele land geen baan te vinden was voor mij. Dus compleet niet realistisch. Een paar mailtjes versturen per dag en telefoontjes plegen, dat kan ik wel. Is dit werken? Ik denk het wel, dat ik hiermee mijn eigen aangepaste werkplek zou creëren. Dat mag dus wel van UWV, maar verstandig vinden ze het niet. Zoals het er nu uit ziet, kan ik het ook niet verstandig maken. Terugvallen in de WAO kan dus idd maar een bepaald aantal jaar. Stel dat ik een aantal jaar winst draai en daarna ook dit 'werk' niet meer kan, dan heb ik dus niets meer om op terug te vallen. Dat kan ik in mijn situatie echt niet riskeren. En een AO verzekering afsluiten zal ook niet lukken. Of bestaan er AO verzekeringen met een acceptatieplicht? Je zegt dat een DGA loon aangepast wordt zo gauw als de winst toereikend is. Ik had begrepen dat dit niet het geval is, als ik aan kan tonen dat ik door AO maar parttime kan werken, dat het DGA loon dan hierop aangepast kan worden. Dan zal ik dit toch bij de belastingdienst moeten informeren denk ik. Ik zie daarin de enige mogelijkheid om dit werkbaar te maken. Of zou ik kunnen aanvoeren dat 30 minuten per dag geen werk is? Ik denk niet dit iets gaat worden. Zou het een mogelijkheid zijn als ik met een partner samen ga werken en die andere persoon DGA maken?
  17. Het UWV kon me alleen melden, dat ik beter geen bedrijf kan starten :-( Dat de bedrijfsvorm van belang is, dacht ik zelf omdat inkomen uit arbeid gekort wordt. Inkomen uit dividend niet. Vandaar dat ik zelf ook dacht dat een BV (met aangepast DGA loon) misschien een betere ondernemersvorm zou zijn. Of denk ik hier veel te ingewikkeld? Wat verbaasd je aan het feit, dat ik maar 10 uur per week mag werken? Dit is op basis van het medisch advies. Of had ik 'kan' moeten schrijven? Mijn werkzaamheden zullen bestaan uit het versturen van mailtjes aan klanten, het op afstand aansturen van medewerkers, heel soms op locatie aansturen, administratieve handelingen.
  18. Niemand enig idee? Waar zou ik met deze vraag terecht kunnen? KVK? Accountant? Meteen gesprek aanvragen belastingdienst?
  19. Ik heb een (oude)WAO uitkering ivm een chronische progressieve ziekte. Ik mag naast mijn uitkering 10 uur werken. Echter, wordt dit dan wel gekort op mijn uitkering, in veel situaties zelfs meer dan dubbel. Ik speel nu met het idee om een bedrijf te starten, waarbij een dienst aangeboden wordt. Ik zal mijn werkzaamheden kunnen beperken tot het versturen van wat mailtjes. Hier zal ik per dag zo'n 10-30 minuten mee bezig zijn. Heel soms zal ik op locatie (in heel NL) moeten zijn, ongeveer 5x een uur per jaar. Ik zal werken met medewerkers op oproepbasis. Ik hoop hier natuurlijk veel geld mee te verdienen, maar realistischer is dat ik het eerste jaar hier maar een paar duizend euro aan over hou. Daarna hoop ik wel dat dit inkomen gaat groeien. Ik zit nu te dubben in wat voor ondernemingsvorm ik dit het beste kan gieten. - Bij een eenmanszaak verwacht ik al mijn inkomsten meer dan dubbel in te moeten leveren. Ik voldoe ook niet aan de urennorm, wat heeft dit voor gevolgen? - Er is mij geadviseerd om met iemand een stille vennootschap te starten. Maar in dat geval zal ik helemaal geen mailtjes mogen sturen of op locatie aanwezig mogen zijn toch? - Ik overweeg een BV, waarbij ik het DGA loon aan laat passen aan de uren die ik erin steek, is dit een realistische mogelijkheid? Wat zijn hier negatieve gevolgen van? - Heeft iemand een beter idee, hoe ik dit kan regelen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.