Jump to content

DaveBE

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  België

Company info

 • Location
  Antwerpen
 1. Twabla, Bedankt voor je info & de bijhorende linkjes. Ik was niet op de hoogte van het feit dat bedrijven actief openminded zijn voor innovaties afkomstig van buiten hun eigen R&D afdeling.
 2. Ik ben ondertussen aan het werk gegaan: 3D-tekeningen worden gemaakt, een 'verkoop koffer' wordt gemaakt, scouten naar potentiële afnemers is ook aan de gang. Wat me nog onduidelijk is: is een website handig in dit verhaal? Deze site zou uiteraard los komen te staan van het bedrijf van m'n vader. Hierop zou dan een beknopte versie te komen staan van de presentatie die plaatsneemt op het geïnteresseerde bedrijf. Het nut van zulk een website is iets waarover ik twijfel. Enig advies?
 3. Excuses voor m'n late antwoord op jullie reacties. Ik heb maandag 2 herexamens dus moet even 100% focussen op studies. Momenteel ben ik van plan om de intellectuele eigendom zelf te gaan vermarkten. Ik ben reeds bezig met enkele 'routeopties' op te stellen betreffende hoe ik dit zal aanpakken. Het zal met vallen en opstaan gebeuren maar so be it.. Het lijkt me zonde om meteen hulp in te schakelen zonder het eerst zelf te proberen. Indien ik later toch via een makelaar wens te vermarkten, ben ik tijdens de gesprekken met hem/haar veel beter geïnformeerd vanwege de kennis reeds vergaard gedurende mijn poging. Moest het na een nog vast te leggen tijdspanne echt niet lukken en zijn alle straatjes doodlopend, dan schakel ik een makelaar in om me te helpen. Wordt vervolgd. Nu eerst m'n studiejaar tot een goed eind brengen.
 4. Ik ben de zoon van een zaakvoerder. M'n vader heeft een bedrijf in de technische sector en heeft enkele Europese octrooien op zijn naam staan. Eén van deze octrooien is genomen op een nieuwe warmte accumulator. Ik heb van m'n vader toestemming gekregen om dit te gaan exploiteren via het uitlicenseren van deze intellectuele eigendom. ( royalty's worden betaald voor het gebruiken van het octrooi ) Ik zit momenteel nog middenin m'n studies. Als ik dit kan exploiteren dan heb ik meteen een mooie inkomstenbron naast m'n toekomstige baan. Na een hele hoop online zoekwerk blijkt dat er patentenmakelaars bestaan die potentiële licentienemers in contact brengen met de octrooihouders. Veel van deze patentenmakelaars zijn echter enorm duur en zijn vaak 'zelfverklaarde patentenmakelaars'. M'n vader wil liever dat ik niet met hen in zee gaan. Een betere optie is om direct met bedrijven in contact te komen, om hen zo te informeren over de licentiemogelijkheid van dit octrooi. ( toekomstige contracten worden opgemaakt via de advocaat van ons bedrijf ) Hoe kan ik nu het best te werk gaan? Een bedrijf zoals bv. Tefal zou best voordeel kunnen hebben bij de implementatie van deze intellectuele eigendom en kan mogelijk gebaat zijn bij het gebruik ervan in hun stoom genererende strijkijzers. Ik kan Tefal wel niet even opbellen en vragen voor een afspraak want die krijg ik zo nooit.. Hoe zorg ik ervoor dat ik 'binnen geraak' bij bedrijven of hoe zorg ik ervoor dat men bewust is van de licentiemogelijkheid van dit octrooi?
 5. Bedankt voor je input,PPeeters. De grote ketens hebben inderdaad veel meer kapitaal dan een kleine winkel. Dat ze dan ook in bulk aankopen en betere prijzen onderhandelen is uiteraard een gegeven.
 6. Inderdaad, ik bedoelde een vermenigvuldigingsfactor van 1,45.
 7. Als ik m'n aankoop en verkoopprijzen ( exlc. btw) naast elkaar leg, zit ik op een gemiddelde van 1.45 procent. Indien m'n verkopen blijven aanhouden en eventueel nog wat groeien, zit ik dus gemiddeld beter dan een standaard speelgoedwinkel.
 8. Dus ik kan stellen dat een gemiddelde speelgoedwinkel met 2 werknemers al honderden items per dag moet (=verschillende paletten) verkopen om te kunnen overleven?
 9. Ik heb al wat ervaring met online verkoop van speelgoed. Nu ben ik de mogelijkheid aan het verkennen om een speelgoedwinkel op te starten. Maar als ik de prijzen van de speelgoed groothandelaars bekijk, merk ik dat er amper een gemiddeld verschil van 60% op de verkoopprijs van de groothandelaar (excl btw) en de retail verkoopsprijs in de winkels.. Bijvoorbeeld: Star wars puzzel ->prijs groothandelaar (excl btw) = €5 -> prijs winkel concurrent (incl btw) = €8.2 Nu vraag ik me af hoe deze winkels winst kunnen maken.. Indien je de btw etc, hier van af trekt, hou je amper iets over.. Hoe werkt dit? Hoe kunnen speelgoedwinkels van deze zeer kleine marges overleven?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept