loading
Ga naar inhoud

Ugo

Junior
 • Aantal berichten

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  < 18
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  willen sparren over diverse onderwerpen maar met name over bedrijfsvisie en ondernemerschap in het algemeen
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Je visie is de toekomst van je bedrijf, het vervoermiddel om je doel te bereiken. Je communicatie is de olie dat alles soepel laat lopen en het personeel de motor, de kern van je bedrijf. Zorg ervoor dat je klanten je visie overnemen en begrijpen om je organisatie van brandstof te kunnen voorzien.
 • Mijn mening over innovatie
  Innoveren is out of the box denken. In merken, markten en doelgroepen die niet direct in je gedachte opkomen en voor de hand liggen maar zorgen voor de uitdaging in je bedrijf...

Recente activiteiten

 1. vrijheid van verkoop. De vraag is alleen of het slim is, de producten worden tegen consumentenprijs ingekocht, hier zal dus een marge opgezet moeten worden om winst te maken. Dat is lastig concurreren omdat deze prijs altijd (stukken) hoger zal zijn dan de concurrent. Niet de manier waarop ik producten zou willen verkopen.
 2. Ik krijg sterk de indruk dat hier nog wat huiswerk gemaakt kan worden, of heb je al een uitgewerkt plan? Een goed idee begint namelijk met een goede basis. Je zegt dat je al 6 jaar met een idee rondloopt, kijk eens om je heen waar je contacten kunt leggen in de kledingindustrie (bijv. beurzen/inkoopcentra) en ga hier in gesprek met verkopers. Wellicht zit hier een producent tussen die je kan helpen met het realiseren van je droom om eigen lijn t-shirts op te zetten. Meestal gaat dit wel met aantallen en loop je inkooprisico. Misschien eerst eens kijken of er behoefte is aan de shirts die jij in gedachte hebt? (business plan maken?) Ergens labels uitknippen en eigen labels in naaien gaat alleen maar voor problemen zorgen, zeker bij bedrijven die landelijke (of europees) bekend zijn. Dit is tevens niet echt een USP waarom mensen (lees potentiële klanten) bij jou een shirt zullen gaan kopen. Wil je gewoon een design op een t-shirt plaatsen en niet direct investeringen doen, kijk dan eens bij partijen als Spreadshirt waar je makkelijk een eigen shop kunt beginnen met je eigen designs.
 3. Dit heeft te maken met een aantal factoren en is helemaal zelf in te vullen voor zover je de bevoegdheid hebt (eigen merk of importeur?) Denk bij de korting van tevoren ook na over de potentiele afzet. Stel een bedrijf gaat 10.000 units per maand verkopen. Dan zou ik mijn maximale staffel niet op 5000/30 zetten. Neem ook even mee dat grotere concers/inkooporganisaties vaak een bepaalde betalingstermijn hanteren en bijbehorende betalingskortingen. Deze komen veelal nog bovenop de factuurkortingen die je afspreekt. Neem dit ook even mee in je prognose. Uiteraard kan het ook nog voorkomen dat de concerns/inkooporganisaties zelf een x% aan factuurkorting opleggen al dan niet met een bepaalde afnameverplichting. Het is dan aan jou om te kijken of dit haalbaar is.
 4. Wat een aantal anderen ook al zeggen, zou ik eerst eens kijken in welke markt je wilt begeven. Gewoon lukraak kijken dat je "iets" wilt gaan verkopen gaat (meestal) nooit leiden tot een succesvolle webwinkel met een langdurig bestaan. Je kunt een aantal kanten op, zoek iets dat bij je past en waar je passie voor hebt. Deze passie kan je door moeilijke tijden heen helpen en je bent meestal wat beter ingevoerd in de materie van het artikel of de productgroep. Een andere optie is om te kijken waar kansen liggen, dit kan zowel op een specifiek product of een artikelgroep gaan. Je zult dit dan alleen van tevoren af moeten kaderen alvorens je gaat starten. Wat betreft distributeur/groothandel, dit kan ook eenzelfde bedrijf zijn. Niet alle distributeurs hebben grote verpakkingseenheden, dit verschilt weer per artikel/branche. Het is in alle gevallen wel aan te raden om zelf een voorraad te houden. Producten die via dropshipping worden aangeboden zijn over het algemeen producten uit een "verzadigde" markt. Daarnaast heb je bij een voorraadhoudend systeem zelf de invloed op het enige contact met je klant, namelijk het verzenden van je pakket met alle presentatie die je hierbij kunt voorstellen (denk aan eigen pakbon, plakband, dozen, bedanktkaartjes etc.).
 5. De overname van een klant of klantenbestand valt niet onder een investering zoals deze bedoeld is in de vorm van materiële bedrijfsmiddelen. De goodwill is een immateriële investering omdat hier een (gedeelte) van de overwaarde/marktwaarde van een onderneming wordt overgenomen De website van de belastingdienst zegt dit over een investering: Investeren wil zeggen dat u bedrijfsmiddelen voor uw onderneming koopt. Bedrijfsmiddelen hebt u nodig om uw producten te kunnen maken of uw diensten te kunnen verlenen. Bij investeren moet u denken aan het aanschaffen van machines, transportmiddelen, gereedschappen, inventaris en dergelijke. Maar ook goodwill of vergunningen kunt u beschouwen als investeringen. Wat betreft de overname van het klantenbestand verwijs ik je even door naar MKB Servicedesk Hoe is dit geregeld door de fiscus? Voor de overnemende ondernemer vormt betaalde goodwill een investering in een immaterieel bedrijfsmiddel. Deze goodwill dient in 10 jaar te worden afgeschreven. Voor betaalde goodwill is geen investeringsaftrek mogelijk.
 6. Er zijn meerdere kanalen/verkoopcentra waar je kunt inkopen. World Fashion Centre is een bedrijfsgebouw waar je verschillende aanbieders in 1 gebouw kunt ontmoeten. De Modefabriek is meer een soort beurs en kan dus ook erg interessant zijn waar je misschien wat innovatievere merken tegenkomt. Kijk ook eens naar het buitenland (binnen Europa) naar opkomende merken waar je van denkt dit is iets nieuws/unieks dan heb je meer kans om iets te verkopen wat innovatief is en waar je een USP mee hebt. Wat Mikky zegt is natuurlijk wel iets om over na te denken. Wil je minder inkooprisico lopen dan is het verstandig om in te kopen wat je verkocht hebt. Dan is het WFC een ideale optie ook in de opstartfase. Andere merken waar je rechtstreeks inkoopt zullen je waarschijnlijk verplichten om pakketten af te nemen waardoor je voorraad zult moeten houden. Het werkt natuurlijk van twee kanten. Een bestaand merk betekent meer concurrentie dus over het algemeen meer prijsdruk en geen uniek product omdat er meerdere verkooppunten zijn (waarom zouden ze dan naar de party gaan?) maar omdat het bekend is trekt het wel meer mensen aan. Een nieuw/onbekender merk zal tijd nodig hebben maar kan er wel voor zorgen dat mensen bewust naar de party van dit merk komen omdat het iets unieks is en in weinig winkels verkrijgbaar is.
 7. Wel of geen artikel, als ik het goed begrijp is een artikel waar naar verwezen wordt niet in het contract opgenomen. Dus het feitelijk getekende contract heeft dan geen recht op teruggave meer maar een overname overeenkomst zoals ik het begrijp. Dan zul je er waarschijnlijk niet onderuit komen om de artikelen aan het einde van het contract over te nemen. Je zou in gesprek kunnen gaan met de leverancier om te verifiëren hoe het zit met de producten die je tussentijds inkoopt. Moet je deze ook overnemen, moet je deze direct inkopen? Ook zou je de leverancier kunnen wijzen op de foutieve doorverwijzing en gewoon vragen hoe dit op te lossen is aan het einde van de looptijd. Ik denk dat het ook een beetje afhankelijk is van de totale looptijd. Moet je de producten overnemen na 6 maanden, 1 jaar of 2 jaar. In dat laatste geval of voorlaatste geval heb je misschien al minimaal 1x de doorlooptijd van de producten gehad en bijbesteld. Het probleem bij dit soort contracten is ook tevens wat mij altijd dwars zit bij dergelijke overeenkomsten. Je zou van de afnemer verwachten dat deze achter het merk staat dat verkocht word en dat deze daarom bereid moet worden gevonden om te investeren en van de kant van de leverancier om dan in ruil hiervoor wat extra's te doen in de vorm van een presentatie of korting bij opname gehele collectie. Dan ben je meteen af van deze contracten en kunnen beide partijen achter het merk staan waardoor het een win-win situatie is.
 8. Het is sterk afhankelijk van welk merk je wilt gaan verkopen uiteraard. Niet alle kledingmerken zullen hiervoor openstaan. Dus zoek een merk wat hierin een usp ziet en graag samen wil werken. Ditzelfde geld voor je vervolg vragen. Je zult contacten moeten leggen met de merken waar je graag in wilt kopen om erachter te komen of deze interesse hebben. Is dit antwoord positief dan zul je de inkoopcondities op moeten vragen. Dus bijvoorbeeld de minimale verpakkingen (denk ook aan maten), betaalcondities en levercondities. De leverancier mag officieel geen verplichte verkoopprijzen opleggen (marktwerking) als zal de leverancier wel vaak advies verkoopprijzen doorgeven. Het is hierin wel verstandig dit enigszins te hanteren. Enerzijds als je duurder bent zul je wellicht klanten verliezen en ben je goedkoper dan zal dit ten koste gaan van je marge. Denk meer aan een toegevoegde waarde van service voor je klanten in plaats van prijs. Dit is steeds belangrijker om je mee te onderscheiden. Denk aan een snelle of persoonlijk levering na de party of een leuk extraatje bij x bedrag aan bestelling. Inkopen buiten Europa kan ook, echter vergt dit een andere aanpak. Denk hierbij aan importheffingen, aansprakelijkheid etc. Als je net start zou ik ervoor kiezen om een Europese leverancier te kiezen. Dit maakt de opstart en communicatie een stuk makkelijker. Ook het betalen in dezelfde valuta (EURO) maakt het makkelijker voor toekomstige nabestellingen. Je hebt dat niet te maken met wisselende valutakoersen. Succes!
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké