Jump to content

Gerrit 1947

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Beste Joost, Ik denk dat ik het wat verwarrend geformuleerd heb. Volgens mij stel ik geen vraag maar probeer ik andwoord te geven op de vraag, hoe voorraad op de balans komt? (of ik moet de vraag niet goed begrijpen) Voorraad boek ik meestal 31 dec. Inkoop hoog in de loop van het jaar totaal € 10.000 excl. btw, ten laste van resultaat. Omzet hoog incl. verkoop materiaal + arbeidsloon in de loop van het jaar bv. € 45.000 Geschatte restwaarde voorraad 31 dec. € 1.000 Inkoop hoog € 1.000 crediteren (memoriaal boeken) en € 1.000 voorraad op de balans. Bij inkoop materiaal btw te vorderen boeken Bij omzet hoog btw af te dragen Bij verkoop voorraad weer btw af te dragen. Bij afschrijving van de voorraad (memoriaal boeken) afschrijvingskosten en gebeurd er met de btw niets. Enkele keer kan je met het warderen van je voorraad hoger of lager je winst wat middelen. Groet Gerrit.
 2. Beste leden, Ook ik heb voorraad op de balans, bv inkoop hoog € 12.100 Ten laste van resultaat dus € 10.000 BTW te vorderen hoog € 1.200 Stel ik waardeer mijn voorraad laag a € 500, Dit crediteer ik op mijn inkoop excl btw (mijn inkopen hoog zijn dus € 500 lager en winst hoger) Dus komt er € 500 op miin balans onder de post voorraad te staan. Geboekt via memoriaal. Wanneer ik verkoop voor b.v € 400, excl btw kan ik de overige € 100 op afschrijvingskosten boeken. Verkoop ik voor € 1.000 excl.btw komt er € 600 euro bij de Winst of bijzondere baten. Te hoog of laag waarderen kan volgens mij niet mis gaan. Topic afgesplitst van nog lopende vraag
 3. Ik zie het als volgt, heb mijn huis vroeger gekocht voor € 50.000 en nu verkocht voor € 250.000 Heb vroeger aandeeltjes Philips gekocht voor € 4,50 en nu verkocht voor € 27,50 Mijn antieke klok en schilderijen zijn ook verkocht voor 5 x de aanschafprijs. Ik koop geen huis terug en ga met muntje smijten. Mijn euro's komen wel in box 3 terecht, daar ga ik na de vrijstelling van +/- € 23.000 per persoon wel belasting over betalen. Pas als de hele voorraad is verkocht (privé) en er echt met factuur opnieuw wordt ingekocht en met winst word verkocht, is er volgens mij pas spraken van een tweedehands winkel.
 4. Beste Marcel en Lex, Heb de aangifte ingevuld en kon het bedrag plaatsen onder, Uitgave voor inkomensvoorzieningen: Uitgave vanwege het omzetten van een oudedagsreserve of stakingswinst in lijfrente. Nogmaals bedankt. Vr Groet Gerrit 1947.
 5. OK Marcel bedankt, Ik ga in het oude aangifteprogramma voor ondernemers van 2014 (omdat dit voor mij het meest duidelijke is) experimenteren, ik weet van de stakingsvrijstelling (+/- 3.600) dat de mkb-winstvrijstelling ook van toepassing was wist ik niet. Ik ga er mee aan de gang. Vr Groet Gerrit 1947
 6. Heel verwarrend, en of ik snap het niet. Immers bij stoppen van bedrijf of overlijden dient er afgerekend te worden met de opgebouwde FOR Ik ga stoppen en moet of afrekenen of afstorten voor lijfrente op levensverzekering basis of wat ik wil op bancaire basis. De vraag is nog steeds mag dit!
 7. Beste Gijsbert, Bij een bancaire lijfrente is het het langlevenrisico nooit afgedekt. Nog een keer voor alle duidelijkheid. Ik stort bij Aegon 100.000 euro wat wil zeggen dat ik Aegon 100.000 leen tegen +/- 1,5% rente. Aegon betaald mij na inhouding van belasting dit bedrag in 15 jaar terug incl rente, (per maand/kwartaal of jaar) na mij voortijdig overlijden aan erfgename enz. De 100.000 euro is gegarandeerd door de overheid, bij een bedrag van b.v 2 of 300.000 euro zal je dus meerdere banken moeten zoeken. De vraag is nog steeds mag je je opgebouwde FOR bancair laten uitbetalen of moet het op levensverzekering basis. Ik kan hierover op de belastingsite niets vinden. Groet Gerrit.
 8. De reden dat ik volgend jaar wil afrekenen zit in mijn leeftijd (Gerrit 1947). De vraag was mag dit bedrag gestort worden in een bancaire lijfrente, of moet het in een lijfrente op levensverzekering basis ? Voor alle duidelijkheid, je stort bv. 100.000 euro bij Aegon en krijgt dan 15 jaar per jaar 7.500 uitgekeerd. Bij eerder overlijden gaat dit naar partner bij eerder overlijden van partner gaat restant naar kinderen. de volledige storting plus rente word dus uitgekeerd. Op levensverzekering basis is het bij vroegtijdig overlijden pot voor meneer (de levensverzekeringsmaatschappij dus) tenzij voor veel geld een contraverzekering word afgesloten.
 9. Goeie middag, Ik moet (wil) over +/- een jaar afrekenen met de FOR. Mijn vraag is, mag ik ook voor een bancaire lijfrente kiezen voor een uitkeringsperiode van 15 jaar? Ik lees alleen over een lijfrente op levensverzekerings basis. Verder valt het mij op dat alleen Aegon (bancaire) hier reclame over maakt. Bij NN, ABN, Rabo enz vind ik niets, of zoek ik niet goed genoeg?
 10. Rente van zakelijke spaarrekening is belast Rente van spaarrekening in box 3 niet. Box 3 heeft een vrijstelling van € 21.330 per persoon. (met fiscaal partner 42.660) Kapitaal dus zo voordelig mogelijk verdelen.
 11. Klopt, particulieren incl.btw Bedrijven excl. btw
 12. Hoe dan ook, toch alleen liniar afschrijven. Niet corrigeren omdat ik niet verwacht dat de FIOD onaangekondig je voordeur intrapt. De belastingdienst hier niets mee verdient en wel wat anders te doen heeft. De rechter altijd wel begrip heeft voor de startende ondernemer, welke uiteindelijk geen inkomsten verzwijgd en of uitgave vervalst. Je wel voortaan naar eer en geweten en goed koopmansgebruik (wat veel ruimte bied) aan de regels houden. Een eventuele correctie geeft voor de BD ook nog veel werk. Het valt al niet mee met die miljoen ZZPérs. Trouwens middelen kost altijd geld.
 13. Het begint zoolangzamer hand wel een heel verhaal te worden. Ik hou het in eerste instantie maar op een logische som waarbij je het hoe of draai en keert de waarheid altijd aan het licht komt. Immers wanneer ik een deel van mijn inventaris boven de boekwaarde verkoop is dat boekwinst op activa. Wanneer ik mijn voorraad materiaal 2000 euro hoger waardeer dan het jaar daar voor, zal ik het toch op de inkoop moeten crediteren, hierdoor stijgt mijn resultaat dus met 2000, een jaar later waardeer ik mijn voorraad 2000 lager, mijn resultaat is dan ook 2000 lager(we staan dus weer gelijk) Wanneer ik mijn hele voorraad verkoop omdat ik stop komt de economische waarde tevoorschijn. Je moet met afschrijven natuurlijk wel van iets redelijks uitgaan, toch blijven het volgens mij altijd min of meer indicatieve bedragen, Tussentijds op of afwaarderen heeft denk ik geen zin en geeft administratieve rompslomp. Misschien is er een uitzondering voor goodwill, immers wanneer ik van een slecht lopende ballentent een zaak met dikke winst maak komt bij verkoop de verborgen waarde te voorschijn.
 14. Er zit duidelijk verschil in de afschrijvings percentages, dus ook in de afschrijvings duur. Voor alle afschrijvingen geld lineair. Op een nieuwe auto (misschien beroepsvervoer uitgesloten) mag niet willekeurig worden afgeschreven. Goodwill kun je zowel afschrijven als kweken.
 15. Beste Ronald, Afschrijven moet je linieer doen. Wat jij doet is als het ware middelen tussen goede en slechte jaren, dat mag wel maar niet op deze manier. Wat doe je eigenlijk met de eventuele bijtelling? Heb je een sluitende km registratie met minder dan 500 privé km per jaar? Moest je 25% bijtellen van de nieuwwaarde plus btw en bpm? Wat heb je gedaan met btw privé gebruik. Groet Gerrit
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept