Jump to content

harmvanwijk

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Rente van ING lening is 6,5%. Rente Green Loan ABN AMRO 6,2%. Ook niet echt gratis :-( Bovendien is ons concept meer dan alleen een huurcontract aanbieding... Weet iemand of je een vergunning nodig hebt voor het aanbieden van huurkoop voor zonnepanelen?
 2. Daar komen deze quotes inderdaad uit...maar wat wil je daarmee zeggen?
 3. Ik ben hier nog eens verder ingedoken en volgens mij ligt hier wel een kans. Ik lees " Voor de btw is er sprake van een levering als een overdracht of overgang plaatsvindt van de macht om als eigenaar over een goed te beschikken. Civielrechtelijk gaat bij huurkoop de eigendom pas over op het moment dat alle termijnen zijn betaald. In principe vindt de levering dan pas plaats. De wet- gever heeft daarom bepaald dat btw-technisch de afgifte van de goederen ingevolge een overeenkomst van huurkoop moet worden aangemerkt als een levering voor de btw." Dit zou dus inhouden dan bij huurkoop de huurder direct zijn BTW terugkrijgt over alle toekomstige termijnen: " Op het moment dat de goederen ingevolge een overeenkomst van huurkoop worden afgegeven, vindt btw-technisch de levering plaats. Op dat moment moet de verhuurder een factuur uitreiken aan de huurder. Op deze factuur wordt de eerste termijn in rekening gebracht en wordt btw berekend over het totaal van alle nog in rekening te brengen termijnen." Het enige dat ik mij dan afvraag, is of je dan een vergunning moet hebben voor het verstrekken van krediet? http://www.digitaal.loket.afm.nl/nl-NL/Diensten/FinancieelDienstverleners/Vergunning/Pages/vergunning-aanvraag-financiele-dienstverlening.aspx?tab=3
 4. 100% korting op de huur wanneer de huurder besluit te kopen "Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er in de eerder verstuurde factuur naar de klant een fout is gemaakt, je de klant achteraf een extra korting wilt aanbieden of wanneer de klant zijn bestelling annuleert of een gedeelte van de bestelling terugstuurt."
 5. om die reden ben ik geen voorstander van huurkoop / lease....dat heb ik inderdaad al onderzocht en had het dus ook al gelezen wat Roel schreef... Je kunt toch besluiten de dienst te stoppen en hiervoor een creditnota te sturen en om te zetten in een eigendomsoverdracht als er geen BTW “lek” voor de fiscus ontstaat?
 6. De koper heeft mi recht op het volledig bedrag aan BTW zoals dat op de factuur staat. De koopovereenkomst en de huurovereenkomst zou je dan misschien uit elkaar kunnen halen met 2 juridische entiteiten?
 7. Het Europese Hof van Justitie stelde echter in het Fuchs-arrest (20 juni 2013, zaak C-219/12) dat sprake is van BTW-ondernemer schap omdat je energie levert...iedere huurder of koper is dus zonnepaneelondernemer. Het crediteren doe ik omdat ik de huurder dezelfde mogelijkheden wil geven om de btw terug te krijgen als zonnepaneelondernemer. Mijn werkkapitaal is 2,5 miljoen euro.
 8. En als je dan overname alleen mogelijk maakt per 1 januari? Dat crediteer ik op 31-12 en stuur een debetfactuur op 1-1? Er moet toch iets te verzinnen zijn om de rechtsongelijkheid tussen huurders en kopers recht te trekken?
 9. Dank je wel voor je reactie. Het criterium bij BTW is toch niet of je een dienst hebt geleverd, maar welk bedrag je daarvoor factureert, de omzet? "Btw is de belasting die u betaalt over uw omzet." http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/hoe_werkt_de_btw/hoe_werkt_de_btw
 10. Wat mij enorm heeft geholpen is de WHM en ik heb veel positieve ervaringen gehoord door de combinatie van ademhaling, ontspanning en koudetraining...inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond...zie onder andere http://www.innerfire.nl/gastenboek What doesn't kill you makes you stronger ! Sterkte!!
 11. Graag vraag ik jullie hulp bij het volgende vraagstuk: ik ben bezig met het opstarten van een nieuw bedrijf dat zonnepanelen gaat verhuren. Nu kunnen particulieren die zonnepanelen kopen, de BTW terugvragen als ondernemer, maar voor huurders heeft dat geen zin. Ik heb nu het volgende bedacht: wanneer een huurder besluit de gehuurde zonnepanelen over te nemen (na 1 maand of 10 jaar) dan betaal ik alle betaalde huur weer terug. Ik stuur een debetfactuur met het overname bedrag Ik stuur een creditfactuur met het betaalde huur en maak daarmee een verzamelfactuur zodat er een restsom overblijft. Mijn idee is dat daarmee de volledige BTW kan worden afgetrokken omdat deze op de debetfactuur staat. In feite schuif je de terugvordering van de BTW naar achter, waarmee de belastingdienst geen problemen zal hebben denk ik (naar voor halen is natuurlijk niet toegestaan). Hiermee krijgen kopers en huurders dezelfde behandeling. :) Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken. Verder ben ik ook benieuwd of dit ook mogelijk is voor zakelijke gebruikers. Bij voorbaat dank voor het meedenken!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept