Ga naar inhoud

Drommelsch

Newbee
 • Aantal berichten

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0
 1. Drommelsch

  [Column] Eén BV is geen BV! Maar waarom eigenlijk?

  In eerste instantie voor mij niet direct van toepassing, maar er staan wel wat dingen in die in de toekomst misschien interessant zijn. Op het moment bevindt zijn eenmanszaak zich op een kantelpunt waarbij het misschien interessanter wordt qua hoeveelheid winst om over te stappen naar een B.V. dus ik heb me voorgenomen de aankomende periode mij eens goed in te gaan lezen in alle voor- en nadelen. Bedankt dus voor het schrijven van dit artikel want dit geeft voor mij al gelijk wat meer inzicht in het feit hoe de opbouw met een holding en werkmij opgezet is. Maar een interessant punt wat mijn aandacht trok was het verkopen en dit geld investeren. De optie om mijn bedrijf te verkopen (er speelt een andere carriere mogelijkheid op dit moment) is zeker een optie, maar bij het verkopen van een eenmanszaak gaat er natuurlijk flink wat naar de fiscus. Dit geld zou ik juist willen gebruiken om te investeren in het kopen van een woning (momenteel zit ik in een huurwoning). Is het dan in zoverre verstandig dat als ik de zaak zou verkopen, dit eerst wordt omgezet in een B.V (gezien de omzet/winst geen onrealistische keuze) en dan dit geld in de Holding hou en dat dan aan mijzelf uit zou lenen voor een woning? De vraag die mij dan weer rest is: Een lening betekent natuurlijk ook weer dat je geld moet gaan terugbetalen. Hoe werkt dit precies? Of kan je zo'n lening bijvoorbeeld levenslang laten lopen zonder dat deze terugbetaald wordt aan de eigen holding? Of gaat het hierbij vooral om de voordelen van de rente?
 2. Drommelsch

  Hyphotheek, bruto winst of belastbaar inkomen?

  Wordt je winst die in voorraad gestoken is in dat geval ook mee gerekend? Stel dat de winst in euro's 75.000,- was maar de totale winst van het jaar was 125.000,- waarvan 50.000,- de groei os waarmee de waarde van de voorraad van de shop isbtoegenomen.
 3. Ik weet niet helemaal of dit het juiste subforum is voor dit onderwerp maar anders mag deze uiteraard verplaats worden. Ik speel al een tijde met het idee om een idee op de markt te brengen wat tot nu toe niet (in de Benelux in ieder geval waar ik op ga richten) te vinden is. Het idee: In het kort komt het op het volgende neer, het zijn verschillende losse producten (zeg een stuk of 15 verschillende units in 5 verschillende kleuren. Deze kan je aan elkaar koppelen om zo een geheel te maken (sorry voor de ietwat vage omschrijving maar ik wil natuurlijk niet het idee gelijk het web op knallen). De doelgroep hiervoor is vaak niet technisch onderlegd dus het systeem moet heel simpel en hufterproof zijn. Qua het stapelen zijn de units makkelijk te verwerken omdat het altijd 1, 1/2 of 1/4e lengte is waardoor je niet met custom afmetingen enz zit. Ik zat te denken aan een drag en drop systeem waar de onderdelen makkelijk in een ontwerpscherm gesleept kunnen worden (zoals op de website van Ikea waar je kasten kan ontwerpen). Zodra de klant dus iets gebouwd heeft moet dit in 1x in het winkelmandje gezet kunnen worden, waarbij dan (uiteraard) ook een tekening van het ontwerp toegevoegd wordt. ------------------------------------------------------- Ik hoop dat dit qua omschrijving duidelijk genoeg is. Voor nu ben ik vooral actief geweest in de basic shops, inkopen, online zetten, verkopen zonder dit soort tussenkomende technische applicaties. Zelf heb ik niet de kennis om dit te realiseren dus logischerwijs zal er een partij moeten komen om samen te werken maar ik wil vooral zelf al wat vooronderzoek gaan doen. Zou iemand mij een zet in de goede richting kunnen geven of: -Welke webwinkel platformen de mogelijkheid hebben dit soort applicaties toe te voegen -Zijn er mogelijk al plugins beschikbaar die zoiets als dit kunnen -Mogelijk iemand die zelf zo'n systeem heeft (laten) ontwerpen -Partijen die in staat zijn zoiets te bouwen -Tips/mogelijke valkuilen Alvast bedankt voor de informatie en ik kijk uit naar mogelijkheden om verder te werken aan dit idee.
 4. Hallo! Dagelijks lees ik mee op het forum maar ben er zelf niet zo actief maar voor deze kwestie zou ik jullie hulp graag willen inschakelen. Op het moment heb ik twee webshops waarvan er 1 heel erg goed gaat. Sinds eind vorig jaar heb ik de overstap gemaakt naar uitbreiding richting Duitsland. Zoals jullie weten heeft dit nogal wat voet in de aarde met de regelgeving van ecommerce maar het was zeker een mooie uitdaging die al zijn vruchten af begint te werpen. Mijn verdeling qua klanten is grofweg NL60% BE35% DE5%. Nu is mijn volgende stap om de site uit te gaan breiden in het Frans. Omdat de verzendkosten naar Frankrijk behoorlijk duur zal de focus vooral eerst zijn op het Franstalige gedeelte van België omdat België een hard groeiende groep is van de klanten. Hier komen we dan ook gelijk aan bij mijn vraag. Om Belgische klanten die Franstalig spreken te targetten. Wat is dan wijsheid? Een .be domein met Franse tekst of een .fr domein? SEO gezien krijgt een .be adres natuurlijk weer voorrang boven een .fr domein, maar is dit ook het geval voor het Franstalige gedeelte van Belgie? Op het moment werk ik met het MijnWebwinkel platform en per taal kan je er 1 url aan koppen die dan de url structuur overneemt op dat domein. Een .fr en .be is dan geen optie. Ondertussen ben ik me al goed aan het inlezen over de regelgeving van het ondernemen in Frankrijk, maar mochten jullie nog tips/ervaringen hebben dan zijn die uiteraard ook van harte welkom. Alvast bedankt voor de input!
 5. Hallo, Na het meelezen op het forum heb ik besloten mij te registreren om alvast wat informatie in te winnen over dit onderwerp omdat de betreffende instanties in het weekend niet bereikbaar zijn. De situatie is als volgt: Tijdens mijn studie ben ik begonnen met eigen bedrijfjes en dat is dusdanig goed gegaan dat ik mij financieel hierop heb kunnen bouwen. De motivatie om de studie af te maken is in die tijd naar een dieptepunt gegaan en ik heb uiteindelijk besloten te stoppen met studeren. Genoeg mensen die zullen zeggen dat het een slechte keuze is geweest om het niet af te maken maar dat is nu natuurlijk even niet het punt van discussie. Ik heb de afweging gemaakt om te stoppen met als gevolg dat mijn prestatiebeurs wordt omgezet in een lening van +/-€20.000,- omdat ik dus niet binnen de gestelde 10 jaar afstudeer. Omdat ik ieder jaar weer schrik van de hoeveelheid geld die er via de inkomstenbelasting wegdruipt ben ik op zoek gegaan of het mogelijk is dit bedrag (gedeeltelijk) ergens aftrekbaar te maken. Ik ben in mijn zoektocht dit tegen gekomen: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/aftrekposten/studiekosten_en_andere_scholingsuitgaven/prestatiebeurs_over_vorige_jaren_definitief_wel_of_niet_omgezet_in_een_gift Hierin staat aangegeven dat het mogelijk is om kosten af te trekken over de jaren waarin een prestatiebeurs is vertrekt. In mijn geval gaat dit over 4 jaar en dan zou volgens de tabel (HBO/WO) dus grofweg neerkomen op zo'n 8.000 - 10.000 in totaal wat aftrekbaar zou mogen zijn. In mijn geval dus de prestatiebeurs van 2005 - 2008 voor een uitwonende student min de drempel van €250,-. Dat zou dan uiteindelijk weer behoorlijk wat geld onder de streep schelen. Zou dit dan aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting? Dus dat er over dat bedrag niet de 42/52% inkomstenbelasting betaald hoeft te worden? Zijn er hier mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten en hier ervaring mee hebben? Zijn er nog andere opties om deze lening fiscaal interessanter te maken? Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor de tijd van het lezen.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké