Miss

Senior
  • Aantal berichten

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Miss

  1. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. Ik ben momenteel weer een tijdje in dienst bij een bedrijf. Een BV. Nu is het zo dat de eigenaar van de BV mij bestuurder wil maken van de organisatie. Maar ik vroeg mij af of ik hiermee mijn rechten mbt WW niet verspeel. Ik zou dan gewoon in loondienst blijven. Ik word geen eigenaar. En hoe zit het met verantwoordelijkheden? De eigenaar kon mij geen antwoord geven omdat hij het zelf niet weet. Misschien kan iemand mij hier antwoord op geven. Of misschien heeft iemand nog wat tips.
  2. Daarover is in dit draadje al gediscussierd. Dank je ;D
  3. Er is een ondernemingsplan. Wel een korte maar hij is er. Ik geef toe ik ben geen figuur voor die hele papierwinkel :-\ . De techniek in mijn vakgebied beheers ik erg goed. Mensen zoeken mij nu al op. Ik wil daar graag mijn werk van maken. Ik ga werkzaam zijn in de bouw (zeer gespecialiseerd) . En er komen nu ook grote bedrijven om de hoek kijken die bij mij aankloppen. En dat zijn geen misselijke offertes die er uitgebracht gaan worden. Tevens het risico daarin. Vandaar toch de BV.
  4. Ik heb inderdaad gedacht aan een holding met werkmaatschappij. Mijn financieel adviseur zei dat het nadeel is dat dit financieel meer administratie vereist en wat meer kosten met zich mee gaat brengen. De parttime medewerker is niet mijn levenspartner. Dus dat scheelt dan op dat vlak om maar zo te zeggen. Ik zit straks om te tafel hierover. Ik weet in grove lijnen wat hij wil. Maar het moet even verder getuned worden. En uiteraard wil hij dat ik maandag a.s. al start.
  5. Ik heb over 1,5 week een afspraak staan bij de notaris. Ik heb momenteel alleen een issue (zie mijn andere topic DGA verhuurt zich aan ander bedrijf of in loondienst) Prijzen e.d. heb ik al voor de aanvragen en logo is er ook. Maar ik wil graag vast offertes uitbrengen voor de klanten en klanten bezoeken. Ik vermeld ook overigens overal bij dat ik 1 oktober officieel start.
  6. Eind van de maand wil ik definitief met een BV beginnen. Maar kan ik alvast een BV i.o. oprichten? Ik krijg momenteel al een hoop aanvragen binnen terwijl ik officieel nog niet gestart ben. Maar moet ik dan al salaris aan mezelf betalen of hoeft dat nog niet bij een BV i.o.?
  7. Over 1,5 week ga ik naar de notaris en kvk om mijn BV op te richten. Nu is het zo dat ik benaderd ben dat een bedrijf mij voor minimaal een jaar wil inhuren of in dienst wil nemen vanwege mijn kennis en expertise. Mijn vraag is mag een DGA zich verhuren voor een x aantal uur per week aan een andere BV? Of is het verstandiger om bij het bedrijf in loondienst te gaan voor een x aantal uren? In mijn BV komt overigens 1 persoon parttime in dienst. Ik weet niet of dit van belang is.
  8. Ik neem aan dat een thuiskantoortje niet aftrekbaar is. De bedoeling was in eerste instantie om thuis een kamertje om te bouwen tot kantoortje. Maar dit is zo ontzettend krap. Met 1 klein bureautje en een klein kastje staat de kamer al vol. De kamer heeft een oppervlakte van zo een 6 m2. Helaas ook geen goede zolder. Een kruipzolder en bereikbaar dmv vlizotrapje. Ik woon in een klein huisje. En een bureau past niet in mijn woonkamer. Misschien heeft een ervaren iemand nog tips wat een optie zou zijn :).
  9. Dank je wel voor de reactie. Als het pand 800 euro pm zou kosten ex btw is er dan nog een deel huur aftrekbaar?
  10. Ik zit toch is een beetje rond te kijken voor een klein pandje. Nu had ik een leuk pandje gezien. Maar het volgende staat er bij: Huurprijs: €X,= per maand, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting. Komt hier dan nog 21% belasting over heen? En is het verstandig om een pand met over zonder BTW te huren?
  11. Dank jullie voor de info. Nu was ik nog even benieuwd naar het volgende. Bij een bedrijventerrein bij mij in de buurt kan ik een kantoortje huren van 90m2 voor een X bedrag per maand incl servicekosten/water en lokale heffingen. Stroom komt hier nog bij. Ik heb dan een Eigen stroom meter. Alleen dit kantoortje wordt dan verhuurd obv onderverhuur. Er zit een ander bedrijf in het pand, maar die gebruikt het kantoor niet. Het kantoor staat al 3 jaar leeg. Nu vroeg ik mij af hoe het zit met de aftrekbaarheid van de huur. Is dit dan ook aftrekbaar van de belasting?
  12. Ik ben voornemens om een BV op te starten maar ik vroeg mij af of er als DGA nog regels zijn omtrent bijtelling voor een auto uit de zaak. Ik zit er aan te denken om deze ook prive te rijden. Hiervoor was ik in loondienst en had toen een bus van de zaak. Hier betaalde ik ook bijtelling voor. Ik weet het, zoiets kost erg veel maar dat terzijde. maar ik vroeg me af als ik als DGA prive ga rijden met auto van de zaak dan betaal ik uiteraard bijtelling. maar zitten daan nog aftrekposten aan of is dat een ander percentage als in loondienst? Bij loondienst werd ik aangeslagen voor 52%. is dit bij DGA ook?
  13. Na wat tips van personen hier op het forum en van een adviseur zit ik toch heel erg te denken om een BV als rechtsvorm voor mijn bedrijfje te doen. Maar nu wees iemand mij er op dat ik voor mijn materieel/materiaal het beste een holding kan oprichten. Mocht mijn bedrijf failliet gaan dan staan mijn spullen veilig. Is dit nodig om dit gelijk op te richten met de BV of moet je dit naderhand doen? En klopt het dat een holding ernaast voordelen bied, maar zijn er ook nadelen?
  14. Ik had even geinformeerd en in de loods mag geen kantoor gebouwd worden of een ruimte waar je kan zitten. Ik heb ook geinformeerd bij de verhuurder (heb huurwoning) en die wist het eigenlijk niet. In de huurvoorwaarden stond niks. Die ging het uitzoeken. Op de site van me gemeente zag ik het volgende: 2. Mag ik een bedrijf aan huis beginnen? Beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten in een woning en/of bijgebouw zijn toegestaan, mits daardoor de woonfunctie en het woonmilieu niet worden aangetast en/of het bestaande voorzieningenniveau niet wordt ontwricht. In bestemmingsplannen waar geen regeling is opgenomen met betrekking tot beroepsuitoefening aan huis, kan gemeente ...... in sommige gevallen vrijstelling van de geldende bestemmingsplanvoorschriften verlenen. Neem voor meer informatie contact op met Vergunningen
  15. Nu had ik nog is zitten lezen, maar ik las dat ik het volgende over tips bij werken aan huis : Personeel aannemen kan niet. Behalve als u uw nieuwe personeelslid ook meteen kost en inwoning geeft, want alleen bewoners mogen werken in een bedrijf aan huis Betekent bovenstaande dat ik wel een pand moet nemen? Ik ga 1 man personeel aannemen. Deze man zal nooit bij mij thuis komen. Hij zit altijd onderweg en als hij wat moet uitwerken dan doet hij dit thuis, mailt het door vanaf locatie of hij gooit het even af bij mij. Zelf zal ik ook niet veel op mijn kantoortje/kamertje zitten omdat ik zelf ook buiten de deur ben om te werken.
  16. Idd nu twijfel ik weer :). maar dat is alleen maar goed. Norbert wat jij aanhaalt over garantie heeft die adviseur mij niet vertelt. Hij gaf aan dat het risico in mijn vakgebied erg klein is en dat ik daarom geen BV hoefde op te starten. Het was overigens een MKB adviseur bekend met de bouwwereld. Hij gaf advies over o.a. rechtsvorm, risico's, verzekeringen die ik nodig heb etc. Je geeft aan: Staak jij volgend jaar je eenmanszaak en ontstaat er over 10 jaar schade door een constructiefout, of openbaart zich dan een bouw- of constructiefout, dan wordt die schade en de herstelkosten alsnog op jou verhaald - maar dan - bij een eenmanszaak - op jou privé. Geldt dit evt ook bij een faillisement of alleen als ik zou stoppen met het bedrijf? Als ik BV start maakt het dan nog uit bij welke notaris ik de notariele akte laat opmaken? Of zit daar geen verschil in?
  17. Ik had geinformeerd bij de makelaar voor een huurpandje. Hierbij stond minimaal huurtermijn 5 jaar. Ik heb met hem gesproken of dit ook voor 1 of 2 jaar kon en dat we dan gingen kijken hoe het allemaal loopt. Maar de makelaar zei dat het echt minimal 5 jaar moest. Minder jaren kon niet. Had wel verwacht dat dit kon. Het is zo een sort bedrijfsverzamelgebouw. Beneden bedrijfruimte en dan boven 1 of 2 kantoortjes. Van de 6 pandjes waren er maar 3 bezet en de rest stond al heel lang leeg. Ik neem aan dat ik mijn huisadres als vestigingsadres kan gebruiken dan? Niet dat ik er klanten ontvang, maar dat mensen wel een adres hebben als ze erheen zouden willen komen. @Richard. Ik wil inderdaad een bouwbedrijfje starten. En het scheelt idd gewoon geld om vanuit huis te starten.
  18. Ik ben gisteren bij een onafhankelijk adviseur geweest voor het starten van mijn bedrijfje. Nu kwam ook een evt pandje aan de orde. Ik zelf had het idee om thuis en een kamertje mijn kantoortje te maken voor de administratie, offertes uitwerken etc. Klanten ga ik hier niet ontvangen. Ik ga zelf naar de klant toe. En voor mijn materieel/materiaal heb ik een grote externe beveiligde loods. Ik heb naar bedrijfspandje bij mij in de buurt gekeken. En dan nog kleine pandjes ook. Een opslagruimte beneden en 1 kantoortje boven, maar ik schrok van deze prijs en vindt dat persoonlijk nog erg duur op het moment. Ik ben minimaal 1000 euro per maand kwijt voor alleen een pandje :-\ . Dan krijg ik daar boven op nog alle vaste lasten van het pandje. Voor mijn loods betaal ik stukken minder. De adviseur zei dat een pandje erg belangrijk was voor mijn uitstraling. Hij zei dat het meer klanten trok en dat je serieuzer genomen wordt. Maar is dat ook zo? Hij vond dat er van mijn omzet makkelijk een pandje af kon, maar ik ben nogal zuinig aangelegd ;D. Een pandje kan altijd nog denk ik dan.
  19. Sorry voor de late reactie, maar op 1 of andere manier loopt deze site op mijn laptop (Mac) niet zo fijn. Ik heb gisteren om de tafel gezeten met een onafhankelijk adviseur. Samen hebben we alles bekeken (ondernemingsplan en cijfers) en hij adviseert mij om te starten als eenmanszaak. Hij gaf aan dat als ik mijn voorwaarden goed afdicht en de juiste verzekering(en) pak dat de aansprakelijkheid dan best meevalt. Hij gaf ook aan dat ik dan kan proeven van het ondernemerschap. Ik kan hem over een half jaar zo omzetten naar een BV als het lekker loopt. Een BV is gelijk een hele instructie zei hij en voor een starter om de markt gelijk ook erg duur ondanks dat je voor de DGA een lager salaris kan aanvragen bij de belastingdienst. En hij opperde uiteraard de startersvoordeel. Maar dat vind ik terzijde. Al met al is mij een hoop duidelijk geworden, maar mijn beslissing zelf BV of eerst eenmanszaak blijft toch even lasting.
  20. Ik ben momenteel bezig om zelf een klein bedrijfje op te starten in de bouw. Heb al wat meer geplaatst hierover op het forum. alleen nu heb ik al een paar keer bericht gehad van de eigenaar van het failliete bedrijf dat hij een nieuwe bv gaat oprichten en of ik dan in dienst wil komen en dan dmv geleidelijke overname aandelen het bedrijf wil overnemen. Hij gaf aan dat ik dan elke maand iets van mijn salaris moet inleveren voor de aandelen en dat ik dan langzaam aan eigenaar wordt. Ik vind dit zelf eigenlijke een enge constructie. Ik twijfel dat ook heel erg om dit te doen. Ik weet hoe hij is en we hebben regelmatig irritatie en aanvaringen gehad. Weer iemand of dit een handige constructie is en of het veilig is?
  21. Dat denk ik wel. De (oude) eigenaar om hem maar even zo te noemen, maakt het niet uit hoeveel man personeel ik meeneem. Het personeel in Koek B.V. is allemaal ontslagen en ik neem in Koek Nederland bv mensen aan die ik graag wil hebben.
  22. Momenteel weer een wending in deze "zaak"om maar zo te zeggen. Toch vind ik het lasting om te bepalen wat de beste keus is om maar zo te zeggen. * Ik koop de activa (incl voorraad en lopende orderporte.)van het failliete bedrijf (Koek B.V) voor een X bedrag. De bedrijfsnaam is even fictief. * Ik mag van de curator de debiteuren innen van Koek B.V. en krijg daarvan 20%. * Ik laat Koek Nederland B.V. op mijn naam zetten. Deze naam is ook van de eigenaar en mag ik overnemen. * Ik mag dan van hem 2 salarisrondes lenen als liquiditeit. Deze worden dan gelijk gestort. * Gisteren is er al voor 2,5 week werk binnengekomen welke voor mij zijn incl de inkomsten. * Materieel mag ik huren van hem. De eerste maanden hoef ik daar niks voor te betalen en eind van het jaar wordt de executiewaarde bepaald. * Ik hoef de eerste maanden ook geen huur te betalen voor het pand. Nu wil ik hier alleen niet in, want dit is veels te groot. Of Ik begin zelf opnieuw met een andere investeerder. Ik moet dan alles opbouwen en zal meer moeten investeren. Blijft lasting dit sort beslissingen.
  23. Dit is incl vakantiegeld (TSF), pensioenafdracht etc. Bouw CAO is erg duur. Helaas ben ik gebonden aan deze CAO.
  24. Ik heb een investeerder gevonden die mij liquiditeit wil verschaffen voor de start van mijn eigen bedrijfje. Prive hoef ik heel weinig in te brengen aan geld. Hij wil mij sowieso niet prive laten tekenen. Hij wil dan het materieel/material hebben als ik failliet ga. Maar nu was ik benieuwd hoeveel rente er geheft mag worden over zo een "lening"om maar zo te zeggen? Hij zou hier nog op terug komen, maar ik was toch erg nieuwsgierig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.