Jump to content

DaveBE

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DaveBE

 1. Twabla, Bedankt voor je info & de bijhorende linkjes. Ik was niet op de hoogte van het feit dat bedrijven actief openminded zijn voor innovaties afkomstig van buiten hun eigen R&D afdeling.
 2. Ik ben ondertussen aan het werk gegaan: 3D-tekeningen worden gemaakt, een 'verkoop koffer' wordt gemaakt, scouten naar potentiële afnemers is ook aan de gang. Wat me nog onduidelijk is: is een website handig in dit verhaal? Deze site zou uiteraard los komen te staan van het bedrijf van m'n vader. Hierop zou dan een beknopte versie te komen staan van de presentatie die plaatsneemt op het geïnteresseerde bedrijf. Het nut van zulk een website is iets waarover ik twijfel. Enig advies?
 3. Excuses voor m'n late antwoord op jullie reacties. Ik heb maandag 2 herexamens dus moet even 100% focussen op studies. Momenteel ben ik van plan om de intellectuele eigendom zelf te gaan vermarkten. Ik ben reeds bezig met enkele 'routeopties' op te stellen betreffende hoe ik dit zal aanpakken. Het zal met vallen en opstaan gebeuren maar so be it.. Het lijkt me zonde om meteen hulp in te schakelen zonder het eerst zelf te proberen. Indien ik later toch via een makelaar wens te vermarkten, ben ik tijdens de gesprekken met hem/haar veel beter geïnformeerd vanwege de kennis reeds vergaard g
 4. Ik ben de zoon van een zaakvoerder. M'n vader heeft een bedrijf in de technische sector en heeft enkele Europese octrooien op zijn naam staan. Eén van deze octrooien is genomen op een nieuwe warmte accumulator. Ik heb van m'n vader toestemming gekregen om dit te gaan exploiteren via het uitlicenseren van deze intellectuele eigendom. ( royalty's worden betaald voor het gebruiken van het octrooi ) Ik zit momenteel nog middenin m'n studies. Als ik dit kan exploiteren dan heb ik meteen een mooie inkomstenbron naast m'n toekomstige baan. Na een hele hoop online zoekwerk blijkt dat er pate
 5. Bedankt voor je input,PPeeters. De grote ketens hebben inderdaad veel meer kapitaal dan een kleine winkel. Dat ze dan ook in bulk aankopen en betere prijzen onderhandelen is uiteraard een gegeven.
 6. Inderdaad, ik bedoelde een vermenigvuldigingsfactor van 1,45.
 7. Als ik m'n aankoop en verkoopprijzen ( exlc. btw) naast elkaar leg, zit ik op een gemiddelde van 1.45 procent. Indien m'n verkopen blijven aanhouden en eventueel nog wat groeien, zit ik dus gemiddeld beter dan een standaard speelgoedwinkel.
 8. Dus ik kan stellen dat een gemiddelde speelgoedwinkel met 2 werknemers al honderden items per dag moet (=verschillende paletten) verkopen om te kunnen overleven?
 9. Ik heb al wat ervaring met online verkoop van speelgoed. Nu ben ik de mogelijkheid aan het verkennen om een speelgoedwinkel op te starten. Maar als ik de prijzen van de speelgoed groothandelaars bekijk, merk ik dat er amper een gemiddeld verschil van 60% op de verkoopprijs van de groothandelaar (excl btw) en de retail verkoopsprijs in de winkels.. Bijvoorbeeld: Star wars puzzel ->prijs groothandelaar (excl btw) = €5 -> prijs winkel concurrent (incl btw) = €8.2 Nu vraag ik me af hoe deze winkels winst kunnen ma
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept