Jump to content

Miss

Senior
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Miss

  Bestuurder in dienst

  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. Ik ben momenteel weer een tijdje in dienst bij een bedrijf. Een BV. Nu is het zo dat de eigenaar van de BV mij bestuurder wil maken van de organisatie. Maar ik vroeg mij af of ik hiermee mijn rechten mbt WW niet verspeel. Ik zou dan gewoon in loondienst blijven. Ik word geen eigenaar. En hoe zit het met verantwoordelijkheden? De eigenaar kon mij geen antwoord geven omdat hij het zelf niet weet. Misschien kan iemand mij hier antwoord op geven. Of misschien heeft iemand nog wat tips.
 2. Daarover is in dit draadje al gediscussierd. Dank je ;D
 3. Er is een ondernemingsplan. Wel een korte maar hij is er. Ik geef toe ik ben geen figuur voor die hele papierwinkel :-\ . De techniek in mijn vakgebied beheers ik erg goed. Mensen zoeken mij nu al op. Ik wil daar graag mijn werk van maken. Ik ga werkzaam zijn in de bouw (zeer gespecialiseerd) . En er komen nu ook grote bedrijven om de hoek kijken die bij mij aankloppen. En dat zijn geen misselijke offertes die er uitgebracht gaan worden. Tevens het risico daarin. Vandaar toch de BV.
 4. Ik heb inderdaad gedacht aan een holding met werkmaatschappij. Mijn financieel adviseur zei dat het nadeel is dat dit financieel meer administratie vereist en wat meer kosten met zich mee gaat brengen. De parttime medewerker is niet mijn levenspartner. Dus dat scheelt dan op dat vlak om maar zo te zeggen. Ik zit straks om te tafel hierover. Ik weet in grove lijnen wat hij wil. Maar het moet even verder getuned worden. En uiteraard wil hij dat ik maandag a.s. al start.
 5. Ik heb over 1,5 week een afspraak staan bij de notaris. Ik heb momenteel alleen een issue (zie mijn andere topic DGA verhuurt zich aan ander bedrijf of in loondienst) Prijzen e.d. heb ik al voor de aanvragen en logo is er ook. Maar ik wil graag vast offertes uitbrengen voor de klanten en klanten bezoeken. Ik vermeld ook overigens overal bij dat ik 1 oktober officieel start.
 6. Eind van de maand wil ik definitief met een BV beginnen. Maar kan ik alvast een BV i.o. oprichten? Ik krijg momenteel al een hoop aanvragen binnen terwijl ik officieel nog niet gestart ben. Maar moet ik dan al salaris aan mezelf betalen of hoeft dat nog niet bij een BV i.o.?
 7. Over 1,5 week ga ik naar de notaris en kvk om mijn BV op te richten. Nu is het zo dat ik benaderd ben dat een bedrijf mij voor minimaal een jaar wil inhuren of in dienst wil nemen vanwege mijn kennis en expertise. Mijn vraag is mag een DGA zich verhuren voor een x aantal uur per week aan een andere BV? Of is het verstandiger om bij het bedrijf in loondienst te gaan voor een x aantal uren? In mijn BV komt overigens 1 persoon parttime in dienst. Ik weet niet of dit van belang is.
 8. Ik neem aan dat een thuiskantoortje niet aftrekbaar is. De bedoeling was in eerste instantie om thuis een kamertje om te bouwen tot kantoortje. Maar dit is zo ontzettend krap. Met 1 klein bureautje en een klein kastje staat de kamer al vol. De kamer heeft een oppervlakte van zo een 6 m2. Helaas ook geen goede zolder. Een kruipzolder en bereikbaar dmv vlizotrapje. Ik woon in een klein huisje. En een bureau past niet in mijn woonkamer. Misschien heeft een ervaren iemand nog tips wat een optie zou zijn :).
 9. Dank je wel voor de reactie. Als het pand 800 euro pm zou kosten ex btw is er dan nog een deel huur aftrekbaar?
 10. Ik zit toch is een beetje rond te kijken voor een klein pandje. Nu had ik een leuk pandje gezien. Maar het volgende staat er bij: Huurprijs: €X,= per maand, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting. Komt hier dan nog 21% belasting over heen? En is het verstandig om een pand met over zonder BTW te huren?
 11. Dank jullie voor de info. Nu was ik nog even benieuwd naar het volgende. Bij een bedrijventerrein bij mij in de buurt kan ik een kantoortje huren van 90m2 voor een X bedrag per maand incl servicekosten/water en lokale heffingen. Stroom komt hier nog bij. Ik heb dan een Eigen stroom meter. Alleen dit kantoortje wordt dan verhuurd obv onderverhuur. Er zit een ander bedrijf in het pand, maar die gebruikt het kantoor niet. Het kantoor staat al 3 jaar leeg. Nu vroeg ik mij af hoe het zit met de aftrekbaarheid van de huur. Is dit dan ook aftrekbaar van de belasting?
 12. Ik ben voornemens om een BV op te starten maar ik vroeg mij af of er als DGA nog regels zijn omtrent bijtelling voor een auto uit de zaak. Ik zit er aan te denken om deze ook prive te rijden. Hiervoor was ik in loondienst en had toen een bus van de zaak. Hier betaalde ik ook bijtelling voor. Ik weet het, zoiets kost erg veel maar dat terzijde. maar ik vroeg me af als ik als DGA prive ga rijden met auto van de zaak dan betaal ik uiteraard bijtelling. maar zitten daan nog aftrekposten aan of is dat een ander percentage als in loondienst? Bij loondienst werd ik aangeslagen voor 52%. is dit bij DGA ook?
 13. Na wat tips van personen hier op het forum en van een adviseur zit ik toch heel erg te denken om een BV als rechtsvorm voor mijn bedrijfje te doen. Maar nu wees iemand mij er op dat ik voor mijn materieel/materiaal het beste een holding kan oprichten. Mocht mijn bedrijf failliet gaan dan staan mijn spullen veilig. Is dit nodig om dit gelijk op te richten met de BV of moet je dit naderhand doen? En klopt het dat een holding ernaast voordelen bied, maar zijn er ook nadelen?
 14. Ik had even geinformeerd en in de loods mag geen kantoor gebouwd worden of een ruimte waar je kan zitten. Ik heb ook geinformeerd bij de verhuurder (heb huurwoning) en die wist het eigenlijk niet. In de huurvoorwaarden stond niks. Die ging het uitzoeken. Op de site van me gemeente zag ik het volgende: 2. Mag ik een bedrijf aan huis beginnen? Beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten in een woning en/of bijgebouw zijn toegestaan, mits daardoor de woonfunctie en het woonmilieu niet worden aangetast en/of het bestaande voorzieningenniveau niet wordt ontwricht. In bestemmingsplannen waar geen regeling is opgenomen met betrekking tot beroepsuitoefening aan huis, kan gemeente ...... in sommige gevallen vrijstelling van de geldende bestemmingsplanvoorschriften verlenen. Neem voor meer informatie contact op met Vergunningen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept