Jump to content

Stilleven

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Yes, eindelijk iemand die meedenkt. Collega van de mijnheer die moeilijk deed nam over en snapt de situatie met water aan lippen en de catch22 gemeente en as we speak stuurt de bevestiging uitschrijving toe. Het kan, ze bestaan.
 2. Bericht van de KvK dat ze me pas kunnen uitschrijven als ze weten wat er met de vof gebeurt. Als ik zeg bedrijf is gestaakt, loop ik dan de kans dat ze faillissements/opheffingsbewijzen willen? Zit ik alsnog maanden zonder een bijstand en game over. Moet nu echt bijstand aanvragen, dit spelletje catch22 gaat zo niet langer.
 3. Dank Bob, ja, sta ingeschreven en check elke dag en heb in familie en vriendenkring opgeroepen mee te denken, ook oproep op sociale media. ____ quote toegevoegd voor context
 4. Rachid, excuus onduidelijkheid, Gestaakt, uitschrijving kvk as we speak doorgegeven. Vergeet betalingsregeling, sloeg op vennoot die niet wegloopt voor verantw. Maar ik vertrouw nu alleen op mijzelf. Dus traject nu is: Ik ben reeds gestaakt (niemand wordt meer betaald) kvk uitschrijving doorgegeven aan kvk Bij bevestiging daarvan naar gemeente voor acute hulp privelasten en aanvraag schuldhulp privelasten zijn al uitgekleed.
 5. Steven, Bedoel afwachten of ie ook over de brug komt op wat voor manier dan ook, maar ikzelf ben as we speak in actie. Ik neem uiteraard geen risico, ik sta er alleen voor, alle extra's tzt zijn meegenomen.
 6. Veel dank voor reacties. Duidelijk. Met vennoot inmiddels contact en welwillend mbt evt. regeling afbetalen grootste post, bank. Afwachten natuurlijk, ook kale kip. Maar gesprek was gelukkig open.
 7. Nog een aanvulling. Heb zelf geen geld meer opgenomen maand maart om dat in febr duidelijk was dat ik niet door moest modderen. Heb mijn 'salaris' aan grootste niet preferente crediteur (8k openstaand) gestort als eerste betaling en goede wil tonen. Volledige periode (17j) van ondernemerschap jaarrekeningen en aangiftes via gerenommeerde accountant, uitgez. 2015, dat zou omstreeks nu plaatsvinden maar kan hem dus niet betalen voor die werkzaamheden. Ik zit in vrije sector (900p/m) vanwege wat met moeder dochtertje gebeurde, toen huis moeten verkopen. Dus met verlies in 2013 en daardoor ook prive schuld en geen buffer meer. Wachtlijsten sociale huur hoef ik zeker niet uit te leggen... Dus dit huis zal ook met bijstand no go zijn, maar wellicht nog paar maanden tijd om caravan te zoeken. Bij fam geen optie, ouders 80 2kamer senioren serviceflat. Geen broers zussen etc. Enfin, sorry even voor alle eerlijkheid en doorschemerende emotie.
 8. Beste, Dank voor meedenken, in antwoord: Er is nog 20k aan debiteuren. Niet preferente crediteuren ook 20k Belastingdienst 20k bank rc 100k Kon crediteuren niet meteen voldoen vanwege nog te innen debiteuren en rekeningen die al sinds okt lagen door teruglopende klandizie, we zijn tweede helft 2015 3 laatste echte klanten kwijtgeraakt door bezuinigingen hun kant. Dan droog je snel op. Afspraak in delen betalen niet door iedereen akkoord en 1 zelfs direct advocatenbrief. Geen opdrachten meer. Dus niet levensvatbaar. De tent is nu ook dicht. Acuut probleem, prive huur deze maand niet kunnen voldoen rekening zaak staat max, prive ook. Eerste zorg nu hoe kom in godsnaam aan hulp bij de gemeente in vorm van soort bijstand etc voor eten en huur? Gemeente doet niets zolang kvk ingeschreven. 3min gesprek, wegwezen ondernemer. (pijnacker-nootdorp) Dit spel heeft me een maand gekost en nu zijn de crediteuren met wie wel afspraken ook alert en richting beslagname etc aan het werken. Die ruiken nu einde verhaal, voelen zich ook niet meer geneigd te wachten. Snap ik. Eerste zorg nu in leven blijven met kind.
 9. Nog 1 vraag, nu we de crediteuren niet meer kunnen betalen en zij nu telefonisch woorden als beslaglegging in de mond nemen, wat zeg ik dan? Zeggen dat het niet lukt om nog te betalen zorgt dat ze faillissement gaan aanvragen en loop ik gemeentelijke schuldhulptraject en kans wsnp misschien mis door deze race tegen de klok. De telefoon niet meer beantwoorden/briefje op de deur 'wegens omstandigheden gesloten' is ook zo wat. Zelf wel meegemaakt met klanten, maar is best bot. Nu echt kiezen dak/eten voor dochter en mij kunnen betalen en gemeentehulptraject afwachten? Tel. discussies leiden nu ook niet tot een betaling. Ik ga niet liegen over levensvatbaarheid. Weet het echt even niet.
 10. Dank Bob, Het is idd een nare situatie, zeker gezien we in 2013 privé al in zwaar weer kwamen omdat moeder van dochtertje zichzelf in brand stak. U begrijpt, al 3j roller coaster. Nog 1 vraag, vergeef mij: Ik kan mijzelf eenzijdig uitschrijven bij de kvk en hoef dat niet samen te doen met de vennoot voor de gehele vof of hem daar toestemming voor te vragen? Alvast dank.
 11. StevenK, Dank voor je bericht, ik kan mij dus eenzijdig laten uitschrijven bij kvk zodat iig mijn naam daar niet meer staat en de gemeente dan aanspreekbaar is voor hulp. Dus het beste is dan ook dat de schuldhulp van gemeente/kredietbank gemeente met mij traject ingaat om bijv uiteindelijk tot wsnp te komen indien andere opties zijn uitgeput? Ik wilde zelf faillissement aanvragen bij rechtbank om daarmee te voorkomen dat 3 of 4 schuldeisers los van elkaar met incasso, deurwaarders, faill. aanvragen aan de slag zouden gaan en ik daardoor helemaal geen controle meer heb en er veel onrust aan de deur is. Dat curator die op afstand houdt en ik sowieso uitgeschreven ben uit kvk. (zelf geprobeerd minnelijk traject overigens, maar mislukt, meteen advocatenbrief op de mat met alle extra kosten vandien)
 12. Goedemorgen, Het is me uit de site niet helemaal duidelijk wat nu de juiste gang van zaken is. Situatie: vof 2 vennoten (1 woonachtig VS, heeft daar werk nog vennoot) geen opdrachten meer, wel schuldeisers (140k). Geen inkomen meer, RC bank staat op max. Deze maand prive huur daardoor niet kunnen voldoen, want geen salaris meer, geen spaarpotje. Gemeente geeft aan geen recht op hulp indien nog ingeschreven kvk, dus geen bijstand om in ieder geval huur en eten te voldoen. (alleenstaande vader, dochtertje) Deze week faillissement aangevraagd rechtbank, stukken ingestuurd. Nu lees ik dat je eerst moet uitschrijven kvk, dan aankloppen gemeente voor schuldhulptraject en bijstand om toch te kunnen leven. Was ik nu te snel met eenzijdig failliet vof aan te vragen? Kan maandag nog intrekken. Kan ik mij eenzijdig laten uitschrijven kvk? Veel dank voor uw advies. Stilleven
 13. Dank. Ik weet het. En wat betreft bijstandsniveau, ik heb juist al een jaar door realistisch te zijn maar 80,- pm in te komen voor eten, drinken, kleding. Lang leve de Lidl. Gisteren kon ik desondanks toch van het zonnetje genieten. Onkruid vergaat niet, een ondernemer al helemaal niet.
 14. Dank voor alle reacties. We zijn inmiddels een stap verder: Vennoot eist nu 18u30 25/2/16 woedend dat ik factureer en daarmee onderaannemers betaal. Ben van mening dat gezien het feit dat we 5 van de 10 verplichtingen niet meer kunnen nakomen, nu tijd voor pas op plaats is qua geldzaken en actie qua schuldhulp en dan situatie op rij wie eerst, wie niet. Nu de onderaannemers elk 2mille pp gaan betalen (dat soort bedragen gaat het over) en dan achterblijven met Belastingdienst als die 20mille nog moet krijgen een domme zet is. Voor de goede orde, Amerika begint nu dreigend uit te slaan. PS: Ik wil ook geen onderaannemers nog opdracht te geven met deze kennis. Volgens mij benadeel je dan moedwillig.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept