bulk consult

Senior
  • Aantal berichten

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bulk consult

  1. Dit vind ik de nuttigste opmerking in het topic. Je redenering snap ik niet TS... het is leuk als je ouders willen helpen/schenken maar ik zou persoonlijk eerst zorgen dat mijn eigen financiën en inkomen op orde zijn. Dan eens kijken waarom je eigenlijk wilt kopen, zoals prinsrachid zegt is het niet per definitie gunstiger dan huren. Ik maak juist uit zijn opmerkingen op dat hij alles zelf wil betalen, maar dat zijn ouders echter enkel garant moeten staan zodat hij de lening kan krijgen. Als dit goed uitpakt, zijn zijn ouders geen cent kwijt. Maar je gaat wel tegen een negatief advies van de bank in... Of interpreteer ik hem nu verkeerd?
  2. Aangezien jullie beiden ondernemer will worden ligt een VOF voor hand. Aangezien dit niet mogelijk is in een eenmanszaak. Dan zouden jullie allebei bijvoorbeeld 50% kapitaal in kunnen brengen en beide voor 50% eigenaar kunnen zijn. Ik verwacht geen mega investeringen om dit bedrijf te beginnen en aangezien het voor jullie niet noodzakelijk om meteen te verdienen is het risico niet zo hoog. Vanuit deze oriëntatie zou ik een BV afwijzen, aangezien jullie onderneming, zoals jij zegt zal beginnen met lage opbrengsten. Als je er dan een BV van zou maken, kun je geen gebruik maken van allerlei belastingvoordelen voor startende ondernemingen: Startersaftrek etc. Om van deze belastingvoordelen door de lage opbrengsten gebruik te maken is het dus verstandig om geen BV te beginnen.
  3. Het is toch ook mogelijk om , als de VOF stopt. De stakingswinst die gemaakt wordt door de aanwezige stille reserves (het pand) kan toch omgezet worden in een lijfrente (wet iB)? Dit zou wellicht een mogelijkheid zijn.
  4. Daar heb je helemaal gelijk in en dit is dan ook niet te kwantificeren. Maar ik wil de statistiek die ik hieruit krijg ook niet gebruiken om een leverancierskeuze te maken, maar enkel om met de leverancier samen te gaan werken zodat we samen naar verbetering van een bepaald punt kunnen werken.
  5. BTW wordt betaald door de consument en enkel afgedragen door de bedrijven (je kunt de BTW die je betaald terugvorderen). Dus maakt volgens mij niet uit of je nu BTW in Italie of NL betaald. Of heb ik het mis?
  6. Ik vind het wel heel verrassend dat de meerderheid van bedrijven waar ik contact mee heb opgenomen zijn leveranciers helemaal niet monitord. Er wordt niets bijgehouden zoals hoeveel bijvoorbeeld van de leveringen aankomt, hoeveel er op tijd komen, hoe vaak een leverancier slechte kwaliteit heeft geleverd. Er wordt echt veel minder aan monitoring van leveranciers gedaan dan dat ik dacht.
  7. Ja zoiets lijkt me een goed idee! Dan zou het namelijk mogelijk zijn om bijvoorbeeld de percentages van leveringen die op tijd zijn uit te draaien. Wat zou met deze methode nog meer verstandig zijn om te meten?
  8. Dat zou een oplossing zijn, maar dat is juist het punt wat ik wil voorkomen. Ik wil geen spreadsheet van een mengelmoes van kwalitatieve en kwantitatieve zaken. Dit is ook niet echt toegankelijk voor anderen. Ik wil de kwalitatieve en kwantitatieve zaken juist vooraf duidelijk hebben, zodat ik deze mengelmoes van gegevens voorkom en ik een kleine simpele uitdraai kan maken van de belangrijkste statistieken.
  9. Dat klopt maar ik vind dat ik toch met een concreets aan moet komen wil ik mijn leveranciers aan te sporen hun missers beter op te gaan volgen en op te lossen. Ik moet ze dus met "concreet bewijs" kunnen aan tonen dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Er is in deze situatie sprake van nogal veel leveranciers dus het is mogelijk dat de resultaten van de vendor rating mij ook zullen verassen. Dat bijvoorbeeld een leverancier waarvan ik dacht dat hij gemiddeld presteerde eigenlijk zeer slecht presteerd.
  10. Nee precies, mijn doel is ook niet om de toegevoegde waarde waarde van de volledige supply chain in kaart te brengen. Ik wil enkel een simpele methode die niet te veel tijd in beslag neemt waarmee ik statistiek van de belangrijke knelpunten heb, zodat ik met mijn leverancier naar verbetering toe kan werken: Een uitdraai van zo'n systeem kan bijvoorbeeld weergeven dat van een bepaalde leverancier slechts 75% van de leveringen op tijd zijn geweest het afgelopen kwartaal. Dan heb ik bewijs om aan te tonen dat slechts 75% op tijds is gekomen en kan ik met mijn leverancier aan tafel om bijvoorbeeld te overleggen hoe we het samen naar 80% gaan krijgen. Maar hoe ik dit in moet richten en welke methode(s) ik ga gebruiken vind ik nog wel moeilijk. Een randvoorwaarde is dus dat ik niet te veel tijd kwijt wil zijn, dus wil vasthouden aan een of meer van de simpele methodes die ik al genoemd had.
  11. Hallo, eerder had ik een onderwerp over het snel en efficiënt systeem om leveranciers te beoordelen. Na overleg heb ik besloten een vendor rating systeem in te voeren. Er zijn enkel echter vele vendor rating methodes zoals: - Ja-en-nee methode: waar heel simpel "ja of nee" wordt gezegd op de criteria, dus niets met punten) - Subjectieve methode - Gewogen punten methode (waar scores aan factors gehangen worden om aan één totaalscore te komen) - Cost ratio methode (waar gemaakte kosten meegenomen worden) - Vendor-plant-survey: gehele onderneming van de leveranciers wordt onder de loep gelegd. Hiernaast was ik nog aan het nadenken over de criteria waarop de leveranciers beoordeel worden met het vendor rating systeem zoals: - Geleverde hoeveelheid - Documentatie - Qualiteit - Op tijd aangekomen Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met de invoering van een vendor-rating systeem en zo ja: wat de effectiefste methodes en criteria zijn de randvoorwaarden zijn dat het niet te veel tijd mag kosten en dat er met concrete informatie met de leverancier naar verbetering gezocht kan worden (hierdoor vallen de gewogen punten methode en vendor plant methode eigenlijk al af). [verandering: titel]
  12. Oke bedankt voor de informatie. Dat is precies wat ik wilde weten. Maar hoe kom ik met zo'n consultant van Microsoft of solution partner? Ik heb even gezocht maar kan helemaal niemand vinden waar ik contact mee op zou kunnen nemen.
  13. Ja precies, maar ik zou eigenlijk net iets meer willen doen dan turven welke worden afgeschoten. Ik zou ook het liefst kunnen "aanvinken" of de levering te laat was en of de goederen "beschadigd" aan zijn gekomen of "slechte kwaliteit". Dus als het ware dat bijvoorbeeld deze drie opties in het ERP systeem staan met een vinkje erachter. Dat er enkel geklikt hoeft te worden indien er iets mis is en dat je het dan geregistreerd hebt staan. Is dit mogelijk in Navision?
  14. Dan kan deze post ook verwijderd worden, het is nu meer een IT vraag geworden. Allemaal bedankt voor de antwoorden!
  15. Heb onlangs gehoord dat er een funtie "leveranciersbeoordeling" in het ERP systeem Navision zit, waarmee mijn probleem misschien opgelost kan worden. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik kan nergens vinden hoe deze leveranciersbeoordeling in dit ERP systeem werkt en wat je er mee kunt.
  16. Bedankt voor de snelle reacties allemaal. Om te reageren op jullie berichten: Ron van der Kolk: - Door de handel is er een grote kwantiteit aan leveringen door veel verschillende leveranciers. Hierdoor komt het voor dat leveringen te laat zijn, kwaliteit slecht is, te weinig geleverd word. Er is geen sprake van LEAN, daar heb ik geen ervaring mee. - Om te kijken bij welke leveranciers het regelmatig voorkomt wil ik dus snel en efficient in het systeem kunnen zetten of er iets mis met de levering was. Dan kan ik met de "mindere" leveranciers aan tafel en heb ik concrete informatie om aan te tonen dat ze vaker fout zaten dan andere leveranciers. - De vracht wordt niet gewogen bij levering. Dus er is geen concreet verschil tussen bestelling en geconstateerde levering. De leverancier wijzigt de inkooporder simpelweg. - U zei op het laatst "Het helpt hier om een administratie van bij te houden" --> dit wil ik dus zo makkelijk mogelijk gaan invullen. Niet dat er weer een apart programma geopend hoeft te worden, maar dat het slechts zeer kort duurt dat je de fouten geadministreerd hebt. Hoe zou ik deze administratie van "fouten" kunnen invullen? RiVe: - Een e-mail per fout kost veel te veel tijd. Dit is juist hetgeen dat ik wil voorkomen. Ik wil zelf zeer kort en bondig de fouten kunnen registreren, terwijl het nauwelijks tijd kost. Het liefst in het ERP-systeem. Daar zit mijn probleem: zo snel mogelijk de fouten registreren zodat je er nauwelijks tijd aan kwijt bent. - Automatisch gegenereerde mail komt niet in de spam box - U zegt: "als dit zo vaak voorkomt, zou je een andere leverancier kunnen proberen". Om inzichtelijk te krijgen bij welke leverancier dit vaak voorkomt wil ik alle foutjes dus geregistreerd/ genoteerd hebben. RMA: Juist, maar tijdens het jaargesprek moet ik dus wel kunnen aantonen dat een leverancier het dat jaar niet goed heeft gedaan. Als ik alle fouten heb geregistreerd, wil ik aan het einde van het jaar er een soort samenvatting van kunnen uitdraaien die het aantal fouten/ wat voor fouten laat zien.
  17. Hallo, Ik zit momenteel in de handelswereld en krijg regelmatig te maken met een foutje van de leverancier op logistiek gebied. De meest voorkomende fout dat deze te laat is, maar er is ook wel eens stukgoed beschadigd. Nu heb ik echt geen tijd om iedere keer dat dit voorkomt het "standaard" klachtformulier van de leverancier in te gaan vullen. Omdat dit te tijdrovend is, heb ik in het jaargesprek met de leverancier niet concreet op papier hoe vaak deze de fout is in is gegaan en is het dus moeilijk voor me om verbetering of een eventuele schadevergoeding te eisen. Is hier momenteel al iets voor dat ik de fouten van een leverancier snel en efficiënt kan registreren (in het ERP systeem)? En dat deze registratie van de fout misschien zelfs automatisch naar de leverancier verzonden word? En welke "fouten van leveranciers" zou ik allemaal moeten registreren? Vind het niet eenvoudig om mijn wens uit te leggen, dus als er nog vragen zijn, stel ze gerust. [verandering: titel]
  18. Aangezien je schoonvader in de agrarische sector zit, zou je de loods ook simpelweg voor opslag voor grondstoffen en/ of landbouwmachines kunnen gebruiken. Veel boeren slaan hun grondstoffen eerst op, om deze te kunnen verkopen wanneer de marktprijs hoger ligt.
  19. Juist om te beginnen lijkt me dat het handigst, tot aan de binnenhaven zou ik graag willen dat alles geregeld is. Ik zal wel het lossen op me nemen. Het gaat in dit geval om binnen Europese inkopen. Maar ik heb de incoterms op het internet besturdeerd maar kan geen duidelijke verschillen vinden tussen DDP, DAT en DAP
  20. Voor zover ik begrijp heeft Griffioen gelijk. Bedrijf B heeft het abonnement en bedrijf A heeft het slechts als als dienstverlener opgetreden.
  21. Ik zal je mijn visie geven over de opties: Optie 1: Stoelen tafels en tenten. Indien je dit wilt, zul je er naar mijn mening echt een full party service van moeten maken inclusief drank, glas, koelkast etc. Ik heb het idee dat als mensen de overweging hebben gemaakt zaken uit handen geven voor een feestje, men eerder geneigd is alle zorgen bij één bedrijf te kunnen leggen. Het is een branche die de afgelopen jaren sterk gegroeid is, en nog steeds groeiend is. Maar ik verwacht dat door de groei van afgelopen jaren de rek er de komende jaren uit gaat en er binnen enkele jaren te veel concurrentie is om een flinke marge in de wacht te slepen, omdat het aantal aanbieders stijgt. Optie 2: Er zijn verschillende bedrijven dicht bij de agrarische sector die volop aan het testen zijn bij het kweken van insecten, dit zijn vooral bedrijven die diervoeders en eiwitten voor voedingsmiddelen produceren. In het kweken van insecten zit een gouden toekomst, maar voorlopig is er nog nauwelijks een manier gevonden dat het kweken van insecten winstgevend is, het is nog altijd goedkoper om de eiwitten (hier gaat het meestal om bij met insecten) uit producten als soja te halen. Het kweken van insecten zal hierdoor de komende jaren naar mijn verwachting geen winst opleveren, dus deze zou ik voor zover ik weet afraden. Optie 3: Ik ken wat hobbyisten die hier ondanks hun zeer kleine schaal wat aan verdienen, maar heb geen ervaring met grootschalige kwekers. Optie 4: Ik verwacht dat het plegen van onderhoud een vereiste is, om auto's net iets duurder te kunnen verkopen en er een marge op te kunnen pakken. Heb hier verder niet veel kennis van. Veel succes verder, altijd leuk om de kans te krijgen iets nieuws te beginnen.
  22. Dat klopt, maar voor de granen binnen Europa lijkt een C-incoterm handig. Maar waarom worden er voor de granen binnen Europa niet gebruikt gemaakt van een overeenkomst waar de verkoper voor alles verantwoordelijk is tot aan de bestemmingshaven? (verzekering, risico kosten etc.) Als het ware een soort franko tot aan de bestemmingshaven?
  23. Zo lijkt mij na nader onderzoek CPT aantrekkelijk. Aangezien dit (voor zover ik onderzocht heb) als het ware vergelijkbaar is met DAP (franco), die ik nu toepas voor inkoop per as.
  24. Oke, excuses voor de foute termen en u bent duidelijk. Door de kritische opmerkingen en adviezen ben ik erachter gekomen dat er meer bij komen dan ik dacht en ik zal iemand zoeken die me er persoonlijk zal adviseren over hoe de inkoop over water in werking gaat. Toch zou ik dan om jullie hulp willen vragen bij een vraag die wel op dit forum te beantwoorden is, alhoewel hier de meningen over verdeeld zullen zijn: CIF is de gangbare incoterm voor de inkoop van granen BINNEN Europa. BJM merkte op dat dit, ook al is het de gangbare incoterm, niet de beste is. Nu geef ik hem gelijk, aangezien de verkoper slechts minimaal verzekerd hoeft te zijn. Nu mijn vraag: Wat vinden jullie de beste incoterm zijn voor de inkoop van granen binnen Europa?
  25. Bedankt voor de info allemaal. Jullie hadden gelijk, omdat CIF gangbaar was, was ik er zonder nader onderzoek vanuit gegaan dat dit de beste Incoterm zou zijn, CFR lijkt me nu interessant, omdat ik de verzekering in dit geval zelf kan regelen. Ik heb voor mezelf, heel kort een stappenplan gemaakt voor CIF inkoop en zou het op prijs stellen als deze bekritiseerd en aangevuld zou worden: 1. CIF Maastricht inkoop 2. Leverancier stuurt aandiening (dit is toch het enige document waar ik het contractnummer aan de grondstof gelinkt zie?) 3. Voormelding schipper 4. Schipper meldt zich, controle aanvoerdocumenten (aandiening en bill of lading 5. Controle en mosntering (Indien aanvoerdocumenten aangekomen en goed zijn) 6. Lossen en schip schoon opleveren 7. Losverklaring tekenen (ivm grondstof certificaten)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.