Jump to content

Dominique85

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Company info

 • Location
  Geleen
 1. Beste mede forum gebruikers, Ik heb een vraag over de kleinschaligheidsaftrek. De situatie is namelijk als volgt: Er is een werkmaatschapij, een holding waar al het materieel inzit en nog een personal holding. De bedrijfswagens worden aangeschaft in de holding waar het materieel inzit en deze worden elke maand verhuurt aan de werkmaatschapij. Nu heb ik volgens de boekhouder geen recht op kleinschaligheidsaftrek omdat de bedrijfswagens worden verhuurd aan de andere bv en we op advies van diezelfde boekhouder geen fiscale eenheid hebben tussen de werkmaatschapij en de holding waar de bedrijfswagens in zitten. Aangezien er afgelopen jaar al voor een kleine ton aan nieuw materieel is gekomen vind ik dit nu toch wel zonde van het mislopen van de aftrek hiervan. Ik vraag me dan ook af hoe andere bedrijven dit doen en of er geen andere mogelijkheid is om toch in aanmerking te komen voor deze aftrekpost. Alvast bedankt voor het meedenken. Mvg Dominique
 2. Beste Han, Bedankt voor je bericht. We hebben de offerte inmiddels getekend. Over de borgstellingsovereenkomst kan ik echter vrij weinig terug vinden. Ook wat een gangbare provisie is vind ik niet echt ergens terug. Is er iemand die me hier meer uitlet over kan geven? Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor jullie tijd!
 3. Beste Roel, Hartelijk dank voor je uitgebreide reactie. Het is inderdaad zo dat ze tot 255.000 euro willen financieren zonder prive borgstelling. De overige zekerheden die ze willen hebben zijn: Het openstaande debiteurensaldo verpanden(hier mogen ze echter maar 25% voor rekenen in het dekkingspercentage aldus de dame van de Ing) Het wagenpark als onderpand, heeft een waarde van 150.000 euro en is volledig afbetaald. (Ook hier geeft ze aan dat dit maar geld als 25% dekkingspercentage) Borgstelling van de beide personal holdings Borgstelling van ons beide prive. De jaarcijfers 2016 en 2017 waren goed, 72.000 en 95.000 euro winst over onder aan de streep. Ik ben dan ook van mening dat de Ing wel wilt financieren ook rente wilt ontvangen maar geen enkel risico wil nemen... Ik vind het dan ook een moeilijke beslissing nu en weet niet wat de juiste is in deze.
 4. Beste Norbert, Ga ik morgen even doen. Was alleen benieuwd of er meerdere mensen waren die dit zo ervaren hebben. Bedankt voor je antwoorden. Fijne avond!
 5. Beste Norbert, Hartelijk dank voor je reactie. Nee we hebben geen eigen hypotheekadviseur in de arm genomen. Wel naar geinformeerd maar deze vroeg zich 3500 euro afsluitprovisie terwijl ik bij de Ing maar 1500 betaal. Ik dacht dat is snel 2000 euro verdiend maar ik begrijp dus nu dat dit wellicht toch een betere optie was geweest. Ik heb inderdaad vanmiddag de rabobank benaderd en hun willen de zaak ook graag bekijken echter omdat de Ing aangeeft dat dit een normale kwestie is en volgens hun iedere bank dit vraagt denk ik heeft t wel zin om verder te kijken het kost tenslotte een hoop tijd om daar weer alles op te starten en het rentepercentage wat de Ing heeft gegeven is volgens mijn accountant wel een zeer aantrekkelijke rente. Maar als dit niet normaal is dan is het de tijd absoluut waard om daar ook nog een offerte opnte vragen.
 6. Beste medeforumgebruikers, Wij zijn reeds ruime tijd bezig met de aanschaf van een bedrijfspand. Hebben met 2 man onze zaak, een bv met allebei een personal holding. We hebben nu inmiddels het koopcontract getekend en de financiering bij de ing aangevraagd. De Ing is nu met een financieringsvoorstel gekomen voor een hypotheek op het bedrijfspand van € 250.000 aan 3.17% rente en een rekening courant van € 50.000 aan een rente van 3.57%. De groote maar aan het hele verhaal is dat de Ing wilt dat we prive borg staan voor een bedrag van € 50.000. Ik heb hier een beetje moeite mee het risico dat ze daadwerkelijk bij ons prive zouden gaan komen is bijzonder klein maar het voelt voor mij gewoon niet prettig. De Ing echter geeft aan dat dit een normale gang van zaken is die iedere andere geldverstrekker ook gaat vragen alsniet een hogere borgstelling zelfs. Aangezien dit ons eerste bedrijfspand wordt is dus mijn vraag, is dit inderdaad normaal zoals de Ing zegt of is dit terecht iets om me zorgen om te maken? Ik ontvang graag jullie advies hierin. Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept