Jump to content

digin

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Om VPB aangifte te doen moet je bij de belastingdienst inloggen met eHerkenning. Voor het deponeren van de jaarrekening bij de KvK is dit nog niet nodig. Hoef ik nu alleen een eH3 van € 25,- ex. BTW per jaar aan te schaffen om bij de belastingdienst in te loggen?
 2. Inmiddels is in het nieuws dat er een eHerkenning leverancier is die de prijzen gaat verlagen. https://www.agconnect.nl/artikel/aanschafprijs-eherkenning-gaat-omlaag
 3. Klopt het dan dat Artikel 3.5 van Wft niet van toepassing is op de online portemonnee van Versio? En moeten zij mij gewoon terugbetalen van het bedrag van de niet geleverde diensten/aankopen?
 4. Versio geeft aan dat het hen verboden is om geld terug te betalen. Zij verschuilen zich achter de wet op het financieel toezicht. Vimexx, een andere domeinnaam beheerder/leverancier, heeft wel een formulier op hun website staan waarmee de online portemonnee terug gestort kan worden. Zij zouden dus volgens Versio in strijd met de wet op het financieel toezicht handelen.
 5. Bedankt voor je snelle reactie. Ik zal een verwijzing maken naar dit artikel bij het terugvorderen van het tegoed.
 6. Mijn bedrijf heeft diverse domeinnamen in beheer bij Versio. Zij beheren domeinnamen en websites. Om niet elke keer transactiekosten te hoeven betalen heb ik geld gestort op een online portemonnee van Versio. Nu wil ik deze online portemonnee geheel opheffen of een deel daarvan, maar Versio wil het geld wat daarop staat niet terugstorten. Zij beroepen zich op Artikel 3:5 Wet op het financieel toezicht. Versio schrijft daar zelf het volgende over: het artikel van hen. Als ik artikel 3.5 lees, dan heeft dit wel raakvlakken maar overtuigd ben ik niet. Weet iemand of dit artikel van toepassing is hierop?
 7. Ik werk een aantal jaren als ZZP-er en heb een aardig bedrag opgebouwd wat op mijn zakelijke spaarrekening staat. Nu wil mijn zoon een woning kopen en vroeg ik mij af of ik hem een bedrag kan lenen vanuit mijn zaak, zodat wij er allebei beter van worden. [*]Kan dit of moet ik eerst een privéopname doen om hem dit bedrag te lenen? [*]Zijn er verder nog zaken waar ik rekening mee moet houden? Alvast bedankt.
 8. Vandaag met het UWV gebeld, maar daar verwijzen ze mij terug naar hun website. Helaas word ik daar in mijn geval niet wijzer van. En ook gezocht naar een situatie op deze website, maar helaas niet gevonden. Wat is het geval. Per 1 mei 2016 verlies ik mijn baan van 32 uur, nadat ik 2 jaar in dienst ben geweest. Naast deze baan werk ik voor 8 uur overdag en 10 uur in de avonden per week voor mijn eigen bedrijf (hosting en ontwikkelen websites). Nu biedt mijn huidige werkgever een andere functie aan voor 8 uur per week. Zij geven mij de mogelijkheid deze functie uit te voeren in loondienst of als ZZP-er. Stel nu dat ik geen nieuwe baan vind en de netto inkomsten uit deze twee mogelijkheden hetzelfde zouden zijn. Wat is dan verstandiger voor mij m.b.t. behoud van de WW uitkering? Ik zou mij het volgende kunnen voorstellen: Loondienst : 8 uur loondienst en 24 uur (32-8 uur) WW uitkering. ZZP : 8 uur zzp en 32 uur WW uitkering. Ik kan deze 8 uur dan inpassen in mijn huidige werkzaamheden in mijn eigen bedrijf.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept